Canlı yayında açıkladı! "Ligler en az 3 hafta ertelendi"

20.03.2020 - 15:49 | Son Güncellenme: 20.03.2020 - 15:56

Ligler kaç hafta ertelendi? Ligde maçlar ne zaman başlayacak? Arda Turan, Adana Demirspor'a transfer olacak mı? Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Radyospor'a konuştu. İşte detaylar...

Canlı yayında açıkladı! "Ligler en az 3 hafta ertelendi"

TFF 1. Lig Kulüpler Birliği ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, liglerin ilk aşamada en az 3 hafta erteleneceğini söyledi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Murat Sancak, "Sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu önderliğinde dün bir toplantı yapıldı ve liglerin ertlenemesi kararı çıktı. İnsan sağlığı her şeyden daha önemli, şu aşamada ligler en az 3 hafta ertelendi.Ligler bir sonraki aşamada 30 Nisan'a ertelenebilir. Liglerin 30 Haziran'a kadar bitmesi lazım. Hafta içi maçlar oynanabilir. Önemli olan insan sağlığı." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"1. Lig Kulüpler Birliği olarak yarın toplantı yapacağız. Uzak şehirde olan kulüp başkanları telekonferans sistemiyle toplantıya katılacak. Yakın illerde olan başkan arkadaşlarımız ise toplantıya katılacak. Erkan Zengin ile bir görüşmem olmadı. Her insan fikrini söylemekte özgürdür. Erkan'a saygı duyuyorum. Bizim hedefimiz bu sezon direkt Süper Lig'e çıkmak, son 6 hafta tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz."

"Altyapımızı profesyonel arkadaşlarımıza emanet ettik. Altyapıda her şey güzel gidiyor. Altyapı bizim geleceğimiz. Ben göreve geldiğimde Dimaks'ın 2 milyon 750 bin TL alacağı gözüküyordu. Fakat o alacak bağış olarak yapılmıştı. Ortada bağış da yoktu. Dimaks ile mahkeme sürecimiz devam ediyor. Bu işin peşini bırakmayacağım."

"Gündemimiz şu anda Arda Turan değil. Son 6 maçımızı kazanmak ve Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Daha sonra bunları konuşuruz. Önümüzdeki sezon 1. Lig'de VAR sisteminin olması gerektiğine inanıyoruz. Fakat VAR'ın olduğu yerlerde de ne olduğunu görüyoruz."

"Taraftarlık bambaşka bir şey. Taraftar her zaman takımının başarılı olmasını ister. Hiçbir başkan ve yönetici de başarısız olmak istemez. Futbol şansı da çok önemli. Akhisarspor maçında rakip 3 kere geldi ve kazandı. Futbol evrensel bir oyundur. İyi olanı alkışlamak lazım. Herkese yakışan budur. Bunu becerebilirsek her şeyin üstesinden gelmiş olabiliriz."

"Her dönem bir arada olmamız lazım. Kenetlenmemiz lazım, yardımsever olmamız lazım. İnşallah ilerleyen dönemde daha güçlü oluruz. Koronavirüse karşı herkes tedbirini almalı ve devletimizin açıklamalarını dikkate almalıyız. Provokatörlere meydan vermemeliyiz."

Senin için hazırladığımız haberler