Caulker: Türkiye'den başka teklifler de vardı, Fenerbahçe'yi seçtim

08.07.2021 - 13:21 | Son Güncellenme: 08.07.2021 - 14:34

Fenerbahçe'nin yeni transferi Steven Caulker, basın toplantısında konuştu. Şampiyonluk ve transfer için çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o açıklamalar...

Caulker: Türkiye'den başka teklifler de vardı, Fenerbahçe'yi seçtim

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin bu sezonki transferlerinden Steven Caulker, basın toplantısı düzenledi.. Futbolcu, sarı-lacivertlilerdeki dönem, transfer süreci ve hedefleri hakkında konuştu. Fenerbahçe'de şampiyonluklar yaşamak istediğini ve Şampiyonlar Ligi arenasında yer almak istediğini ifade eden Caulker, alkol ve kumar bağımlılığından nasıl kurtulduğunu da anlattı. Ajansspor olarak an be an aktardık. Detaylar haberde...

"Yeni sezon maçlarını iple çekiyorum"

Öncelikle transfer süreci hakkında konuşan futbolcu, sarı-lacivertlilere transfer olduğu için memnun olduğunu ifade ederken, "Burada olduğum için çok mutluyum. Pereira disiplinli bir hoca. Bizden sıkı çalışmamızı istiyor. Şu ana kadar geçirdiğim zamandan büyük keyif alıyorum. Yeni sezon için maçları heyecanla bekliyorum" dedi.

"Türkiye'den başka teklifler de vardı, Fenerbahçe'yi seçtim"

Transfer sürecinde karar verirken zorlanmadığını ifade eden Caulker, "Benim açımdan çok kolay bir karar oldu. Türkiye ve Avrupa'dan teklifler vardı. Başkanımızla görüştükten sonra azmi ve isteği gördüm. Buradaki kaliteli oyuncular, kulüp ve taraftarın büyüklüğü beni çekti. Yıllardır kazanılamayan bir şampiyonluk var. Bu yıl bu başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı. 

"Alanyaspor zor zamanımda fırsat tanıdı, teşekkür ediyorum"

Hayatında zor günler geçirdiğini ve bu süreçte Akdeniz ekibi Alanyaspor'un kendisine fırsat tanıdığını belirten tecrübeli stoper, "Alanyaspor'a teşekkür ederim. Zor zamanlar geçirdiğim dönemde bu fırsatı verdiler. Onlar için de her zaman pozitif şeyler diliyorum. Burada liderlik özelliğimi göstermek ve takım arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Pereira'nın vereceği karara saygı duyarım"

Teknik direktör Vitor Pereira'nın sahada içinde kendisine vereceği role hazır olduğunu anlatan Caulker, "Hangi formasyonda oynadığımız önemli değil. Her pozisyon için hazırım. Liverpool'da daha önde oynamıştım. Amacım çok çalışmak. Hocanın vereceği karara her zaman saygı duyacağız. Karar onun kararı olacak" görüşünü paylaştı. 

"Oynamaya hazırım, her tipte oyuncuyla başa çıkabilirim"

Fenerbahçe'nin yeni transferi, Süper Lig'de karşılaşacağı rakiplerle mücadele etmeye hazır olduğunun altını çizdi. Caulker şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere'de Liverpool-Tottenham maçlarımız vardı. 5 yıl orada oynadım. Şu anda kendimi hazır hissettiğimi söyleyebilirim. Tecrübeliyim. Oyuncuların birçoğu aynı. Hangi tip oyuncu olursa olsun ben bunlarla başa çıkabileceğimi düşünüyorum. Oynamaya hazırım."

Caulker Türkçe konuştu, alkış aldı

Alanyaspor'dan transfer edilen oyuncu, sözlerine Türkçe devam etti. Caulker, "Evet biraz Türkçe biliyorum. Ama konuşurken hata yapmak istemiyorum. Bunun için İngilizce konuşuyorum. İnşallah güzel Türkçe konuşacağım ve röportajları belki de Türkçe yapacağım" dedi ve alkış topladı.

"Attila Szalai'nin hayranıyım"

Caulker'a Macar futbolcu Attila Szalai ile ilgili fikri de soruldu. Caulker, Szalai'nin hayranı olduğunu belirtti. Sarı-lacivertli oyuncu, "Attila Szalai'nin hayranıyım. Kendisini izliyordum. EURO 2020'de de takip ettim. İngiltere'ye gidecek gibi şeyler duymuştum. Ama iyi ki Fenerbahçe'de kendisi. Umarım birlikte oynama fırsatımız olur. Umuyorum ki birlikte Fenerbahçe'nin elde edeceği kupalara yardımcı oluruz. Sadece Szalai değili tüm oyuncu arkadaşlarımızla buna erişmek istiyoruz" diye konuştu.

"Dipten gelmek durumundaydım"

Steven Caulker, alkol ve kumar bağımlılığından nasıl kurtulduğunu anlattı. Caulker hayatında yeni bir sayfa açtığını şöyle dile getirdi:

"İngiltere'deyken de bu hikayemden bahsetmiştim. Benim bir bağımlılık sorunum vardı. Alkol ve kumar bağımlılığı beni etkiledi. Futbolumu etkiledi. Futbol dışımda kalmama neden oldu. Dipten geri gelmek durumundaydım. Daha iyi olmak için uğraştım. Futbola odaklandım ve futbol içinde kalmaya gayret gösterdim. Bunun için çok çalıştım. Bu noktada Alanyaspor'a fırsat verdikleri için teşekkür ederim. Buradayım ve mutluyum. Avrupa'ya dönmek istiyordum, Şampiyonlar Ligi görmek istiyordum. Fenerbahçe'ye geldim. Ligi kazanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum. Umuyorum ki tanrının isteğiyle bu gerçekleşir."

"Fenerbahçe'nin geçen yıl da ilgisi vardı"

Caulker, Fenerbahçe'nin kendisine daha önce de ilgi duyduğunu fakat; transferin bugüne kısmet olduğunu belirtti. Caulker, Fenerbahçe'nin tarih yazacak bir takım olacağını söylerken, "Ben zamanlamaya inanan biriyim. Fenerbahçe'nin geçen yıl da bana ilgisi vardı, başka takımların da vardı. Geçen yıl olmadı. Çağdaş Atan ile konuşma fırsatımız oldu. Kendi oyunumu da geliştirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe çok iyi bir takım. Ama maalesef ligi kazanamadık. Burada olduğum için çok heyecanlıyım. Fenerbahçe benim için yeni bir rekabet ortamı. Her kulübü inceledim. Fenerbahçe benim için tarih olarak da en iyi tarihe sahip. Yeni bir tarih yazmak için de potansiyeli var olan bir kulüp. Onun için buradayım" ifadelerini kullandı. 

"Sisteme takılmıyorum, önemli olan hocamızın isteği"

Oyun sistemleri hakkındaki fikri de sorulan Caulker, Pereira'nın bu konudaki fikrinin önemli olduğunu dile getirdi. Caulker konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"3'lü sistemle oynadığım için tecrübem var. Bu formasyonla ileriye gitme imkanınız oluyor. Bu tip oyunu sevdiğimi söyleyebilirim. Futbolu çok seviyorum. 4'lü savunma da iyi bir formasyon şekli. Bu sistemde de iyi bir duruş sergileyebiliyorsunuz. 3'lü ya da 4'lü olmasına takılmıyorum. Önemli olan hocamızın isteğidir. Tempolu ve yoğun şekilde çalışıyoruz. Çok büyük haz duyuyorum. Hocamızda da bu tempo ve enerjiyi de fazlasıyla hissediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler