Canlı yayında flaş sözler: "Bu seneyi de forvetsiz geçirelim. Ne olur?"

22.07.2019 - 14:47 | Son Güncellenme: 22.07.2019 - 17:47

Canlı yayında flaş sözler: "Bu seneyi de forvetsiz geçirelim. Ne olur?"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gündemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, Türk futbolunu bekleyen tehlikeye de dikkat çekti. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Borçlar azalmayacak, artacak gibi görünüyor"

Trabzonspor’un ve diğer kulüplerin ilk planının borçları azaltmak olması gerektiği fikrindeyim. Bu borçlara yapılandırma uygulandı. Kulüplere bir ortam hazırlandı. Bu ortam kulüplerin hoşuna gidecek şekilde gelişmedi diye düşünüyorum. Sözde kulüpler kendisini toplayacaktı. Ama böyle bir ortam doğunca herkes transfere yoğunlaştı. İhtiyaç üzeri bir politika izlendi. Bu çok tehlikeli. Borç duruyor, bir yere gitmedi. Bu borçlar düşük faizle de ertelenmedi. Yani; Trabzonspor’un yıllık kredi faizi kadar geliri var. Diğer transferler, kulüp harcamaları, masraflar… Bu yapılandırmayla borçlar azalmayacak, artacak gibi görünüyor.

Trabzonspor'un transfer politikası

Trabzonspor, ucuz oyuncular aldı denilebilir ama bence hem oyuncu satılması gerekiyordu. Hem bir takım tasarruflara gidilmesi, hemde  transferde acil olan ihtiyaçların giderilmesi gerekirdi. 1-2 oyuncu alarak konuyu bitirebilirdik. Beşiktaş ile Trabzonspor’un farklı bütçelerle hedefinin aynı olması Trabzonspor’u çok ilgilendirmez. Her koyun kendi bacağından asılır.

"Oyuncu satarak borcumuzu öderiz demekle olmaz"

Transfer hovardalığı ve hevesinden vazgeçilince Trabzonspor oyuncu satıp gelir elde edebilir. Porto, Benfica gibi kulüplerin transfer politikaları ortada. Bir sistem oturtulmuş. Türkiye’nin bu imkanı var mıdır? Bu tartışılabilir. Ama Türkiye’deki kulüplerin bu politikayı benimsemesi gerekir. Oyuncu satarak borcumuzu öderiz demekle olmaz. Yönetimlerin kabahatinden daha çok basının ve taraftarların da teşviki var. Zorla bir transfer daha yapalım deniliyor. Bu seneyi de santrforsuz geçirelim. Ne olur? Bu sene de öyle deneyelim? Borçlanmaya teşvik güzel bir şey değil. Kulüplerin durumu ortada. Oysa bir kulübün ekonomisi iyiyse iyi bir takımı olur. Bu sene değilse gelecek sene olur. Hatırla, iknayla tutulan futbolcular sonraki sene kalmayabilir. Ekonomisini düzeltmek için gayret veren kulüp en başarılı kulüptür diye düşünüyorum.

"Erce geldi Trabzonspor'un 10 yılı kurtuldu demek doğru değil"

Trabzonspor’un aldığı kaleciler kendi klasmanında başarılı. Ama futbolda, Trabzonspor’un kalesi 10 yıl kurtuldu demek doğru değildir. Çok iyi dediğiniz bir oyuncu kötü bir performans sergileyebilir, problemler yaşayabilir. Kaleci ihtiyacı şu an yok.

Keşan motifli forma hakkındaki görüşü...

Keşan motifli forma çok güzel. Trabzonspor başarılı olduğu tüm senelerde kendi özgün davranışlarıyla başarıyı yakalamıştır. Altyapıdan oyuncu çıkarmasıyla, kendine has sloganlarıyla, kolbastı, 61.dakikada gibi kimsenin kullanamayacağı yöreye özgü şeylere sahiptir. Keşan motifli forma da güzel. Mesela Bursaspor’un timsah yürüyüşü kendine özgü olması bir örnektir. Özgün şeyler her zaman kıymetlidir.

Senin için hazırladığımız haberler