Çaykur Rizespor'dan yeni teknik direktör açıklaması!

04.09.2018 - 14:44 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 17:44

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yollarını neden ayırdıklarına açıklık getirdi. Radyospor'a konuşan Bakır, takımın başına getirilecek yeni teknik adam konusuna da değindi.

Çaykur Rizespor'dan yeni teknik direktör açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yollarını neden ayırma kararı aldıklarına açıklık getirdi. Bakır, Rizespor’un yeni teknik direktörü ile ilgili çalışmalarının, Üzülmez ile yolların resmi olarak ayrıldıktan sonra başlayacağını ve yeni gelecek teknik adamın da yerli olacağını ifade etti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Kaybediş şeklimiz bizde değişim fikri yarattı"

Süper Lig’e yeni çıktık, transferler yaptık, iyi oynayıp puanlar kaybetmek bizde ekstra biz üzüntü ortaya çıkardı. Adaptasyon biraz süreç alabiliyor. 4 haftada Erzurumspor maçı hariç 3 maçta iyi oynayıp kayıplar yaşadık. Taraftar, futbolcular, teknik heyet ve yönetim olarak üzüntülüyüz. Özellikle taraftarımızın beklentisinin farkındaydık. Şartları zorlayarak transferler yaptık. Önemli oyuncuların dışında genç oyuncular da kadroya kattık. Kaybediş şeklimiz bizde bir değişim fikri yarattı. Demoralizasyon durumunun ortadan kalkması adına bir karar oluştu. Biz saygıyı önde tutuyoruz. Bazı yayın organlarında İbrahim Üzülmez istifa ettirildi gibi haberler çıktı. Biz hocamızla bir araya geldik. Bugün de yarın da gerekli temaslar kuracağız. Bir değişim kararı verdik, resmileştireceğiz. Bugün değişim kararı kesinleşir.

"İbrahim Üzülmez'in Türk futboluna katkıları olacağına inanıyoruz"

Yeni hocamızla süreç yollar ayrıldıktan sonra başlayacak. İbrahim Hoca’nın gelecekte başarılı olacağına inanıyoruz. Futbolda değişimler olabiliyor. Hocanın Türk futboluna katkıları olacağına inanıyoruz. Kaybettiğimiz maçlar oldu. Ekstra tazeleme gerekebiliyor, bu açıdan değişim için bir karar aldık. Biz hocamızla karşılıklı görüşerek sonuçlandırmak istiyoruz. Belki bugün, belki de yarın resmileştirip kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Basına yansımasaydı kararımızı şu anda paylaşmayacaktık. Yayın organlarında haberler çıktığı için açıklama yapmak durumunda kaldık.

Rizespor'un yeni teknik direktörü kim olacak?

Spor camiası bilsin ki bugün bu saate kadar hiçbir hoca ile temasımız olmadı. Hocamızla son görüşmeyi yaptıktan sonra görüşmelere başlayacağız. Amacımız yerli bir hoca ile çalışmak. Şu anda boşta olan deneyimli isimler var. Böyle bir süreç olacak. Ama İbrahim Üzülmez hoca ile yollarımızı resmi olarak ayırmadan görüşmeler başlamayacak.

Rizespor'u bundan sonraki dönemde neler bekliyor?

Sezona başlarken; Kasımpaşa ve Akhisar maçlarına bakıldığında bizim açımızdan maçların zor olacağı konuşuluyordu. O iki maçta da iyi futbol oynadık. Bundan sonraki maçlar için o futbol özgüven çıkardı. Zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Başaramadığımız şey; önde olmamıza rağmen son bölümü iyi bitirememiş olmak. Uzatmalarda puanlar kaybettik. Bizi zor maçlar bekliyor ama Rizespor, bu ligde her takımla kafa kafaya oynayabilecek bir yapıdadır. İnşallah bu değişimden sonra da üstümüzdeki şanssızlığı atacağız. Takımda eksikler var, onlar da forma giyecekler. Alternatif oyuncularımız var. Bu sene Rizespor oynadığı futbolla Süper Lig’de dikkati çekecektir. Taraftarlarımıza mahcup olmak istemiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler