Son Dakika | Volkan Demirel'den Fenerbahçe Açıklaması

15.10.2024 - 20:17 | Son Güncellenme: 15.10.2024 - 20:20

Volkan Demirel'den Fenerbahçe, A Milli Takım, Vincenzo Montella, kariyer planı ve Süper Lig'le ilgili konuştu. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | Volkan Demirel'den Fenerbahçe Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Teknik Direktör Volkan Demirel'den Fenerbahçe, A Milli Takım, Vincenzo Montella ve kariyer planıyla ilgili açıklama geldi.

"Fenerbahçe'den teklif aldınız mı?" sorusuna sessiz kalan Demirel, "Geçmiş zaman çok fazla üzerinde durmaya gerek yok. Ancak hedefimde her zaman Fenerbahçe var" dedi.

"Anı ve günü yaşıyorum"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Volkan Demirel, "Tabii ki yaşadığımız deprem süreci hiç kolay değildi. Deprem bölgesinde hala sıkıntılı süreci yaşayanlar var. Ancak hayat devam ediyor. Doğal afetler dünyanın gerçeği, bu afeti yaşadık ve yaşayacağız. Önemli olan bu afetlere ne kadar hazırlıklıyız. Hayat devam ediyor. Son bir buçuk yılda yaşadıklarım bana şunu öğretti. Hayatta dün ve yarın yok, bugün var. Anı ve günü yaşıyorum plan yapmadan. Bu belki kendimi avutma da olabilir" ifadelerini kullandı.

"A Milli Takım'da yetenekli kalecilerimiz var"

A Milli Takım ve Vincenzo Montella ile ilgili olarak ise Demirel, "A Milli Takımımız'da Uğurcan, Mert, Altay ve Berke gibi iyi kalecilerimiz var. Kalecilerimizin yetenekli olduğunu düşünüyorum. Kaleciler hatalı gol yer, hata her zaman olacaktır. İzlanda maçında hatalı gol oldu mu? Oldu. Ancak bunu değil milli takımımızın performansını değerlendirmek lazım. Ben de hatalı goller yedim ve maçlardan hatalarımdan ders çıkardım. A Milli Takımımızın performansını beğeniyorum." diye konuştu ve ekledi:

Montella ve milli kadroya övgü dolu sözler

"4-6-0 Vincenzo Montella'nın inandığı bir taktik buna saygı duymak gerekir. A Milli Takımımız, Montella yönetiminde 17 maçta sadece 5 mağlubiyet aldı. Montella başarılı bir teknik adam ülkemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. A Milli Takımımız'daki kadromuz çok yetenekli. Bence, ülkemizin gelmiş-geçmiş en yetenekli kadrosuna sahibiz. İzlanda maçında da santrfor pozisyonunda Kerem Aktürkoğlu oynadı gibi gözüktü. Montella inandığı sistemi oynatmak istiyor. Adana Demirspor'da da bu sistemle oynatmıştı. Montella'ya sadece sorum; neden 9 numaramız yok olurdu. Ancak Montella'nın sistemine saygı duyuyorum"

Demirel, doğru projeyi bekliyor

Kariyer planlaması hakkında ise Volkan Demirel, "Fatih Karagümrük benim adıma başlangıçtı. Hatayspor ise yönetimsel, taktiksel ve iletişim anlamında her şeyi gördüğüm bir takımdı. Hatayspor'daki bir bir buçuk yıl benim için 5-6 yıllık süreç gibiydi. Teknik direktörlük kariyerimde çalışmak için çalışmak istemiyorum. Doğru bir proje ve camia takımında çalışmak istiyorum. Sağ olsun teklif yapan takımlar oldu. Doğru projeyi bekliyorum. Belki de bu proje hiç gelmeyecek. Bunu bilemeyiz. Tekrardan Süper Lig'de olmak istiyorum. Her zaman teknik direktörlük kısmında olacağım" şeklinde konuştu.

"Süper Lig'de takımlar arasında kalite açıldı"

Süper Lig'in kalitesiyle ilgili olarak ise 42 yaşındaki teknik adam, "Süper Lig'de takımlar arasında kalite biraz açıldı. Süper Lig'de şampiyonluk yarışı içerisinde 2-3 takım, sonrasında ise 5-6 takım ve ardından 10-11 takımın küme düşme mücadelesini izleyeceğiz gibi. Kalite açıldı derken bunu sadece futbolcu maliyeti olarak düşünmeyelim. Futbolcu bazında da kalite düştü. Hatayspor'da geçen sezon transfer döneminde bunu gördük. Hatayspor'da 20 tane oyuncu belirledik, bunların 18 tanesini transfer ettik. Bazı oyuncuları kendi iletişimimle transfer ettim. Bunu büyük takım ve milli takımlarda yapamazsın diyorlar ama araştırsanız bunu başarabilirsiniz. Dele-Bashiru bunun en net örneği; araştırırsanız, uğraşırsanız bulabilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Hayali ve hedefi Fenerbahçe

"Fenerbahçe'den antrenörlük sürecinizde teknik direktör ya da yardımcı antrenör olarak teklif aldınız mı?" sorusuna ise Volkan Demirel, "Geçmiş zaman çok fazla üzerinde durmaya gerek yok. Ben her zaman söylüyorum. Benim, Fenerbahçeli olduğumu herkes biliyor. Nerede olursam olayım oraya ait olarak çalışıyorum. Rakibim Fenerbahçe de olsa. Hedefimde her zaman Fenerbahçe var. Çünkü; beni Volkan yapan, bu duruşa, bu karaktere sebebiyet veren kulüp Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'de ne zaman olurum bilmiyorum. Olur-olmaz bu da nasip kısmet. İnşallah doğru zamanda, ben doğru bir yerdeyken bu görevi almak nasip olur. Teknik direktörlük ile futbolculuk çok farklı. Teknik direktörken bir camiayı temsil ediyorsunuz. Hatayspor'da bunu net bir şekilde yaşadım. Yaptığınız açıklamalar bir toplumu ilgilendiriyor. Futbolculukta ise bireysiniz. Teknik direktörken olgunluk ve bilincin olduğunu düşünüyorum. Teknik direktörlük kısmında kendinizi rahat ifade edebiliyorsunuz. Teknik direktörlük kariyerimde bu şekilde devam edeceğim. Türk futbolunu iyi bir noktaya taşımamız için bizlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Çünkü bizler futbolun başaktörleriyiz" cevabını verdi.

Pro-Lisans eğitimi için hafta sonunda Samsun'da olduğunu belirten Volkan Demirel sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Samsunspor’un altyapısı Avrupa standartlarına yakın. Oradaki genç oyuncular, çok yetenekli ve futbol açısından parlak bir gelecek vadediyorlar. Şunu söyleyebilirim böyle bir düşüncesi ve kurgusu olan herkesin Samsunspor'u ziyaret etmesi gerekiyor. Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım'ı kutluyorum"

Senin için hazırladığımız haberler