Canlı yayında açıkladı: 'Penaltılar doğruydu'

16.05.2019 - 19:04 | Son Güncellenme: 16.05.2019 - 22:04

Canlı yayında açıkladı: 'Penaltılar doğruydu'

Eski hakem Bünyamin Gezer, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Akhisarspor - Galatasaray finalindeki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Akhisarspor-Galatasaray maçındaki penaltı pozisyonlarını değerlendiren Gezer, iki penaltı kararının doğru olduğunu söyledi.

'Lopes'in hareketi takımına ihanettir'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Bünyamin Gezer, "Birinci penaltı tartışmamız penaltı. Maçın kırılma noktası ikinci penaltı kararı. İkinci penaltı pozisyonunda Lopes'in kayarak müdahalesinde rakibini düşürmesi var. Penaltı kararı doğru. Penaltı kararı yüzde yüz yanlış olsa maç 1-1 olacaktı. Akhisarspor maçı kazanabilir ve kupayı kazanabilirdi. Kimse Lopes'i konuşmadı. Lopes'in hareketi takımına ihanettir. Hakemleri konuşalım, eleştirelim fakat Lopes'in kart görmesi yanlış" ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Suat Arslanboğa hak etmedi'

"Suat Arslanboğa kupa finalini hak etmedi. VAR, yeteri kadar eğitim ve planma yapılmadan uygulanmaya başladı. Ülkemizde VAR ve AVAR sayısı yetirsiz. MHK'de atama prensibi ne yazık ki yok. Haftalık atama olmaz. Suat Arslanboğa, Bursaspor-Galatasaray maçında ağır eleştirilere uğradı ve yönetimi çok tartışıldı. Suat Arslanboğa neden kupa finaline verildi? Galatasaray ile Fenerbahçe kupa finalinde karşılaşsa bu maçı Suat Arslanboğa mı yönetecekti?"

'Yabancı hakem gelse çok mu farklı olacak?'

"Bir hakemin maç sattığı tespit ediliyorsa gereği yapılsın ve hakemlikten atılsın. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Yabancı hakem gelse çok mu farklı olacak? Türkiye Ligi'nin zorluğunu bilmiyorlar. Avrupa'da Türk hakemleri neden başarılı? Çünkü Avrupa'da Lopes'in hareketlerini göremezsiniz. Avrupa'da da şu anda kaliteli hakem kadrosu yok. Yabancı hakem isteyenlere ben de Avrupa'dan yabancı yönetici transfer edelim derim. Türkiye farklı bir ülke. Zico'dan sonra hiçbir yabancı hoca ligimizde şampiyon olmadı. Türkiye'nin futbol iklimi çok farklı"

Senin için hazırladığımız haberler