Canlı yayında açıkladı: "Galatasaray UEFA kıskacından kurtuldu ama..."

22.06.2021 - 10:46 | Son Güncellenme: 22.06.2021 - 10:49

Galatasaray'ın eski yöneticisi Levent Nazifoğlu, Finansal Fair-Play anlaşması, Bankalar Birliği ve seçim hakkında çarpıcı konuştu. İşte açıklamalar...

Canlı yayında açıkladı: "Galatasaray UEFA kıskacından kurtuldu ama..."

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Başkanlığa Burak Elmas'ın gelmesinin umudunu artırdığını ifade eden Nazifoğlu, Fatih Terim konusunda verilen karar için de konuştu. Sarı-kırmızılıların eski yöneticisi, Finansal Fair-Play kıskacından çıkıldığını ancak; Bankalar Birliği anlaşmasının detaylarının önemli olduğunu hatırlattı. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 

"Galatasaray ile ilgili umudum arttı"

Uzun yıllardır tanıdığı Burak Elmas'ın göreve gelmesinden memnun olduğunu ifade eden Nazifoğlu, "Burak Elmas'ı uzun yıllardır tanıyorum. Hayırlı olsun. Bizler de kendisine gerek olduğunda yardım etmeye hazırız. Ben Burak Elmas yönetiminin başarılı olacağına inanıyorum. Seçimde centilmenlik adına güzel görüntüler vardı. Galatasaray'ın özü bellidir. Çocukluğumdan beri seçimlere gidiyorum. Seçimde rakip olan kişiler seçim sonrası kucaklaşır, beraber konuşurdu. Bunu son zamanlarda kaybetmiştik. Eşref Hamamcıoğlu ile Burak Elmas'ı birlikte el ele kürsüye çıkınca gördüğümde çok hoşlandım ve umudum arttı" diye konuştu. 

"Finansal Fair-Play kıskacından kurtulduk ama..."

Yeni yönetimin mali açıdan işinin kolay olmadığını belirten sarı-kırmızıların eski yöneticisi sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bence Burak Elmas'ın işi çok zor. Finansal Fair-Play kararından herkes memnun ama daha zor bir anlaşma Bankalar Birliği ile yapılmış durumda. Mali açıdan çok iyi bir durumda değiliz. Çok önemli sponsorlarla anlaşılmış. Maddi yönden Galatasaray rahatlarsa, temiz ve uzun bir yol açılmış olacak. Böyle düşünüyorum. Burak Elmas yönetimi mali disiplini sağlayacaktır. Ekibi de sağlam bir ekip. Finansal Fair-Play'den çıktık deyip Bankalar Birliği ile anlaşma yapanlar da her şeyi toz pembe gösteriyor. Bunu da doğru bulmuyorum."

"Teknik direktör konusunda risk alınmaması doğru karar"

Burak Elmas yönetimi, daha önce açıkladığı gibi Fatih Terim ile yola devam kararı aldı. Nazifoğlu, teknik direktör konusunda risk alınmamasının doğru olduğunu söylerken, "Fatih Terim ile devam kararı çok doğru bir karar. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde PSV ile karşılaşacak. Maç da yaklaşıyor. Camiayı tanımayan bir hocanın gelmesi risk olurdu. Şu dönemde en fazla ihtiyaç duyulacak kişi Fatih Terim. Bence doğru bir karar verildi. Şampiyonlar Ligi önemli bir gelir kapısı. Galatasaray seçimler dolayısıyla transferde geç kaldı. Transferler ne zaman gelecek, adaptasyon sürecini çabuk atlatabilecekler mi? Terim ve Elmas'ın işi çok zor. Allah yardımcıları olsun. PSV'yi çok kolay eleriz diye kimse düşünmesin. Bu şartlarda zor bir kura olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı. 

"İnşallah hayaller ve gerçekler örtüşür"

Galatasaray'da temiz bir sayfa açıldığını ve bunun devamlılığının önemine vurgu yapan Levent Nazifoğlu, "Temiz bir sayfa açıldı. Burak Elmas'ın duruşunu ve konuşmalarını çok beğeniyorum. İnşallah hayaller ve gerçekler örtüşür. İnsanlar uzun süredir birbirine kırgındı. Bunun giderilmesi önemli. Burak Elmas yönetimine başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler