Canlı yayında flaş sözler: "Görevi kötüye kullanmak..."

16.04.2019 - 16:22 | Son Güncellenme: 16.04.2019 - 19:22

Canlı yayında flaş sözler: "Görevi kötüye kullanmak..."

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, Raadyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak gündemi değerlendirdi. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Helvacı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"VAR konuşmaları açıklanmalı..."

Futbolda bütün bilgiler şeffat olmalı. Hakem ve gözlemci raporları bile kamuoyuyla paylaşılmalı. VAR konuşmaları sadece taleple değil, her zaman açıklanmalı. Bunlar bazı şeylerin kasıt değil hata olduğunu daha rahat bir şekilde anlar. Her şey kapalı olduğundan dolayı insanların aklına hatadan ziyade kasıt olabilir mi, sorusu geliyor.

"TCK'da bunun adı görevi kötüye kullanmaktır"

Hakemin verdiği karar değişmeyecektir ama hakemin bunları kasıtlı yapıldığına delil varsa Türk Ceza Kanunu'nda bunun karşılığı vardır. Bunun adı TCK'da görevi kötüye kullanmaktır. Bunu bilerek yaptığı anlaşılırsa bunun bir müeyyidesi olur. Bir daha hakemlik yapması söz konusu olmaz. Bu da diğerleri için örnek olur. Kasıt olduğunu ima etmeye çalışmıyorum. Ancak bunların futbolda yeri yok. Bu bir oyun ve bu oyunu korumak gerekiyor. 

Galatasaray'da bahsedildiği gibi delil varsa mahkemeye başvurmak gerekiyor. Eğer aksi bir durum varsa bu konuşulmamalı. Bunu sürekli polemik haline getirmek de hoş değil. Gereğinin yapılması lazım.

Göksel Gümüşdağ'ın açıklamaları üzerine...

Göksel Gümüşdağ'ın iddiaları gerçekse bu da görevi kötüye kullanmaktır. Herkese açık olunmalı. Ben şeffaflıktan yanayım. VAR kayıtlarına bütün kulüpler ulaşabilmeli. Ama kulüpler saklanmasına rağmen gizlice öğreniyorsa burada da görevi kötüye kullanmak vardır.

"Yapılan açıklamalar talihsiz..."

Fenerbahçe başkan yardımcısı birtakım beyanlarda bulundu. Bunların olmaması lazım. Orada bir futbol maçı var ancak 2011 yılında olan bir olay üzerinden bir şeylerin isnat edilmesi doğru değil. Hesaplaşmaya çalışmak çok anlamsız. Ne ülke futboluna ne de takımlara bir faydası var. Hem Semih Bey'in hem de Galatasaray'ın yaptığı açıklama çok talihsiz.

Galatasaray'ın Kadıköy'de şampiyonluğu...

Galatasaray'ın Ülker Stadyumu'nda şampiyon olması rahatsız olunacak bir şey yok. Fenerbahçeliler nasıl, '20 senedir Kadıköy'de maç kazanamıyorsunuz' diyorsa Galatasaraylılar da bunu söyleyecektir. Fenerbahçeli dostlarımız da bunu duyacaklar.

Son 6 haftada yönetimle ilgili bir şey konuşmamak gerekiyor. Bir eleştirimiz varsa bunu beyan edeceğiz. 

Senin için hazırladığımız haberler