Çaykur Rizespor'la FIFA'lık olmuştu, dünya devine imza attı! Transfer resmen açıklandı...

Özgür Koç
05.05.2024 - 15:34 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 15:53

2016-17 sezonu başında Çaykur Rizespor'a imza atan ve antremana çıkan ancak izinsiz şehirden ayrıldığı için Karadeniz ekibirden ayrılan İranlı futbolcu Mehdi Taremi, formasını giydiği Porto'dan dünya devine transfer oldu.

Çaykur Rizespor'la FIFA'lık olmuştu, dünya devine imza attı! Transfer resmen açıklandı...

AJANSSPOR - HABER

2016-2017 sezonunda İran ekibi Persepolis'ten Çaykur Rizespor'a bedelsiz olarak transfer edilen Taremi, eski takımının taraftarlarının ve ailesinin geri dönmesi için baskı yaptığını öne sürerek izin almadan Türkiye'den ayrıldı. Bunun üzerine konuyu FIFA'ya taşıyan Çaykur Rizespor, davayı kazanmış ve FIFA tarafından Mehdi Taremi'ye 4 ay futboldan men cezası verilmiş, İran ekibi Persepolis'e ise iki dönem transfer yasağı cezası konulmuştu.

4.73 milyon Euro karşılığında Porto'ya transfer oldu

Cezasının bitmesinin ardından sırasıyla Katar eki.i Al-Gharafa SC ve Portekiz ekibi Rio Ave'de oynayan 31 yaşındaki İranlı golcü, 2020'de 4.73 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer oldu.

Halkan Çalhanoğlu'nun takım arkadaşı oldu

Porto ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli futbolcu Serie A'da sezonu şampiyon olarak tamamlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun takımına transfer oldu.

Simeno Inzaghi transferi resmen açıkladı

Sezon bitmeden şampiyonluğu ilan eden Inter 35. hafta karşılaşmasında Sassuolo'ya deplasmanda tek golle mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Inter'de teknik direktör Simone Inzaghi yeni sezonun ilk transferini açıkladı.

Porto'yla sözleşmesi sona eren Mehdi Taremi'yi kadrolarına kattıklarını belirten İtalyan çalıştırıcı, "Onu kadromuza kattığımız için mutluyuz. Çok önemli bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi tecrübesi var. Birçok gol attı ve Transfer için mutluyuz." dedi.

32 maçta forma giydi

Bu sezon Porto ile 32 maça çıkan Mehdi Taremi, 9 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. İran Milli Takımının da değişmez oyuncusu olan 31 yaşındaki futbolcu 82 maçta 45 gol ve 19 asist kaydetti.  Taremi'nin güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler