Çarşı, Tümer Metin'e yine karşı!

27.10.2020 - 19:49 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 19:59

Son dakika haberleri... Futbolculuk döneminde Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen ve taraftarlarla yıldızı barışmayan oyunculardan biri olarak bilinen Tümer Metin, Denizlispor-Beşiktaş maçının ardından TRT Spor'da Sergen Yalçın'a yönelik yaptığı yorumlar, sosyal medyada Beşiktaş taraftarının hedefi oldu. İşte tüm detaylar...

Çarşı, Tümer Metin'e yine karşı!

AJANSSPOR - DETAY HABER

Süper Lig'in 6. hafta maçında Denizlispor - Beşiktaş karşı karşıya geldi ve mücadeleyi siyah-beyazlı takım 3-2 kazanmayı başardı. Maçın ardından yeni transferler Rosier ve Ghezzal, "İyi maç oynadık" şeklinde yorumlar yaparken, TRT Spor yorumcusu Tümer Metin buna karşı çıktı.

Maç sonu programında maça dair değerlendirmelerini yapan Tümer Metin, özellikle yeni alınan futbolcuların, maçın sonlarına dair Beşiktaş'ın 'acı çektiğini' belirterek "İyi oynadık" yorumları yapmasını eleştirirken, işin ucunu en sonunda teknik direktör Sergen Yalçın'a da dokundurdu.

"Efsane diye orada"

Sergen Yalçın, neden Beşiktaş'ın teknik direktörü olduğunu yorumlayan Tümer Metin, "Sergen Yalçın arkadaşım, orası ayrı ama Beşiktaş'ta efsane olduğu için hocalık yapıyor. Liyakat bitmiş Beşiktaş'ta." ifadelerini kullandı ve bu açıklamalarda sonra sosyal medyada Beşiktaş taraftarı büyük tepkiler göstermeye başladı.

2006'da bağ koptu

Futbolculuk döneminde Tümer Metin, 2006 yaz transfer döneminde Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu ve bunun üzerine Metin'in siyah-beyazlı taraftarlarla tüm bağı kopmuştu.

"Figüran olduğunu sen kendin söyledin"

Tümer Metin'in Sergen Yalçın ile olan yorumlarından sonra çoğu taraftar, 'Yıllar önce Sergen Yalçın'ın figüranı olduğunu kendin söyledin' diyerek Tümer Metin'in 100. yıl şampiyonluk golü anısına gönderme yaptı.

Tümer Metin, daha önce katıldığı bir programda 100. yılda 'Sergen attı şampiyonluk geldi' golü anısını paylaşmıştı. Metin anısını şu ifadelerle anlatmıştı:

"Ahmet Dursun kafayı vurdu ve Sergen Yalçın ile Bülent Korkmaz başbaşa kaldılar. Ben de sağdan koptum. Bir gece önce Nevzat Demir Tesisleri'nde düşünüyorsun böyle, 'Maç 1-0 Tümer Metin atar, şampiyonluk gelir' falan diye kendince bir senaryo oynuyorsun. Tabii yan odada Sergen de kafasında oynuyor derbiyi. O da diyor ki, '1-0 Sergen Yalçın golüyle biter, şampiyonluk gelir' falan. Herkes kendi kafasında bir maçı oynuyor. Şimdi Sergen ve Tümer'le karşı karşıya kaldığında Bülent'in hâli içler acısıdır. Sergen topu dribbling yapmaya başladı, Bülent geri geri koşarken dedim ki 'Benim senaryom gerçek oluyor. Yani Sergen topu çıkaracak, Mondragon'la karşı karşıya kalacağım, göstereceğim, çekeceğim ve boş kaleye vuracağım. Ancak ne zaman top Sergen'in ayağından çıktı, ben o zaman yardımcı oyuncu olduğumu anladım. Sergen o topu öyle bir attı ki, açılı bir şekilde, mecbur topu ona geri atmak zorundayım. Topu ben gol atayım diye değil, kendisine geri vereyim diye bana attı. O zaman anladım ki ben Sergen'in filminde yardımcı oyuncuyum."

Tümer'in Çarşı'ya dolar cevabı

Tümer Metin yine bundan seneler önce Beşiktaş taraftarlarının tepkileri üzerine sosyal medyadan uzun bir cevap paylaşmıştı. Tümer'in o paylaşımı şu şekildeydi:

"Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye gitmeseydin, Aldığın dolarlar bitti mi? Hangi takımı tutuyorsun? Fenerbahçe transferinden pişmanlığın var mı? Askere gitmemek için Yunanistan'a kaçtın..

Sizlere iki kelam sözüm var; her paylaşıma mütemadiyen yazdığınız, zehirinizi akıttığınız, aklınızın yettiğince siteminizi yapıp kahve köşelerinde egolarınızı tatmin ettiğiniz bu ve benzeri sorularınız varya inanın hiç umurumda değil..İzah edeyim,hayatınız sadece Beşiktaş veya Fenerbahçe'den ibaret olabilir lakin benim değil,ben bana bahşedilen bir yeteneğin farkına varıp kendimi o meşakatli yola adamış biriyim ..

Bizim iş de(farkındaysan iş dedim, sizlere lafım muhasebeci emlakçı garson vs arkadaşlarım) klasik bir tabir vardır "futbol nankördür" tövbe ben diyemem keza,hayatımda ki herşeyi meşin yuvarlak sayesinde kazandım ama gel gör ki "insanlar nankör" uzun lafın kısası Eminem'in 8Mile filmi final sahnesindeki gibi sizden önce ben söyleyim rahat edin; Beşiktaş'ı tutuyorum evet ama iş ahlakı gereği Türkiye'nin en güzide kulüplerinden olan Fenerbahçe'de iyi hizmet ettiğimi ve tüm camianın takdirini kazandığımı biliyorum(üstelik Beşiktaşlılığımı hiç saklamadan başardım bunu)

Beşiktaşlıyım ve bununla gurur duyuyorum bunu değiştirmeye ne senin gücün yeter ne de bir başkasının böyle biline.. pişmanlık konusu; hayatımda "keşkelerin" yerine "iyikileri" koyduğumdan bu yana huzurluyum ???? Askerlik mevzusu; yaş durumu yüzünden önümde sadece iki yol vardı ya futbolu bırakıp askere gidecek yada yurtdışında futbol hayatımı devam ettirip hayatımızın her döneminde her formadan daha kutsal gördüğümüz milli forma ile kazandığım Euro2008 üçüncülüğü madalyasından vazgeçecektim."iyiki" gidip o şerefe nail olmuşum(madalyaya her baktığımda dilime bir Edip Akbayram şarkısı dolanır;boşuna çekilmedi bunca acılar)devamında, aktif futbol yaşantım devam ederken tüm ülkede milyonlarca kişiye bahşedilen bedelli askerlik hakkımı elbette kullandım.

Ve asıl konu; kabul ediyorum beste müthiş yaratıcı ve Çarşı'ya yakışır cinstendi zaman zaman kendi kendime bile mırıldanırken keyif alırım??Dolarları merak ediyorsunuz hiç endişeniz olmasın hepinizin sülalesine yeter de artar bile. Saygılarımla TM"

Yine karşı karşıya

Sonuç olarak Tümer Metin, bu sefer Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ı eleştirdiği için Beşiktaş taraftarıyla bir kez daha karşı karşıya gelmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler