Çarpıcı yorum: "Galatasaray'ın aldığı forvetler..."

24.02.2019 - 20:57 | Son Güncellenme: 25.02.2019 - 11:41

Çarpıcı yorum: "Galatasaray'ın aldığı forvetler..."

beIN SPORTS yorumcuları Tugay Kerimoğlu, Önder Özen ve Tümer Metin, Galatasaray-Akhisarspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Kerimoğlu, Özen ve Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Tugay Kerimoğlu: "G.Saray doğrular yaptı..."

Selçuk faktörünün oyunu yönlendirmesi, oyunun Akhisarspor yarı sahasında olması gecenin doğrularıydı. Galatasaray’da kapalı defansta sıkıntılar yaşanıyor gibi geldi bana. Bunları çalışarak çözebilirsiniz. Galatasaray 90. dakikada bulduğu gol ile kaçanın kovalandığı ligde devam ediyor diyebiliriz.

"Zor bir maçtı..."

Maçın zorluğunu herkes skor üzerinden değerlendiriyor. Hafta içinden mütevellit yorgunluktan bahsetmek mümkün. Bence 70. dakikada table 3-0 yazsaydı yorgunluğu dile getirmeyecektik. Zor bir maç geçti. Akhisarspor iyi savunma yaptı ve Galatasaray da oyunu bırakmadı. Selçuk’un oyuna girmesi, rakip yarı sahada oynanması da önemli faktörler. Akhisar’ın gösterdiği direnç ve yorgunluk önemli faktörler ama önemli bir viraj geçildi.

"Akhisarspor için üzücü"

Akhisarspor için çok üzücü, Galatasaray için mutluluk verici. Futbolda bu tarz şeyleri yaşayabiliyorsunuz. Mitroglou kaleye bakıyor, çevre kontrolünü yapıyor ve yapması gerekn vuruşu yapıyor atılan golde.

Önder Özen: "Aslolan 3 puan"

1-0 skor zor maç olduğunu gösteriyor. Golün son dakika gelmesi de bunu gösteriyor. Ama Galatasaray mağlup olur sorusu geldi mi akıllara? Manu bir tehdit ama ne kadar tehdit etti? Luyindama ve Muslera arasındaki mesafe zaman zaman 70 metreydi. Bu hem risk, hem tehdittir. Galatasaray, kazanacağı bir maçı kazandı. Mitroglou 23. dakikada atsa fişi çekerdi. Galatasaray yarım saat daha oynasada fiziksel bir defo vermezdi bana göre. Akhisarspor’un da eksikleri var. Maç kolay geçti ama skor zor gözüktü. Aslolan 3 puandır.

"Kapalı takıma karşı..."

Kenarda ince işler, duvarlar olmuş Galatasaray’da. Kapalı defansa karşı olması gereken pozisyonlar. Cokalic bugün dikkat çekti.

"Akhisarspor'un topla oynama oranı düşük"

Akhisarspor’un genel olarak topla oynama oranı düşük. Cocalic’in de oranı haliyle düşüktür ama muntazam kullandığını da ne olursa olsun söylemek mümkün.

Tümer Metin: "Çok net sarı kart..."

Her şeye itiraz ediliyor. Mariano, rakibin ayağına bastığı pozisyona 2.5 dakika itiraz etti. İtirazdan dolayı ikinci sarı var mı yok mu onu konuşamıyoruz. Bana göre çok net sarı kart.

"Dünya Kupası'nda..."

Cocalic’in ilk devrede Luyindama’ya sarıldığı bir pozisyon var. Dünya Kupası’nda VAR’a gidip böyle pozisyonlara penaltı çaldılar. Açık bir şekilde sarılıyor.

"Galatasaray'da forvetler formda değil"

Donk hamlesi üzerinden sistem değişikliği de oldu. Galatasaray için ders dolu. Aldıkları forvetler süper şekilde formda değil. Galatasaray rakibin hatasıyla 3 puana ulaştı ama bundan sonra olmayabilir. Hataya zorlamak her zaman sonuç vermeyebilir. Diagne ve Mitroglou’nun fizik ve kafa olarak Galatasaray’a uyumunu artırması gerekiyor.

Tümer Metin: "Donk'un baskısı..."

İki forvet olduktan sonra rakip takımda, değişikliğin yoksa Cikalleshi gelsin savunma yapsın. Donk’un baskısı oyuna giriş amacını gösteriyor.

Luyindama Manu’yu 40 metre kovaladı ve hamlede hata yaptı. Bence sarı karttı. Çıkmayınca da alkışladı. Anla artık.

Manu yerde yatıyor, hakeme kafasını kaldırıp bakıyor. Luyindama'ya elinde sarı kartla gelsen Manu bu alkışı yapmaz

VAR yorumu...

VAR’ın gördüğü pozisyonlar yedek kulübesinde de olabilir. Oradan pozisyon izlenebilir. İngiltere’de kulübelerde var. En azından görebilirsin. Sağlıklı ve bir anda müdahale edilebilir.

Senin için hazırladığımız haberler