Canlı yayında Fikret Orman'a flaş tepki: "Metal yorgunluğu sensin Fikret Orman!

24.09.2019 - 18:57 | Son Güncellenme: 24.09.2019 - 16:00

Canlı yayında Fikret Orman'a flaş tepki: "Metal yorgunluğu sensin Fikret Orman!

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticilerinden Hasan Bozkurter, Fikret Orman’ın ayrılık kararı hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Bozkurter, “Fikret Orman’ın yıllarca Beşiktaş’ın önünü tıkadığını söyledik. Bize pusucu dedi. Fikret Orman’dan sonra kim gelirse gelsin bundan daha kötüsü olamaz” diye konuştu. Hasan Bozkurter’in açıklamaları şu şekilde:

Hasan Bozkurter: “Metal yorgunluğu sensin Fikret Orman!”

Sayın Başkan, hodri meydan diyordu. Burada pusucular var diyordu. Camiaya hitap etmeyi bilmeyen bir birliği nasıl sağlayacak? Bir başkan bunları söyleyecek ondan sonra da ben bütünlüğü sağlayamayacağım diyecek. Orman, varlığının Beşiktaş’a engel olduğunu itiraf etti. Metal yorgunluğu sensin Fikret Orman diyorum. Bu kulübe neredeyse örtülü kayyum geldi. Özür dilemesi lazım. Ama ağzından istifa cümlesini duyuyor muyuz?

Hasan Bozkurter: ”Bundan sonra Fikret Orman dikişi tutmaz”

Kimse kimseyi kandırmasın. Bu anlayışla istifa etmedim diyorsa… Yönetim Kurulu karar alacak. Başkanım yeni bir jenerasyonumuz var, beklentiler var. Ne olur başkan gitme. Sonra süreci görelim diyebilir. İkincisi; bu dönemde belli insanlar Fikret Orman nereye gidiyorsun diyecekler. Dur başkan, gitme başkan diyebilirler. Bunlar olmaz değil. Bugün istifa demediği için bunları söylüyorum. İstifa eden, açıklamayı net yapar. Bundan sonra Fikret Orman dikişi tutmaz. Orada dursa da durmasa da tutmaz. Camia kopmuştur. Taraftarlar da ilgi ve alakayı göstermiştir. Bundan sonra yapılacak belli. Yolun sonu görünüyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Fikret Orman’dan sonra gelecek kim olursa olsun daha kötüsü olamaz.

“Devletten bir şey istemedim diyor da ne yapacak? Devleti mi soyacak?”

Görevde bulunan bir insan gidiyorsa mantık ortadadır. Beni istemiyorlar, ben faydalı olamıyorum demek… Fikret Orman, devletten hiçbir şey istemedim diyor. Bankalar Birliği ile görüştüler. Para istediler. Bu devlete gitmek değil midir? Beşiktaş’ın menfaati istifa ise istifa edilir. Ya da menfaat için devlete gidilir. Ama böyle bir açıklamayı anlamadım. Beşiktaş Kulübü’nün belediyeye borcu var. Devletten bir şey istemedim diyor. Ne yapacak devleti mi soyacak? Kamu zararı var.

Beşiktaş’ta kimler aday olur?

Ahmet Nur Çebi’nin aday olacağını düşünüyorum. İsmail Ünal’ın adı geçiyor. Demirören’in de adı geçenler arasında olduğunu görüyorum. Beşiktaş kongre üyelerinin en doğal hakkıdır. Kim gelirse gelsin daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Yönetimin tavrını göreceğiz. Fikret Orman artık bu kulübün başında sadece hukuki başkandır. Başka bir özelliği kalmadı. Yıllarca önünü tıkadığını söyledik. Bize pusucu dediler. Beşiktaş kazansın. Beşiktaş’ı önü açıldı. Orman’a da yaptıkları hizmet için teşekkür edelim. Beşiktaş’a hayırlı olsun.

“Tüzükteki 3 dönem maddesi değişmeli”

Herkesin aday olmak gibi demokratik bir hakkı var. Tüzük değiştirildi. Başkanlık en fazla 3 dönem dediler. 6 sene sonra lastik patladı. Kimse 9 sene Beşiktaş’ı taşıyamaz. Başarılı ise devam eder. Başarılı değilse gider. Tüzük Tadil Kongresi yapıldığında bu 3 dönem konusu halledilmeli. Bu ekonomik yapıyla olmaz, taşıyamaz. Bunu 2’ye düşürmeleri önerilerini getireceğiz. Kim aday olursa olsun. Beşiktaş üzülürse hepimiz üzülürüz.

“Süleyman Seba, holding çocuğu muydu?”

Değişim vakti tabi ki geldi. O süreci kolay kolay kimse taşıyamıyor. Kan değişimi zamanıydı. Fikret Orman iyi görmüş. Beşiktaş’a yeni kan iyi gelecektir. Spor Yasası artık çıksın. Yıllardan beri, işadamları, inşaatçılar, yalı çocukları… Türkiye’yi ne noktaya getirdiler? Kulüplerin borcu ortada. Böyle bir şey olur mu? Bunlar mı sporu kurtaracaklar? Bunlar işyerlerini böyle mi yönetiyorlar. Yasa çıkmalı. 3 sene mi? Borç ne kadar? 10 lira. 13 lira olmuşsa 3 lirayı cebinden öde diyecekler. Süleyman Seba, holding çocuğu muydu? Akıllı, kulübün menfaatlerini düşünen isimler olmalı. O da Beşiktaş’ta çok var.

Senin için hazırladığımız haberler