Katliamlara sessiz kalmayan Eric Cantona'dan "Özgür Filistin" çağrısı

Ali Bozkurt
17.10.2023 - 20:53 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 20:55

Futbolun efsanelerinden Eric Cantona, Filistinliler'e yönelik insan hakları ihlallerine tepki gösterdi. Cantona, "Özgür Filistin demek sizi Hamas destekçisi ve Yahudi düşmanı yapmaz" dedi.

Katliamlara sessiz kalmayan Eric Cantona'dan "Özgür Filistin" çağrısı

AJANSSPOR HABER

İsrail ve Filistin arasında meydana gelen son çatışmalara spor dünyası da sessiz kalmadı. Eski veya aktif bir çok futbolcu iki tarafta da özellikle sivillerin öldürülmesine karşı tepki verdi. Bunlardan biri de eski Fransız efsane Eric Cantona oldu.

Cantona'dan çarpıcı çağrı

Cantona, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Filistinliler'e destek verdi. Cantona, Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerini dillendirmenin Hamas'a destek anlamı taşımayacağını söyledi.

Cantona: Özgür Filistin demek...

Cantona, şunları yazdı: 


-Filistinlilerin insan haklarını korumak sizi Hamas destekçisi yapmaz.
-"Özgür Filistin" demek sizi Yahudi düşmanı yapmaz.
-"Özgür Filistin" demek, 75 yıldır İsrail tarafından en temel insan haklarından mahrum bırakılan Filistinliler'in özgürlüğünü istemek demek.
-"Özgür Filistin" demek, yarısı çocuk olmak üzere 2.3 milyon Filistinli'yi dünyanın en büyük açık cezaevinde kafeslemeyi durdurun demek.
-"Özgür Filistin" demek, İsrail hükümetinin ırkçılığına son verin demek.
-"Özgür Filistin" demek, Filistinliler'e kendi topraklarında en temel altyapı hizmetlerinin kontrolünü verin demek.

Entelektüel bir futbol insanı

90'yılların fenomen futbolcusu Eric Cantona, futbolu bıraktıktan sonra sanatsal faaliyetler içine girdi. Tiyatro oyunlarında ve sinema filmlerinde oynayan Cantona, bazı spor belgeselleri çalışmalarına da imza attı. Cantona, futbol dünyasında sayısı çok fazla olmayan entelektüel isimlerden birdi.

Senin için hazırladığımız haberler