Cavani Roma'yı yaktı, ManU finale çıktı!

06.05.2021 - 23:06 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 23:53

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Roma'ya deplasmanda kaybeden Manchester United, 6-2 kazandığı ilk maçın avantajı ve Uruguaylı yıldızı Edinson Cavani'nin golleriyle adını finale yazdırdı.

Cavani Roma'yı yaktı, ManU finale çıktı!

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Roma'ya deplasmanda 3-2 yenilen Manchester United finale yükseldi. Sahasındaki ilk maçı 6-2 kazanan ve tur kapısını büyük ölçüde aralayan İngiliz ekibi rövanş mücadelesine de iyi başlayan taraf oldu.   

Roma'nın belalısı Cavani

38. dakikada Edinson Cavani konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Uruguaylı santrfor, ilk maçta da 2 gol, 1 asistle oynayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Karşılaşmada ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Roma 3 dakikada 2 golle umutlandı

İkinci devreye hızlı başlayan tarafsa ev sahibi Roma oldu. İtalyan temsilcisi üç dakikada 2 gol bularak umutlandı. 57'de Edin Dzeko ve 60'ta Bryan Cristante sarı-kırmızılıları 2-1 üstünlüğe taşıdı. 

Roma maçı kazandı, turu kaybetti

Ancak 68. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Cavani skoru 2-2'ye getiren golü atarken Roma'nın tur umutlarını da tamamen yok etti. Ev sahibi adına 83'te Zalewski maçın sonucunu belirledi: 3-2. 

Dzeko, Manchester United'ı boş geçmiyor

Diğer taraftan kariyerinde Manchester City forması da giyen Edin Dzeko, Manchester United'a karşı 9. golüne ulaştı. Ancak Bosnalı santrfor takımının elenmesine engel olamadı.  

Manchester United'ın finaldeki rakibi Villarreal

Manchester United, UEFA Avrupa Ligi finalinde Arsenal'i eleyen İspanya'nın Villarreal takımıyla karşılaşacak. Manchester United-Villarreal finali, 26 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00'de Polonya'nın Gdansk kentinde oynanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler