Carlos Sainz yeni takımını arıyor!

Furkan Sönmez
19.02.2024 - 18:55 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 19:17

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, 2024 sezonunun sonunda takımdan ayrılacak. Geleceği hakkında yorumlarda bulundu. İşte detaylar.

Carlos Sainz yeni takımını arıyor!

AJANSSPOR HABER

Formula 1'in ilk ve ikonik takımı olan Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Lewis Hamilton'ın 2025 yılında Ferrari'ye geçeceğinin açıklanmasından sonra takımdan ayrılacağı kesinleşmiş olan 29 yaşındaki pilot, F1'e yaptığı açıklamada "Son zamanlarda iyi bir performans sergilediğimi biliyorum. Gelecekte rekabetçi kalmamı sağlayacak çok iyi fırsatlar olacağını biliyorum. Bu nedenle, her şeyi dikkatlice değerlendirmek, tüm fikirleri dinlemek ve karar vermek için çok acele etmemek gerekiyor" dedi.

"Bir sonraki takımım kariyerim için önemli olacak"

Carlos Sainz, gelecekteli takımının kariyeri açısından önemli olacağını ifade ederken, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: "Bir sonraki takımım kariyerim için önemli olacak. Öncelikle ne istediğimi ve kariyerimin 3 veya 4 yılını nerede geçireceğimi anlamam gerekiyor. Bu yıl 30 yaşıma giriyorum, bu da formumun zirvesine yaklaştığım anlamına geliyor, dolayısıyla her şeyi analiz etmek ve her şeyi hesaba katmak için kendime biraz zaman tanımam gerekiyor."

"İstikrarı garanti eden bir seçenek bulmaya çalışacağım"

Takım seçimin önemli kriete olarak istikrarı bekleyen Sainz, "Hangi seçimi yaparsam yapayım, istikrarı garanti eden bir seçenek bulmaya çalışacağım ve bunun gelecekte şampiyon olma fırsatına sahip olabileceğim, ilgi çekici bir proje olmasını istiyorum. Başarının anahtarının tutarlılık ve istikrar olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

2025'te hangi takımların koltuğu boş olacak?

2025 Formula 1 sezonunda gridde yer alan 10 takımın 8'inin koltuğu boşa çıkacak. Red Bull'da Sergio Perez'in, Mercedes'te Lewis Hamilton'ın, Aston Martin'de Fernando Alonso'nun, Alpine'de Esteban Ocon ve Pierre Gasly'nin, Williams'ta Alex Albon ve Logan Sargeant'ın, Visa Cash App RB'de Daniel Ricciardo ve Yuki Tsunoda'nın, Kick Sauber'de Valtteri Bottas ve Guanyu Zhou'nun ve Haas'da Kevin Magnussen ve Nico Hulkenberg'in sözleşmeleri, 2024 sezonunun sonunda sona erecek.

Hamilton geldi Sainz gitti

Formula 1'de yılın transferi gerçekleşti ve Lewis Hamilton, 2025 sezonunda Ferrari ile anlaştı. Gelecek sezon kırmızı tulumu giyecek olan Britanyalı pilot, Ferrari'nin geçen sezon Singapur GP'de zafer kazanan pilotu Carlos Sainz'ı takımsız bıraktı. İspanyol pilot, Red Bull pilotları dışında geçen sezon yarış kazanan tek pilot oldu. 22 yarışın 19'u Max Verstappen, 2'sini Sergio Perez ve 1'ini Carlos Sainz kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler