Galatasaray'da Burak Elmas'tan Kulüpler Birliği, TFF ve MHK Açıklaması

Akın Ungan
16.03.2022 - 15:26 | Son Güncellenme: 16.03.2022 - 16:33

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Barcelona maçı öncesi canlı yayına çıktı. Elmas, Kulüpler Birliği, MHK ve TFF hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Galatasaray'da Burak Elmas'tan Kulüpler Birliği, TFF ve MHK Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Barcelona ile eşleşen Galatasaray, Camp Nou'daki karşılaşmada 0-0 beraberlik ile Türkiye'ye dönmüştü. Dev eşleşmenin rövanş maçı öncesi AA Spor Masası'nın konuğu olan Sarı-Kırmızılılar'ın Başkanı Burak Elmas, canlı yayında Kulüpler Birliği, TFF ve MHK hakkında açıklamalarda bulundu.

"Hedefimiz bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, şu ifadeleri kullandı: "Umarım takımımız Barcelona'da göstermiş olduğu disiplinli oyunu yarın da göstererek Ali Sami Yen'de yazılan destanlara bir yenisini daha ekler. Hedefimiz, bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek. Sporda asıl yöneticilik kabiliyeti, doğru bütçeyle başarı elde etmek."

"Hiçbir şey olmamış gibi dolaşıyorlar ortada"

"Biz, zor olanın peşinden gidiyoruz. Geçmişte bu zararları eden yönetimler, yöneticiler, hiçbir şey olmamış gibi dolaşıyorlar ortada. Bizim jenerasyonumuza bırakılan Galatasaray, iç açıcı bir Galatasaray değil."

"Kulüpler Birliği'nden 3 takım başkanı, 9 hakemlik liste verdiler"

"Aralık ayı olabilir. Kulüpler Birliği'nden 3 takım başkanı Serdar Tatlı döneminde 9 hakeme görev verilmemesi yönünde liste verdiler. O 9 kişi bugünkü 13 kişilik listede var. Yapılış şekli son derece zamansız, anlatılış şekli de çok yanlış oldu."

"TFF başkanlığı için lobi arayışı içinde olanlar var"

"Kalan hakemler niçin kalmış, gidenler niçin gitmiş? Bunu isteyen kulüpler olmuş mu? Kulüpler Birliği içinde, Türk futbolunda lobi yapanlar var. Şimdiden TFF başkanlığı için lobi arayışı içinde olanlar var."

"Galatasaray'a operasyon yapıldı"

"Galatasaray'a ciddi bir operasyon yapıldı. Geçen gün bir liste çıkarttım. Hangi hakemin, hangi takımın maçlarını yönettiğini ve hangi takımların maçlarından sonra cezalandırıldığını istedim. Belli kulüplerin aleyhine hata yapan hakemlerin ceza aldığı ve o kulüplerin az hakemle devam ettiği ortaya çıkacak."

"Bizim buradaki eleştirimiz sistemsizliğe"

"Trabzonspor Kulübü şu anda lider, buraya gelmek için de hocası, oyuncusu, yönetimi ciddi bir emek sarf ettiler. Emeğe saygısızlık yapmamak lazım. Bizim buradaki eleştirimiz sistemsizliğe."

"'Devlet yardım eder, kulüpleri batırmazlar' mantığıyla olmaz"

"Bundan sonra yenilikçilerle, gelenekçilerin mücadelesi daha şiddetli şekilde devam edecek. Yeni dünya düzeninde, kurumsal devam etmeliyiz. Eski zihniyetle devam edemeyiz. 'Devlet yardım eder, kulüpleri batırmazlar' mantığıyla bu işler devam etmez. FFP konusunda da dengesizlik var. Bu da haksız rekabeti doğruyor. Geldiğimiz noktada FFP mecburiyet."

"Kulüpler Birliği'nden ayrılmayı düşünüyoruz"

"Süper Lig A.Ş mevcut Kulüpler Birliği ile kurulamaz. Biz de ciddi ciddi Kulüpler Birliği'nden ayrılmayı da düşünüyoruz."

"Mevcut yayıncı kuruluşla ciddi sıkıntılarımız var"

"Maalesef kamuoyunda bir algı savaşı var. Mevcut yayıncı kuruluş 500 milyar dolardan aldığı ihalede her yıl indirime gitti. Mevcut yayıncı kuruluşla Galatasaray Kulübü olarak ve diğer kulüpler olarak ciddi sıkıntımız var. Mevcut yayıncı kuruluş bu yıl da ciddiyetten uzak teklif yaptı."

"En iyi teklifi Saran Group yaptı"

"Kulüpler olarak yayıncı kuruluş noktasında radikal bir karar almalıyız. Yayıncı kuruluş gelirleri Anadolu takımları için de ciddi bir güç. O takımların hakkını da savunmalıyız. Önümüzdeki haftalarda gelişmeler yaşanacak. Saran Group'un yaptığı teklif var, en iyi teklifi onlar yaptı. 1A paketi henüz belirsiz."

"Biz bu fedakarlığı neden yapıyoruz?"

"Havuz konusunda ise havuzun değeri düşerse Türk futboluna zarar gelir. Ligin kalitesini büyütmek için ciddi fedakarlık yapacağız. Kulüpler Birliği'nde ve diğer futbol yönetimlerinde bozuk sistem devam ederse biz bu fedakarlığı neden yapıyoruz?"

"Bonservis elde eden kulüp olmak istiyoruz"

"Biz satmak üzere genç oyuncu sistemine girmedik. Bu bizim futbol stratejimizdi. Altyapımızda da ciddi bir yapılanmamız var. Rekabet ederken oyuncu yetiştirip bonservis elde eden kulüp olmak istiyoruz, bunun daha birinci senesindeyiz. Bu kültür büyük bir cesaret istiyor."

"Alınıp satılan nesne gibi bakmamak lazım"

"Bu sistemi uygulayacağız, umarım bizden sonra gelen yönetimler de buna devam ederler. Oyunculara alınıp satılan nesne gibi bakmamak lazım. Onlar birer insan, onların mutlu olması da çok önemli. Şu anda genç oyuncularımız var, daha yolun başındalar."

"Bugüne kadar borçlanmadan geldik"

"Bizler bu göreve gelirken zor bir göreve geldiğimizi biliyorduk. Bugüne kadar borçlanmadan geldik. Bankalar Birliği sonrası ciddi bir disiplinle ekonomiyi yönetmemiz lazım."

İlgini Çekebilir
Olay iddia! Küme düşen takım Süper Lig'i durdurabilir
Habere Git

"Galatasaray'ın efsanesinden sonra göreve gelmek kolay değil"

"Torrent çok zor bir dönemde geldi. Kısa dönemde çok maç sayısı vardı. Galatasaray'ın efsanesinden sonra göreve gelmek de çok kolay değil. Torrent'in çok iyi bir ekibi var. İnsanlığından ve teknik adamlığından çok memnunum. Torrent imzaya geldiğinde Galatasaray'ın hikayesini anlattım. Galatasaray'ı Barcelona'ya benzetti ve 'siz de bir kulüpten fazlasısınız' dedi."

"Galatasaray Adası, Galatasaray'ın başarısıdır"

"Galatasaray Adası, uzun süredir kullanıma kapalıydı. Birçok kişi bu konuda uğraş verdi eski yeni, çok emek veren oldu. Davaları çok yakından, iyi takip ettik. Bu yönetimsel bir başarı olarak görülmemeli bu Galatasaray'ın başarısıdır."

Senin için hazırladığımız haberler