Çarpıcı sözler: 'Emre sen gel, 5 ay sonra...'

05.05.2020 - 08:49 | Son Güncellenme: 05.05.2020 - 09:00

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından biri olan günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet veren Abdullah Ercan'dan Emre Belözoğlu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Abdullah Ercan, Fenerbahçe'nin gündemini değerlendirdi.

Çarpıcı sözler: 'Emre sen gel, 5 ay sonra...'

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri ve Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Abdullah Ercan, Sportif Direktörlük koltuğuna oturması beklenen Emre Belözoğlu için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, sarı-lacivertlilerle anlaşma sağladığı gündeme gelen Bjelica hakkında da konuştu. 

Abdullah Ercan: "Bjelica uygun bir isim olmasa adaylar arasında olmaz"

Fanatik'e konuşan Abdullah Ercan, teknik direktörlük görevi için adı geçen Bjelica hakkında, "Bjelica hakkında fazla bilgi sahibi değiliz ancak Fenerbahçe yapısına uygun bir antrenör olduğu düşünüldüğü için adaylar arasında olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe hoca seçimlerinde doğruları yapamadı"

Ayrıca Ercan, "Erol Bulut da bir aday ama getirdiğiniz teknik direktöre bu süreçte destek olmanız gerekiyor. Fenerbahçe son dönemde oyuncu ve hoca seçimlerinde doğruları yapamadı. Bundan sonra kulübün taraftarlarına, işin doğrularını anlatması ve ‘Biz bu antrenörü takıma getiriyoruz, sebepleri ve hedeflerimiz bunlar’ demesi gerekiyor" yorumunda bulundu. 

"Emre'ye destek olunmalı ve rahat çalışacağı bir ortam sağlanmalı"

Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlüğü hakkında da konuşan Abdullah Ercan, "Emre’nin, kulüp için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Gerek yurt dışı, gerek Türk futbolundaki deneyimi ortada. Tabii Sportif Direktörlük gibi bir birim kurulacaksa, Emre’ye hem destek olunmalı hem de ona rahat çalışacağı bir ortam sağlanmalı." dedi.

"Emre, transfer olması gereken isimleri iyi bilecektir"

Ercan transfer konusunda ise şunları söyledi:

"Sahanın içinden gelmesi çok önemli bir avantaj. Kulüp işleyişini de biliyor. Fenerbahçe’ye transfer edilecek isimlerin nasıl olması gerektiğini de iyi bilecektir."

Emre uyarısı: "5 ay sonra git dememek gerekiyor"

Deneyimli futbol adamı, Emre Belözoğlu konusunda bir uyarıda da bulundı. Ercan, "Ancak burada Emre’ye, ‘Gel bu işi yap... 5 ay sonra yapamadın git’ denmemeli. Kredisinin çok olması gerekiyor. Türk futbolu için çok önemli bir isim. Arayıp da bulamayacağınız biri. Kariyerinde büyük deneyimleri var. Yurt dışı ilişkileri de mutlaka iyidir.İnter, Newcastle United ve Atletico Madrid gibi takımlarda oynamış birinden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler