Çebi, Aboubakar'da son durumu ve vedayı açıkladı!
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, takımda kalıp kalmayacakları tartışılan Aboubakar ve Dorukhan hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

- Haberin Kaynağı:
- Haber Global
AJANSSPOR-HABER
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Haber Global'de katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Çebi, "Aboubakar konusu karmaşık. Sadece kafamda net bir şey var, Beşiktaş'ı riske atamam. Beşiktaş'ın verebileceklerinden fazlasını kimseye veremem" dedi.

Şampiyonlar Ligi için en az Aboubakar kadar bir forvet daha gerekeceğini söyleyen Beşiktaş Başkanı şöyle devam ettİ: "Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Forvet konusuna bu sene farklı bakacağız. Futbolculara parayı ödemeyince zaten oynamıyorlar ve sonra parasını faiziyle alıyorlar."
Kulübe 675 milyon lira kefalet, 110 milyon lira da nakit para verdiğini açıklayan Ahmet Nur Çebi, "Bu şampiyonluğun anahtarı 'Bırakmam seni' kampanyasıdır, hiç tartışmasız. Göremiyorsunuz takımı ama dokunabiliyorsunuz, taraftarı sıcak tuttuk böylece" ifadesini kullandı.
Programda Dorukhan Toköz ile ilgili soruyu da yanıtlayan Çebi, "Dorukhan Avrupa'da oynamak istiyor. 'Eğer dışarıda oynayacaksan, hevesin varsa, bize güle güle demekten başka bir şey yakışmaz ancak kapı sana her zaman açık, Ocak ayında olmadı gel' dedim. Buradan giden çocuklarıma kapıyı hep açık bırakacağım" diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi transfer konusunda "Salih Uçan için niyet var ama henüz bir imza yok. Kafamızdan geçenlerin içinde, boşa çıkan futbolcular içinde. "Olabilir" diye kafamızdan geçirdiğimiz bir oyuncu" yorumunu yaptı.
Programda Beşiktaş'ı çifte şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Sergen Yalçın'a övgü yağdıran Çebi, "Keşke Sergen Yalçın 3-5 sene önce gelebilseydi. Çok zeki ve akıllı biri. Abdullah hoca (Avcı) için bir şey söyleyemem. O da Trabzon'da. Kan uyuşması diyelim. Sergen hocanın dokusu uydu Beşiktaş'a. Şampiyonluğu çok istedi Sergen hoca.
Fikrimiz, zikrimiz belli, değişen bir şey yok. Seviyoruz, hocamızla uzun yıllar birlikte olmak istiyoruz. Hoca ne kadar istiyorsa sözleşmeye yazsın, 3, 4, 5. Bu onun hakkı. İyi bir Beşiktaşlı, hak etti. Avrupa'da bir kupa almayı çok isterim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Çebi, Abdullah Avcı ile Tahkim'in yeniden inceleme kararı verdiği davaları hakkında şu yorumu yaptı: "Abdullah Avcı ile sulh yapamıyoruz. Mahkemenin verdiği bir karar var tamamını ödeyin diye ama bizim de haklarımız ve biz sonuna kadar bu hakkı kovalayacağız. Bunu federasyon başkanına da söyledim. 'Eğer UÇK, bu pandemi döneminde kulüplere bu şekilde kararlarla zarar vermeye devam ederse siz hangi kulüplerin federasyonu olacaksınız' dedim. Nihat Özdemir de 'Biraz ağır karar olmuş, bakalım' dedi."
Çebi takımdaki diğer futbolcular hakkında "Rosier'i ya kiralayacağız ya da bonservisini alacağız. Adem Ljajic ile konuşacağız, kalabilir. Performansını son maçlarda iyi gördük ama artık onlara hoca karar verecek. Necip'e ben karar verebilirim, Atiba'ya taraftar karar verecek, Ljajic'e de hoca karar verecek" açıklamasında bulundu.
Çebi, "Bizim bütçemiz belli. Paramız yetmediği için alamadığımız birçok futbolcunun yerine Ghezzal geldi. Yani enseyi karartmamak lazım. Son dakikada biri geliyor ve motorla kağıt yetiştiriyorsunuz" dedi.

Şampiyonlukta payı olan Atiba'ya ayrı bir parantez açan Ahmet Nur Çebi, "Atiba'nın heykeli dikilsin ama daha erken ya, 10 sene daha top oynayacak gibi geliyor. Bıraktığında yaparız. Benim dönemime denk gelmeyebilir. Atiba'nın sözleşmesi de bitti, bugün gülüşüyorduk uçakta. Oturup konuşacağız. Ben ona 'git' desem de topunu oynayacak, benim ona yapabileceğim bir şey yok ki. Allah sağlık verirse, bu Atiba'yla Beşiktaş arasındaki bir konu. Bize düşmüyor" değerlendirmesinde bulundu.




