Carlos Sainz: "İyi durumdayız fakat..."

05.04.2024 - 15:06 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 15:14

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, antrenman seanslarının ilk gününden sonra açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Carlos Sainz: "İyi durumdayız fakat..."

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, Japonya GP öncesi düzenlenen antrenman seanslarının bitiminde F1TV'ye hafta sonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sainz, takım olarak iyi durumda olduklarını söylerken bir önemli konuya da değinmeden edemedi.

"İkinci seansta sürüş yapmanın anlamı yoktu"

Japonya'da bugün ikinci antrenman seansında yağmur bulutları geldi ve yağmur yağmaya başladı. Pistin ıslaklığıyla ikinci antrenman seansında sadece 5 araba sürüş yapabildi. Ferrari, garajdan çıkmadı ve Sainz konuyla ilgili "Değişen koşullar nedeniyle ikinci seansın tamamını kaybettiğimiz için ideal bir Cuma günü değildi. İkinci seansta sürüş yapmanın anlamı yoktu; Bu yüzden garajda kalmaya karar verdik. Herkes aynı durumdaydı. Bu açıdan yapacak bir şey yok" yorumunu yaptı.

"Red Bull bir adım önde ama..."

Geçen sezona kıyasla SF-24'den memnun olduğunu ifade eden 29 yaşındaki pilot, "İlk antrenman seansında Red Bull'a beklediğimizden daha yakındık, bu da olumlu bir işaret olarak değerlendirilebilir. Şimdi sıralama turları öncesi son değişiklikleri yapacağız. Red Bull hâlâ bir adım önde ama ilginç bir mücadele olacak. Avustralya'da hissettiklerimden çok farklı hissetmiyorum. Bahreyn'de, Cidde'de ve Avustralya'da kendime çok güveniyordum ve şimdi de her şey iyi çalışıyor. Araç bu yıl daha iyi, bu da yardımcı oluyor" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler