Canlı Yayında Kadın Muhabiri Öperek Taciz Eden Taraftar Hakkında Flaş Karar

Akın Ungan
10.09.2022 - 22:52 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 23:09

Flamengo taraftarı, Copa Libertadores'de Velez Sarsfield maçı öncesi ESPN muhabiri Jéssica Dias'a tacizde bulundu. Taraftara verilen ceza belli oldu.

Canlı Yayında Kadın Muhabiri Öperek Taciz Eden Taraftar Hakkında Flaş Karar

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Copa Libertadores'de Flamengo ile Velez Sarsfield karşı karşıya geldi. 2-1 Flamengo galibiyeti ile sona eren mücadeleye, maçtan önce meydana gelen bir olay damga vurdu. Bir Flamengo taraftarı, ESPN muhabiri Jessica Dias'ı canlı yayın sırasında öperek tacizde bulundu. O taraftara verilen ceza belli oldu.

Canlı yayında taciz etti

Perşembe günü Brezilyalı ekip Flamengo ve Arjantinli takım Velez Sarsfield, Copa Libertadores'de karşılaştı. Maç öncesi taraftarların arasında canlı yayın yapan ESPN muhabiri Jéssica Dias, bir Flamengo taraftarının tacizine uğradıı. El Pais gazetesi tarafından adının Marcelo Benevides Silva olduğu belirtilen taraftar muhabir Dias’ı yanağından öptü.

Cinsel tacizden tutuklandı, ertesi gün salındı

O Globo’nun aktardığı bilgilere göre canlı yayın esnasında ESPN muhabirini öpen taraftar cinsel taciz suçlaması ile tutuklandı fakat bir gün sonra serbest bırakıldı.

Tüm maçlardan men edildi

Serbest bırakılan Flamengo taraftarına yurt dışına çıkış yasağı kondu ve tüm maçlardan men edildi. Ayrıca taraftarın muhabir Jéssica Dias ile herhangi bir şekilde temasa geçmesinin de yasaklandığı belirtildi.

"Kırmızı-Siyahlılar'ı temsil etmiyor"

Brezilyalı kulüp Flamengo yaşanan taciz olayı sonrası açıklama yaptı ve yaşananların kulübü temsil etmediğini şu sözlerle ifade etti: "Clube de Regatas do Flamengo olarak bu geceki maçtan önce Kırmızı-Siyahlı bir taraftarın ESPN muhabiri Jéssica Dias’ı taciz etmesine kesinlikle karşıyız. Kırmızı-Siyahlılar'ı hiçbir şekilde temsil etmeyen bu iğrenç eylemlerin yaşanmasını çok büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyoruz."

"Sadece bir öpücük değil"

Canlı yayın sırasında yaşanan olayın ardından muhabir Jéssica Dias da konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve yaşanan olayın öncesinin de olduğunu şu sözlerle anlattı: "Sadece yanaktan bir öpücük diyorlar ama hayır bu sadece bir öpücük değildi. Daha öncesinde sırf canlı yayın uzadığı için de taciz edildim ve küfredildi. Onlara sakin olmalarını ve küfretmemelerini, buna gerek olmadığını söyledim."

"Öncesinde de denedi"

Açıklamasında taraftarın kendisini daha önce de öpmeye çalıştığını açıklayan Dias, küfür eden taraftarların özür dilemek için kendisine hamle yaptığını belirtti. Dias, "Özürler ise omuz sıvazlama ve öpücükler ile geldi. Canlı yayına alınmak üzereydim ve bu yüzden konsantrasyonumu bozmamaya çalıştım. Sonrasında ise omzumu öpmeye çalıştı. Kaçtım ve bu sırada kameram onun gözüne çarptı. En sonunda ise yanağımdan öptü. Dudağıma da denk gelebilirdi ve bu bir şeyi değiştirmezdi." dedi.

"Oğlu benden özür diledi"

Muhabir Dias açıklamasının devamında canlı yayın sırasında sadece işini yapmak istediğini söylerken, tacizci taraftarın oğlunun, kendisinden özür dilediğini açıkladı. Dias, "Çalışırken tacize uğradım ve bu bir suç. Kimseden öpücük ya da şefkat istemedim. Karakolda 3 saat geçirmek istemedim. Sadece çalışmak ve işimi yapmak istedim. Bunu yapan kişi daha reşit olmayan bir oğlu olan biri. Oğlu benden babası için özür diledi. Ama suçlu olan o değil lütfen ailesini cezalandırmayın." şeklinde konuştu.

"Cumartesi günü evleniyorum"

Açıklamasının sonunda Cumartesi günü evleneceğini de belirten Dias birkaç gün ekranlardan uzak kalacak olması hakkında ise "Bu konuda bana yardım eden herkese teşekkürler. Cumartesi günü evleniyorum ve beni öpmesine izin verdiğim adamı sunakta öpeceğim. Birkaç günlüğüne ise buradan ve kanallardan uzakta olacağım. Herkese teşekkür ederim.’’ ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler