Carlos Sainz'ın yeni takımı belli oldu! Formula 1...

Furkan Sönmez
21.06.2024 - 12:03 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 07:23

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin 29 yaşındaki İspanyol pilotu Carlos Sainz'ın 2025 sezonunda yer alacağı yeni takımı belli oldu. İşte tüm detaylar.

Carlos Sainz'ın yeni takımı belli oldu! Formula 1...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu haftaki durak İspanya oldu. Pilotlar yarışa hazırlanırken gündeme bomba bir haber düştü. Motorsport Week kaynaklarına göre 29 yaşındaki İspanyol pilot Carlos Sainz'ın 2025 sezonunda gridde hangi takımla olacağı açıklandı.

Lewis Hamilton, Sainz'ın koltuğunu kaptı

1 Şubat 2024 tarihinde Formula 1 tarihine geçecek bir transfer açıklandı. Ferrari, Lewis Hamilton ile çok yıllı sözleşme imzaladığını ve 2025 sezonunda 7 kez dünya şampiyonu olan pilotla yola devam edileceğini duyurdu. Carlos Sainz ile sözleşme uzatmayacağını açıklayan İtalyan ekip, Sainz'ı serbest pilotlar piyasasına çıkarmış oldu.

Carlos Sainz'ın yeni takımı...

Aynı kaynaklara göre Carlos Sainz, 2025 sezonu için Williams takımıyla anlaşmaya vardı. Alex Albon'la 2026 yılına dek sözleşme imzalayan Williams, Logan Sargeant ile yeni sezonda yola devam etmeyecek. İddialara göre Williams, Carlos Sainz ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Resmi açıklama bu hafta sonu yapılacak

Motorsport Week'in elde ettiği bilgilere göre Williams, bu transferi Barcelona'da bu hafta sonu açıklamaya hazırlanıyor. Yarış öncesi resmi duyuruyu yapması beklenen Williams, İspanyol pilota yıllık 15 milyon dolar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler