Çarpıcı yorum! "Göztepe'nin penaltı..."

16.03.2019 - 20:59 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 11:40

Çarpıcı yorum! "Göztepe'nin penaltı..."

beIN SPORTS yorumcularından Metin Tekin ve Önder Özen, Beşiktaş-Göztepe maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Özen ve Tekin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Önder Özen: "Göztepe disiplinli oynadı"

İlk devre Beşiktaş üretken değildi. Fena başlamamış olmasına rağmen Göztepe disiplinli bir şekilde oynadı. Pas açılarını kapattı. İyi bir takım savunması örneğini ortaya koydular. Adriano oyundan çıkınca bütün düzeni bozuldu. Medel sola gelmek zorunda kaldı. Oyun kurucularını kaybetti. O sebeple de rakip yarı alana yerleşemedi.

"Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı"

Kagawa, Ljajic gibi isimler ortaya çıkmadı. Burak top alamadı. Daha sonra tamamen Beşiktaş'ın elinde oldu. 85.dakikaya kadar her şeyi elinde tutan bir Beşiktaş vardı. Bence Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı. Göztepe'nin son dakikalarda pozisyon üretme düşüncesi vardı.

"Beşiktaş ısrar ederse..."

Dorukhan'da bir büyük takım stoperi görüntüsü var. Ben Beşiktaş'ta da yapabileceğini düşünüyorum. Orta sahadaki pas kalitesiyle arkadaki pas kalitesi arasında fark oluşacak. Daha arayarak bulmak gerekiyor hedefi. Cesur, sert, markaj becerisi var. Bence ideal bir stoper görüntüsü var. Bence Beşiktaş ısrar ederse harika bir stoper kazanabilir. Vida da mükemmel oynadı.

Metin Tekin: "Beşiktaş puan kaybedecek gibi durmadı"

1-0 tehlikeli bir skordur ama oyun o hissi vermedi. Beşiktaş puan kaybedecek gibi durmadı. 26 orta yaptı Göztepe. Bu bana enteresan geldi. Sayı tabii son bölümde belki artmış olabilir. Ama Beşiktaş hak etti galibiyeti. İkinci yarıda Göztepe çıkamadı. Daha önde basan bir Beşiktaş vardı. Özellikle Vida çok etkiliydi. İstediği işi yapabildi Beşiktaş. Göztepe de oyun disiplininden hiç kopmadı.

Burak Yılmaz yorumu

Burak Yılmaz, bıraktığı yerden devam ediyor. Tam bir santrfor olduğunu gösteriyor. 1-0 ve 3 puan. Böyle durumlarda böyle isimlere ihtiyaç vardı. 33-34 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Nefis bir kafa vuruşu yaptı. İyi bir golcü.

Burak Yılmaz yorumu

Burak Yılmaz ile kısa bir süre çalıştık. Sahadaki tutumunu biliyorum. Beşiktaş ile özel bir bağı olduğunu görüyorum. Bu performansı artırarak Beşiktaş'ın 1-2 yıl sorununu çözebilir. Full oynama şansı olursa gol krallığında yarışa girmez bile. Aç-kapat yapar. Kusursuz vuruşlar yapıyor. En doğru yere vurabiliyor. Bunu golcüler bilir. Biz de onlardan duyarız. Kusursuz vuruşlar yapıyor. Bunu da büyük bir istikrarla yapıyor. Kendisine bakan bir oyuncu. Beşiktaş ile arasındaki bağ da kuvvetli. Gol atma arzusu var. Yarışma arsuzu da var. Bu arzuları ve yetenekleri onu 3 yıl daha oynatabilir.

Metin Tekin: "Benim santrforum Burak'tır..."

Burak'ın geçmişine bir bakın. Trabzonspor, Galatasaray, Çin, A Milli Takım... Performansı sene sonunda düşmüyor. Kaç golü oldu hatırlamıyorum ama 200 gol atan oyuncular arasında olacaktır. Beşiktaş, bu seneden itibaren, 'Benim santrforum Burak'tır' yazıp yoluna devam edebilir.

"Topa sahip olanların günü..."

Burak Yılmaz kısa santrfor koşuları da yapmayı iyi biliyor. Tek maçta karar verilemez ama Dorukhan'ın da bir stoper özelliği var. Bu kolay iş değildir. Stoperler oyun kurma konusunda iyi olmalı. Stoperlerin ayakları önemli. Günümüzde artık topa sahip olanların günü oluyor. Bu açıdan da stoperler önemli bir hal aldı.

"İyi bir stoper..."

Kagawa, Ljajic gibi isimler sadece sızma değil her pozisyonu Burak'a hazırlayabilir. Beşiktaş'a ne orta sahalar geldi, gitti. Dorukhan bir stoper görüntüsü çiziyor. Hem de iyi bir stoper. Dorukhan elbette bir gün bir hata yapabilir. Yüksek toplara da çıkar. Çabuktur, serttir. Hakikaten böyle. Pozisyon bilgisi konusunda belki biraz sorunlar yaşayabilir. Seyirci sevdi, küçük bir kontratı var. Stoper devam ederse ben çok rahat edeceklerini düşünüyorum.

Önder Özen: "Göztepe ikinci devrede istediğini yapamadı"

Göztepe takımının ciddi bir hazırlığı olduğunu gördük. Ljajic, Kagawa ve Quaresma'yı Beşiktaş devreye sokamadı. Ama ikinci devrede golün hemen gelmesi fotoğrafı değiştirdi. Göztepe ikinci devrede istediğini yapamadı. Son bölümde baskı oluşturdu ama gol atamadılar.

"Üretken oynamak için..."

Enzo Roco'yu stoperden saymak çok zor. Medel gelsin stoper oynasın ama Roco yoktur. İlk yarı uzak mesafelerde oynadı Beşiktaş. Takım boyu olarak değil, oyuncuların biribirine olan mesafesinden söz ediyorum. Ljajic, Kagawa ve Burak çok daha yakın oynaması gereken isimlerdi. Kagawa vardır, çok pozisyon yaratabilir ama çok pozisyon da verebilir. Üretken olmak için doğru oynamak gerekiyor. İkinci tamamen değişik bir Beşiktaş vardı. Kaybettikleri topları da kapabildiler.

Göztepe'nin penaltı beklediği pozisyonun yorumu

Metin Tekin: Ben de Atiba'nın pozisyonunda elini kaçırıyor gibi gördüm. Yasin'in pozisyonu da ofsayt ama Beşiktaş'ın böyle yakalanmaması lazım.

Önder Özen: Göztepe'nin penaltı beklediği Atiba'nın pozisyonunda futbolcu elini kaçırıyor gibi gördüm.

Metin Tekin: "Derslik gol..."

Burak'ın attığı gol derslik bir gol. Antrenmanlarda bu tip pozisyonları futbolculara çalıştırırsınız. Topla buluşturma ve topu ağlara gönderme kısmı çok başarılı. Derslik bir gol.

"Pozisyon kart gerektirmiyor"

Yasin Öztekin'in pozisyonunda bir kart gerekmiyor bence. Gökhan'a yaptığı hareket faul ama kart gerektirmiyor. Lens'in düştüğü pozisyonda da ayaklar takılıyor gibi gördüm. Yasin'in Quaresma'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı olabilir miydi diye soranlar var. Basmadı. Bence sarı kart tamamdır.

"Yorgunluk olmasa..."

Burak, Ljajic'e pası iyi veremedi. Gol yaptırabilirdi. Ama savunmacının da pozisyonu daraltması önemli. Bence savunmacının da kalecinin de başarısı var. Burak o pası yorgunluk sebebiyle yapamamış da olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler