Mehmet Demirkol'dan Rizespor-Galatasaray ile Pendikspor-Fenerbahçe Maçları Yorumu

30.10.2023 - 12:48 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 13:14

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında Çaykur Rizespor - Galatasaray ile Pendikspor - Fenerbahçe maçlarını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'dan Rizespor-Galatasaray ile Pendikspor-Fenerbahçe Maçları Yorumu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 11. haftasında Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, deplasman Çaykur Rizespor'u Sergio Oiveira'nın golüyle 1-0 mağlup etti.

Lider Fenerbahç ise konuk olduğu Pendikspor'u rahat bir oyunla farklı mağlup ederek müthiş galibiyet serisini sürdürdü. Edin Dzeko, sergilediği performansla yıldızlaştı. 

Karşılaşma sonrası yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında her iki karşılaşmayı değerlendirdi.

Demirkol, Galatasaray ve Fenerbahçe'den övgüyle bahsederken, bireysel performanslar üzerinden de eleştiriler getirdi.

"Galatasaray'ın defansif gücü sağlam"

Mehmet Demirkol, ilk olarak Galatasaray'ın savunmasını şu sözlerde övdü:

"Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısında Başakşehir maçının ardından deplasmanda en az xG verdikleri maçı oynadı. Galatasaray'ın defansif gücü sağlam. Muslera 30 yaşından sonra yan toplara çıkmayı öğrendi. Müthiş bir adam. Davinson Sanchez standart yükseltti.  Elinde ligin en iyi yerli stoperi varken, onun iyi bir ekürisi varken onun da üzerine çıkmak çok büyük başarı."

Kerem'in psikolojisi

Kerem Aktürkoğlu'nun psikolojisine dikkat çeken Mehmet Demirkol, "Kerem'in pozitif olmak için bir şeyler yapması lazım. İnsanın yüzü yaptığı işe etki eder. Bunun üzerine çalışması lazım. 
Çok iyi futbolcu ama işin psikolojik tarafına da ağırlık vermesi gerekiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
İşte Okan Buruk'un soyunma odasında yaptığı konuşma: "Bu kadarı fazla!"
Habere Git

"Angelino'da başka bir problem var"

Galatasaray'da performansıyla eleştirilen Angelino hakkında konuşan Demirkol, "Angelino'yu bu sezon bir çok farklı oyunda izledik ama hiçbirinde olmadı. Bu anlaşılır bir şey değil. Hücumda, savunmada, denge oyununda hiçbirinde yok. Angelino tanıdığımız bir oyuncu, bu oyun normal değil.  Burada başka bir problem var. Bence Galatasaray'ın elinde kağıt üzerindeki en iyi bek Angelino." dedi.

"Zaha başaktör olmaya alıştı"

Mehmet Demirkol, Zaha'nın performansını şu sözlerle yorumladı: "Zaha analizini yapmak için erken. Zaha, takımın başaktörü olmaya alışmış bir isim. Ama Galatasaray'da bundan çok var. Buna zamanla alışması gerekiyor. Zamanla düzelebilecek bir şey. Onun da saha içinde bir desteğe ihtiyacı var."

"Fenerbahçe kasırga gibi"

Ezeli rakibi Galatasaray'ın kaybetmediği ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduğu haftada Fenerbahçe ise Pendikspor'u 5-0'lık farklı skorla mağlup ederek galibiyet halkasını 19'a çıkardı.

Fenerbahçe'ye "Kasırga" benzetmesi yapan Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe'nin savunma göbeği değiştikten sonra Pendikspor orayı bozabilir mi dedik ama yapamadılar.  Çünkü Fenerbahçe orta sahada üstünlüğü hiç elden bırakmadı. Fenerbahçe'nin baskıdan top kazanarak pozisyon bulma yüzdesi çok yüksek. Neredeyse her kaptıkları topta pozisyona giriyorlar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Göğsünde "O"NUNLA 10'da 10
Habere Git

"Fenerbahçe kontağı kapatmıyor"

Fenerbahçe'nin farklı galibiyetlerine dikkat çeken Demirkol, "Fenerbahçe kontağı hiç kapatmıyor. Dengeli oyunları da var ama yüklenme de devam ediyor. Bu biraz eldeki oyuncularla da alakalı. Fenerbahçe'nin saha içinde de teknik direktörleri var. Fenerbahçe'nin daha kaliteli oyuncuları oldu. Anelka, Van Persie gibi ama bu kadro özelinde oyunu düşünen çok fazla oyuncusu var." ifadelerinde bulundu.

"Dzeko full konsantre"

Dzeko'nun performansını da öven Demirkol, "Dzeko'dan da bahsetmek lazım. Her şutu çok etkili. Özellikle yakın direğe vurduğu toplar etkili oluyor. Yaptığı işler çok değerli, full konsantre." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler