Carlos Alcaraz: Muhtemelen bizi bir şekilde öldürecekler

25.09.2024 - 11:54 | Son Güncellenme: 25.09.2024 - 13:19

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, Laver Kupası'ndaki mücadelesinin ardından tenis programının aşırı yoğun olması ve sporculara binen yükten bahsetti. İşte detaylar...

Carlos Alcaraz: Muhtemelen bizi bir şekilde öldürecekler

AJANSSPOR - HABER

Bir süredir futbolcular yoğun maç programları hakkındaki şikayetlerini dile getiriyordu. UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni formatlarıyla uluslararası müsabakaların sayısı da arttı ve bir futbolcunun tek bir sezon içinde 70'ten fazla maça çıkması gerekebiliyor.

Alcaraz'dan yoğun programa tepki

Yoğun programlardan yakınan bir diğer spor branşı ise tenis. Laver Kupası'nda Amerikan rakibi Ben Shelton'ı mağlup eden Carlos Alcaraz da yoğun programdan yakındı. Alcaraz açıklamalarında tenis oyuncularının bu kadar ağır bir yük nedeniyle sakatlanma riski altında olduğunu belirtti ve BBC'ye şunları söyledi: "Muhtemelen bizi bir şekilde öldürecekler. Şu anda birçok iyi oyuncu bu sakatlıklar yüzünden birçok turnuvayı kaçırıyor."

"Yalan söylemeyeceğim..."

Alcaraz açıklamalarında motivasyonun performansa olan etkisini ise "Bazen bir turnuvaya gitmek istemezsiniz. Yalan söylemeyeceğim, ben de birkaç kez böyle hissettim. Bazen hiç motive hissetmiyorum. Daha önce de söylediğim gibi, kortta gülümsediğimde ve eğlendiğimde en iyi tenisi oynuyorum. Motivasyonu sürdürmenin en iyi yolu bu." diyerek vurguladı.

İlgini Çekebilir
Elena Rybakina, Çin Açık'tan çekildi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler