Canlı yayında Orhan Ak için olay sözler: "Anlayamıyorum, Abdullah Avcı..."

30.07.2019 - 14:43 | Son Güncellenme: 30.07.2019 - 17:43

Canlı yayında Orhan Ak için olay sözler: "Anlayamıyorum, Abdullah Avcı..."

Beşiktaş Kulübü Eski İkinci Başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Siyah-beyazlılarda yaşanan Orhan Ak krizini yorumlayan Keçeli, Divan Başkanlığı seçimi için de mesajlar verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Metin Keçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

Metin Keçeli: "Orhan Ak'ın Beşiktaş'a geldikten sonra özür dilemesi komik"

Beşiktaş’ın mali konuları, Divan Başkanlığı Seçimi varken, Orhan Ak konusunu konuşuyoruz. Bu olay, Abdullah Avcı’nın da Beşiktaş’ın da önüne geçmeye başladı. Bu konu hallere gelmemeliydi. Orhan Ak, Beşiktaş’a geldikten sonra özür diledi. Bu komik bir durum. Kesip atılması gereken, Beşiktaş için bir çıbanbaşı olmamalı.

Metin Keçeli: "Abdullah Avcı'nın Orhan Ak konusundaki ısrarını anlamıyorum"

Burak Yılmaz’a Beşiktaş seyircisi neden karşıydı? Önceki yıllarda bir maçta kendisini yere atıp penaltı kazandırdığı gerekçesiyle bu konu unutulmadı. Orhan Ak konusunda da tepkiler var. Abdullah Avcı’nın bu konuyu uzatmasını anlamıyorum. Abdullah Avcı’ya sesleniyorum. Bu konuyu artık uzatma, başka noktalara getirme. Kusura bakmasınlar burası Beşiktaş. Yanında 1 kişiyle gelebilirsin ama Beşiktaşlı 38 tane adam var. Abdullah Avcı’nın Orhan Ak konusundaki ısrarı anlamıyorum.

Metin Keçeli: "Divan Kurulu, yönetimin üstünde değildir"

43 yıl önce Beşiktaş’a üye oldum. 20 sene fiili yöneticilik yaptım. 30 seneyi doldurduğum için Divan Üyesi de kendiliğinden geldi. Şeref Nasır, yıllar önce Divan Başkanlığı yaptı. Daha sonra Yalçın Karadeniz’e seçimi kaybetti. Şeref Nasır çok şey yaptı denilebilir ama Divan, yönetimin üstünde değildir. Yönetime görüşlerini bildirirler.

Metin Keçeli: "Şeref Nasır'dan bunu beklemezdim"

Tevfik Yamantürk’ün başkan olması konusunda tavsiyede bulunanlardan biri de beni. Divan Başkanlığını kabul etmesi için, ‘lütfen’ demiştim. 40 sene kulübe hizmet verdim. Beni üyelikten atamazsınız. Zekeriya Alp’i, Rahmi Koç’u atamazsın. Bunların bedeli vardır. Bunun da bedeli ödenir. Ben Şeref Nasır’dan bunu beklemezdim. Birilerinin dolduruşuyla başkan adaylığını koyacağını sanmıyordum. Şeref Nasır’ın köşesine çekilmesi lazımken böyle davranmasını doğru bulmuyorum.

Metin Keçeli: "Transfer yapılamadı diye Beşiktaş'ı taşlamamak lazım"

Beşiktaş’ın önünde 20 günlük bir süre var. Elbette kadrosunu daha iyi bir noktaya getirebilmeli. Güçlü bir kadromuz zaten vardı. Yazın transferde şampiyon olmaların sonucunu eskiden beri biliyoruz. Beşiktaş transfer yapmayınca kulübü taşlamamak lazım. Geçen sezonun son 2-3 haftası da iyi hatırlanmalı. Bugün kahraman diye dolaşanların son maçlarda aldıkları sonuçları nasıl içine sindirdiklerini halen anlamış değilim.

Senin için hazırladığımız haberler