Carlos Sainz iddialara cevap verdi! Williams'a transfer olacak mı

Furkan Sönmez
07.06.2024 - 18:55 | Son Güncellenme: 07.06.2024 - 19:08

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, sezon sonunda İtalyan ekipten ayrılacak. Hakkında çıkan iddialara İspanyol pilottan yanıt geldi.

Carlos Sainz iddialara cevap verdi! Williams'a transfer olacak mı

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, sezon sonunda sözleşmesinin bitimiyle birlikte takımdan ayrılacak. 1 Şubat 2024 tarihinde Ferrari, 2025 sezonu için Lewis Hamilton ile anlaşıldığını ve Carlos Sainz ile yola devam edilmeyeceğini duyurdu. 29 yaşındaki tecrübeli pilot ile ilgili ise yeni sezonda hangi takıma gideceği merak konusu.

Carlos Sainz net konuştu

İspanyol pilot, hakkında çıkan iddialar ile ilgili ilk kez net konuştu. Kanada GP öncesinde Formula 1 mikrofonlarına demeç veren Sainz, son zamanlarda hakkında çıkan Williams iddialarıyla ilgili kesin konuştu.

Williams ile anlaştı iddiası

Son zamanlarda Carlos Sainz ile ilgili Formula 1 medyasında Williams ile sözleşme imzaladığına dair haberler çıktı. 2025 Formula 1 gridi yavaş yavaş şekillenirken bu sezon 1 kez GP zaferi elde eden Sainz henüz takım bulamadı. Williams iddiaları ile ilgili konuşan Sainz şu ifadeleri kullandı: "Size söyleyebileceğim tek şey, hiçbir şeyin belli olmadığı. Basında, insanların Williams ile anlaşma imzaladığımı söylediği haberleri gördüm. Fakat böyle şeyler beni güldürüyor."

Red Bull ve Mercedes seçeneklerinde son durum ne?

Red Bull ve Mercedes takımlarıyla da ismi sıkça geçen Carlos Sainz için Red Bull kapısı Sergio Perez ile 2 yıllık sözleşme imzalanmasının ardından tamamen kapandı. Mercedes ise Lewis Hamilton'ın yerine henüz bir pilot bulamasa bile 17 yaşındaki genç pilot Antonelli ile sözleşme imzalamaya çok yakın. Sainz konuyla ilgili, "Üç ay önce Mercedes ile anlaştığıma dair haberler gördüğümü hatırlıyorum. Red Bull ile anlaştığıma dair haberler de vardı. Böyle  bir şey olmayacak, o yüzden insanların Williams'la anlaştığımı söylemesi  de çok komik" yorumunu yaptı.

Carlos Sainz'ın 2024 sezonu karnesi

2024 sezonuna güçlü bir giriş yapan İspanyol pilot, sergilediği performansla Ferrari taraftarlarının 'Sainz neden gidiyor?' sorusu sormasına sebep oldu. İspanyol pilot geçen sezon Red Bull dışında ilk GP zaferi elde eden pilot olurken bu sezonda bunu tekrarladı. Avustralya GP'de zafer ulaşan Sainz, öncesinde apandisit ameliyatı olmuş ve Suudi Arabistan GP'sinde yer alamamıştı. Çıktığı 7 yarışta 108 puan toplamayı başaran Sainz, pilotlar sıralamasında 4. sırada yer aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler