Canlı yayında flaş sözler: "Ülkeyi yönetirler ama Türk futbolunu yönetemezler"

17.06.2019 - 18:09 | Son Güncellenme: 17.06.2019 - 15:16

Canlı yayında flaş sözler: "Ülkeyi yönetirler ama Türk futbolunu yönetemezler"

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, sarı-kırmızılıların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nazifoğlu, TFF, Galatasaray ve transfer konusunda dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Levent Nazifoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

"Ülkeyi yönetirler ama Türk futbolunu yönetemezler"

TFF’nin açıkladığı; kurulların yeniden atanması konusu önemli. Yeni bir sayfa açılacak. Yabancı sınırlaması aynı kalacak deniliyor. Nasıl karar alınacağı önemlidir. TFF’nin yeni yönetim kurulu ülkeyi yönetebilecek ama futbolu yönetecek bir yönetim kurulu olarak görmüyorum. Bir Çalıştay oluşturulacak mı? Teknik direktör, futbolcu ve menajerlerden görüş alınacak mı? Yabancı konusunu sınırladığınızda Türk oyuncuların değeri şişiyor. TFF yönetiminin tam anlamıyla işin içinde olması lazım. Ama bu konuda çok bilgi sahibi olduklarına inanmıyorum.

"İbra tartışması Galatasaray'a yarar getirmez"

Galatasaray’da ibra konusu mahkemelere düşmüş durumda. Bir karar verilecek ve o karara göre de hareket edilecek. Bu konunun çok fazla konuşulması Galatasaray’a yarar getirmez. Ben bu kanaatteyim. Kararın verilmesini beklemek gerek.

"Diagne satılmalı, Mitroglou'dan bir şey anlamadık"

Diagne’de aşı tutmadı. Taraftarla da atıştılar. Oynadığında gol atması lazım. Burak’ın Beşiktaş taraftarıyla arası açıktı goller attı ve arası düzeldi. Diagne’nin gitmesi Galatasaray açısından hayırlı olur. Mitroglou’dan da bir şey anlamadık. Kontratı da var. Mitroglou iyi bir hazırlık geçirirse daha farklı olabileceğine inanıyorum.

"Avrupa'da başarılı olabilecek bir Galatasaray hayal ediyorum"

Gelecek sezon yine şampiyonluğu oynayacak, Avrupa’da başarılı olabilecek bir kadro hayal ediyorum. Ama Galatasaray adına mali tablolar pek iç açıcı değil. 5 milyon Euro içeride Galatasaray. Önce oyuncu satıp o parayı yerine koyup, kota açılırsa oyuncu alabilir. O oyuncuyu almak için satış yapmak lazım. Diagne ve Belhanda’ya teklifler var. Önce oyuncuların satılmasının beklenmesi gerek.

"Şener, son haliyle Galatasaray için yeterli değil"

Şener Özbayraklı iyi bir futbolcu. Tabi Fenerbahçe’deki son haliyle yeterli değil. Ama potansiyeli olan bir futbolcu. İyi bir sezon başı geçirirse Şener’in Galatasaray’da başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Galatasaray, Selçuk İnan ile devam etmeli mi?

Selçuk İnan Galatasaray’da kalmalı. Fakat; maliyeti önemli. Basındaki gibi fedakarlık yaparsa kalabilir diye düşünüyorum. Yeni sezonun Galatasaray’a hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah hem Galatasaray hem de Türk futbolu adına doğru kararlar alınır.

Senin için hazırladığımız haberler