CAS'ta ilginç anlar! Belhanda'nın Galatasaray'a açtığı dava sonuçlandı

Cüneyt Muharremoğlu
19.11.2022 - 11:12 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 11:20

2020-21 sezonunda Galatasaray yönetimine ağır sözlerle yüklenen ve sözleşmesi feshedilen Younes Belhanda'nın açtığı davada son karar çıktı. Taraflar el sıkıştı.

CAS'ta ilginç anlar! Belhanda'nın Galatasaray'a açtığı dava sonuçlandı

AJANSSPOR HABER

Şu an Adana Demirspor'da forma giyen Younes Belhanda, Galatasaray tarafından sözleşmesi tek taraflı fesh edilince hakkını FIFA'da aradı. Galatasaray ve Younes Belhanda arasındaki dava sonuçlandı.

Sivasspor maçından sonra yönetime sert sözler

Younes Belhanda, 2020-2021 oynanan Galatasaray-Sivasspor maçı sonrasında yayıncı kuruluşa verdiği söyleşide saha zeminden şikayet etmiş ve Galatasaray yönetimine şunları söylemişti: "Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, medyaya bakacağına gel statla ilgilen."

Mehmet Cengiz sözleşmesini tek taraflı feshetti

O dönem görevde bulunan Mehmet Cengiz yönetimi, Belhanda'nın sözleşmesini 10 Mart 2021 tarihinde  feshederek takımdan gönderdi. Ayrıca futbolcuya yüklü miktarda para cezası kesildi. Gerekçe olarak Belhanda’nın kulübün imajına ve kulüp yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması gösterildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da sözleşme uzatma krizi! Leo Dubois detayı
Habere Git

Belhanda: Pislik gibi gönderildim

Olayı FIFA'ya taşıyan Belhanda, daha sonra Adana Demirspor ile sözleşme imzaladı. Adana Demirspor'un Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyasına gelen bir soruyu yanıtlayan Faslı futbolcu, "Pislik gibi kovuldum. Dikkat edin, hayatımın bir parçası olan kulübü suçlamıyorum. Mustafa Cengiz, kısa bir süre önce öldü, Allah rahmet eylesin. Yani ben de her şeyi söylemek istemiyorum" demişti.

FIFA'nın Belhanda kararı

FIFA, Belhanda'nın manevi tazminat talebini redderken Faslı futbolcuya kulüp tarafından verilen para cezasının iptal edilmesini ve sözleşmedeki parasının ödenmesine karar verdi.  Galatasaray, kararı temyiz için CAS'a taşıdı. Belhanda da kendisine manevi tazminat verilmesi için CAS'a gitti.

15 Kasım'da son karar verildi

CAS'ta görülen dava 15 Kasım’da Lozan’da yapıldı. Galatasaray’ı avukat olarak Petek Arslan ile Süleyman Anıl Özgüç, Adana Demirspor’u Umur Varat ile Aygin Kuruloğlu temsil etti. Belhanda’yı da yabancı avukatlar savundu.

İlgini Çekebilir
PFDK Belhanda'ya cezayı kesti!
Habere Git

CAS'ta el sıkıştılar

İlk oturumda duruşma başkanının önerisi üzerine taraflar el sıkıştı ve iki taraf da davalarını geri çekmeyi kabul etti. Futbolcunun vekiliyle el sıkışan Galatasaray, Belhanda'ya yapılan protokole göre ödemede bulunacak.

Belhanda'nın Galatasaray performansı

2017 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'den Galatasaray'a transfer edilen 32 yaşındaki Belhanda 2021 yılına kadar sarı kırmızıl formayı giydi. Galatasaray ile her kulvarda toplam 131 karşılaşmaya çıkan Faslı oyuncu, 22 gol attı 26 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler