Canlı yayında açıkladı: "Göreve gelince Falcao, Feghouli ve Diagne..."

17.06.2021 - 11:19 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 11:30

Galatasaray'ın başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Falcao, Diagne ve Feghouli'nin geleceği hakkında konuştu. Başkan seçilirse ne karar verecek? İşte yanıtı...

Canlı yayında açıkladı: "Göreve gelince Falcao, Feghouli ve Diagne..."

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, seçime kısa bir süre kala çok özel açıklamalar yaptı. Seçim için heyecanlı olduklarını ifade eden Hamamcıoğlu, Fatih Terim, transferler ve mali disiplin konusunda mesajlar var. Teknik direktör konusunda önceliklerinin Terim olduğunu ifade eden Hamamcıoğlu, Fatih Terim olmazsa yabancı alternatiflerin hazır olduğunu söyledi. Ayrıca Galatasaray başkan adayı, Falcao, Diagne, Feghouli gibi mali açıdan kulübü zorlayan oyuncuların sözleşmelerinin gözden geçirileceğini açıkladı. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Eşref Hamamcıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Seçim için motive ve heyecanlıyız"

Seçimin demokratik bir ortamda gerçekleşeceğini söyleyen Hamamcıoğlu, "5 adayın olması seçimin demokratik olacağının en güzel göstergesi bence. Seçim, seçimdir. Elbette heyecanlıyız. Motiveyiz. Ekibimiz, Galatasaray'ı nasıl bir adım daha ileriye götürürüz diye uğraşıyor. Seçimle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an için her şey yolunda gidiyor. Heyecanlıyız" diye konuştu. 

Nasıl bir Galatasaray vadediyor?

Nasıl bir Galatasaray vadettikleri konusunda net bir ifade kullanan Hamamcıoğlu şunları söyledi:

"Kendi gerçeklerini bilen, sportif başarıyı gündeminden düşürmeyen, mücadeleci bir kulüp olacağız. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Bunların olabilmesi için mali ve idari konularda da dengeli, verimli, ciddiyetle ve popülist olmayan yaklaşımlarla kulübü yönetmeyi arzu ediyoruz."

"Bankalar Birliği anlaşmasının ciddi handikapları var"

Bankalar Birliği anlaşmasının ciddi handikapları beraberinde getirdiğini ifade eden Galatasaray başkan adayı, "Galatasaray'da şeffaflık ilkelerini önemsiyorum. Divan Kurulu Başkanı olduğum dönemde tavsiye kararı almamıza rağmen Bankalar Birliği ile olan sözleşmenin detayları paylaşılmadı. Biz de kamuoyunun bildiğinin belki biraz fazlasını biliyoruz. Yüzde 20 futbol ailesinde küçülme, bugünlerde yüzde 30'lara kadar tekabül ediyor. Ekonomik koşullar değişti. 2 yıl ödemesiz olacak. 2 yıldan sonra birikmiş faizler ödenecek. Elde edilen gelirlerin yüzde 50'si birikimiş borçların ve ana faizlerin ödenmesi için Bankalar Birliği tarafından bloke edilecek. Dolayısıyla Galatasaray'ı zor günler bekliyor. Sadece Galatasaray'ı değil bütün kulüpleri zor bir dönem bekliyor. Ciddi handikaplar var" diye konuştu. 

Nasıl başaracaklar?

Futbol takımının bütçesini küçülteceklerini belirten Eşref Hamamcıoğlu, başarı odağından kopmayacaklarını şöyle anlattı:

"Galatasaray'ın bugünkü borcu 2 milyar 123 milyon lira civarında. Zararı da 612 milyon lirada. Ödemesiz dönemin bitişinden sonra bu hesaptan hareketle; birikmiş faiz aşağı yukarı 580-600 milyon lira civarında olacak. Elde edilecek gelirin yüzde 50'si kesileceğine göre bu paraların ödenmesi kolay değil. Futbol branşında verimli olmak lazım. Bütçeyi küçültmek gerek. Başarı odağından da uzaklaşmayacağız. Bunu başarmak için de verimli transferler, savruk davranmamak ve altyapıda gençlere yatırım yapmaya başlamak gerek. Bu tüm kulüpler için geçerli. Bankalar Birliği ile sözleşme imzalayan kulüpler arasında en iyi durumda olan da Galatasaray'dır. Bunun da altını çizeyim."

"Terim olmazsa, yabancı hoca alternatiflerimiz var"

Galatasaray'da teknik direktör konusunda yaşanan belirsizlik konusuna da değinen Hamamcıoğlu, Fatih Terim ile görüşeceklerini ancak; kulüp efsanesinden olumsuz bir dönüş halinde alternatiflerinin hazır olduğunu açıkladı. Hamamcıoğlu, "Yönetime geldikten sonra Fatih Terim ile görüşeceğiz. Terim ile ilişkimiz sadece bir sözleşmeden ibaret değildir. Eski futbolcumuz, kaptanımız, teknik direktörümüzdür. Sembol bir isimdir. İlk gideceğimiz kişi Fatih Terim olacak. Ama Fatih Terim, "Dinlenmek istiyorum. Başka planlarım var" derse saygı duymaktan başka birşey elden gelmez. Seçim sürecinde paylaştığımız vizyonumuzu, stratejimizi paylaşacağız. Buna uygun bir hoca ile anlaşmak zorundayız. İsim zikretmek istemiyorum. Arkadaşlarımız 2 yabancı hoca alternatifi üstünde çalışıyor. Tabii Türkiye'de teknik direktör arayan Galatasaray değil. Fenerbahçe de teknik direktör arıyor. EURO 2020 ile teknik adamlar meşgul. Hoca bulmak için en uygun zaman değil. Ama Galatasaray hiçbir zaman çaresiz kalmaz. Terim olmazsa alternatiflerimiz hazır. Şu anda isim paylaşmamız doğru olmaz" dedi. 

"PSV'yi daha önce eledik, tekrarlayabiliriz"

Takımın PSV'yi mutlaka elemesi, Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka gruplara kalması gerektiğini ve Devler Ligi'nin önemli bir gelir kalemi olduğunu hatırlatan Hamamcıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"PSV bir futbol ekolü. Birçok başarıya imza atmış, Galatasaray için de çetin bir rakip. Galatasaray sahaya yenmek için çıkar. Takımı kim çalıştırırsa çalıştırsın futbolcular kazanma arzusunda olacak. Selçuk ve Necati Ateş şu anda takımı hazırlıyor. Galatasaray, kaosun içinden geçiyor. Hoca belli değil, transferler ne olacak soruları soruluyor. Galatasaray camiasının, kulübü bu duruma düşürenler konusunda net fikirlere sahip olması gerekiyor. Galatasaray daha önce PSV'yi eledi. Aynı başarıyı tekrarlayabiliriz. Biz göreve geldikten sonra elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz."

"Yüksek maliyetli oyuncuların sözleşmesi gözden geçirilecek"

Öte yandan Eşref Hamamcıoğlu, Falcao, Diagne, Feghouli gibi yüksek maliyetli oyuncuların sözleşmelerini gözden geçireceklerini açıkladı. Hamamcıoğlu, "Futbol takımını yönetirken verimsizlik yaşandı. 54 milyon Euro harcanmış geçtiğimiz sezon futbol takımına. Sezon boyunca mücadele eden takıma baktığımızda ise 26 milyon Euro civarında. 54 harcayıp, 26'yı kullanabilmişiz. Falcao, Feghouli gibi isimler dahil. Diagne ve Falcao'nun maliyeti 50 milyon Euro oldu. Kimse bana mali disiplinden bahsetmesin. Bu savurganlığı önleyeceğiz. Falcao ve diğer oyuncuların sözleşmesini gözden geçireceğiz. Şu veya bu sebepten ötürü oynayamayan futbolcuların kulübe kâr sağlayarak satılması da zor. Bu da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

"Sandık başında doğru tercih yapmalarını temenni ediyorum"

Camianın seçim günü doğru karar vermesi gerektiğini ve barışçıl bir ortam dileyen Eşref Hamamcıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray'daki gerginlikleri bitiren, barış dışı eylemlerin, rekabet yerine husumetin olduğu bir ortamın değiştiği bir seçim olsun. Ötekileştirme ve ayrıştırmanın da son bulduğu bir ortam yaratsın bu seçim. Galatasaray'ın birlik, beraberlik ve saygı ortamında kucaklaşması lazım. 19 Haziran'da üyelerimizi sandık başına davet ediyorum. Galatasaray'ın düzlüğe çıkmaları için doğru tercih yapmalarını temenni ediyorum, bekliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler