Çebi: 'Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum'

15.02.2020 - 15:30 | Son Güncellenme: 15.02.2020 - 12:32

Çebi: 'Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bugün düzenlenen Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Futbol takımı yorumu!

Sergen Yalçın'ın gelişinin özümüze dönüşün olduğunu müjdesini vermek istiyorum. Her şey yapılmış gibi gözükse de güreşçilerimizin nerede çalıştığını görünce kendimi kötü hissetmiştim. Stadyumun uygun yerine taşıdık. Umarım orada başarılı olurlar.

Futbolda toparlanma başladı. Dünkü maç bizi üzmüş olabilir ama mücadeleyi görünce ümitlerim arttı.

Hakemlerle ilgili MHK'ye çağrı!

TFF ve hakemlerle ilgili söylediklerimiz ve aldığımız cevaplar var. Gerekli baskıları hakkımızı alabilmek için sürdürüyoruz. Artık eski ve yaşlı hakemler istemiyoruz dedik. Bunlar bir algı oluşturmuş. Artık gençlerle bu işi yapalım. Hata yapılacaksa gençlerle yapılsın dedim.

VAR konusunda şeffaf olun. Orada hakkımızı Tahkim'de devam ediyoruz. Umarım hakkımızı oradan alabiliriz. VAR ile hakemler arasında niye iyi işler iyi gitmiyor diyoruz. Cezalı hakemlere görev vermek zorunda kalıyoruz diyorlar. Ahbap çavuş ilişkisi var. Göztepe maçında kural hatası var. IFAB'dan alınan değerlendirmeye göre bu karar verildi dendi. Biz de gerekçeli kararın açıklanmasını istedik.

Fikret Orman için neler dedi?

Fikret Orman, 2-3 hafta evvel bir düzenlenmiş TV programına çıktı ve konuştu. Kendisiyle ilgili bir şeyler konuşmak istemiyorum. Artık denetleme başlamıştır. Biz de sonuna kadar gitmekte kararlıyız. O konulara girmeyeceğiz ama şahsımla ilgili yanlış olarak söylediği şeyleri son kez söyleyeceğim. Konu ibra ile başladı. Futbol A.Ş'de ibra edilmedi. Bundan dolayı kızgın olduğunu anladık. Bu konu şahsileştirilecek bir konu değil. Konu Beşiktaş ise benim için her şey durur. İbra edilmemenin dünyanın sonu olmadığını, aklanmak için fırsat olduğunu söylememe rağmen TV programına çıktı.

Abdullah Avcı'yla karşı bir tartışma olmadı. Şampiyon olunamadığı sezon Şenol güneş'in Fikret orman'ın yöneticileri yüzünden küstürüldüğünü çok iyi biliyorum.

Futbol A.Ş'de yönetim kurulu üyesi değilim. Oraya iyi çalışabilecek bir yönetim kurdum. SGK primlerinden kaçtığımı iddia etmek abesle iştigaldir. Ben kimse gibi kaçıp gitmedim. Kendisi bırakıp gitti ama.

Ben Futbol A.Ş'den 2 milyon Doları kulübe geçirmiş sonra da almış gitmişim. Yahu ben kendi paramı aldım. Çalıp gitmedim. Sen de para koydun 1 sene sonra paranı aldın. Ben 6 sene sonra aldım. Biraz adaletli ol. Vuracağın yeri bil.

Profesyoneller gidermiş... Biz onu tartışmıyoruz ki. Burası kocaman bir Beşiktaş, kapıda bekleyecek. Maaş almış burada. Bize görevi devretmeden neden kaçıp gidiyorsunuz? Görevden ayrılan kişilerin tazminatını ödememişim. Sen ödeseydin. Eski yöneticilerden kimin parası kalmış burada? Kulübün çayını içtiniz, jetine bindiniz. Hiç mi 100 bin TL bırakacak bir şey olmadı?

'Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum'

Çok üzgünüm. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

Gelenekte geçiş yönetimleri konuşmak gibi bir şey yokmuş. Geldiğin dönemde her yerde Yıldırım Demirören'den hesap soracağım diyordun.

Ümraniye'den gitmem için mobbing uyguladılar. Duyacağım şekilde bana küfür ettirdiler. Orada mı duracaktım. Ben namuslu bir adamım.

 

'Artık bu kişinin ismini kullanmayı istemiyorum.'

Güçlü başkan sloganıyla geldin haydi para ver diyor. Güçlü olmak paralı olmak mıdır? Paradan utandığım kadar başka bir şeyden utanmıyorum.

Davul çalmam ne kadar dokunmuş. Yahu çaldım, ayıp mı ettim?

Artık bu kişinin ismini kullanmayı istemiyorum. Denetleme kurulu raporu açıklanana kadar konuşmayacağım.

 

Geçmiş borçlar!

Biz gelince de borç harç içindeydik diyor. Yapmayın, o dönemde de ben ağladım zorladım. Bu nasıl hesap dedik. Beterin beteri varmış. O günkü yönetim kurulunun bıraktığı 85 milyon dolar kredi 10 yıl vadeliydi. 2 tane temlikli gelirler vardı. Bugünü paylaşalım mı? Her şey temlikli. Doğmuş, doğacak her şey temlikli. Banka, bundan sonra gelir elde edecek yer bulursan bana getireceksin diyor. Öyle anlaşılmış.

Kartal Yuvası felaketin içinde yüzüyor.

 

Beşiktaş'tan bağış kampanyası organizasyonu!

Elektrik parasını ödemek için bile yok. Yapmasaydın bunları. Kendi dönemine ait 300 milyon TL'yi alabilmek adına her şeye imzayı attı gitti.

Biz bu şartlarda burayı çeviriyoruz. Benim burada yazan alacaklı param var. Bu şartlar altında çıkabileceğimiz tek yol kaldı. Bağış kampanyası.

Bu sorunları beraber çözeceğiz. Futbol takımımızı da yüreği olan pırlanta gibi çocuklardan oluşturacağız. Birkaç yıl içinde çok iyi bir takım olacağız. Beraber yapacağız.

Ümitlerinizi kırmayın biz buradayız. Sizler de burada olun. Beşiktaş bir ilki daha başaracak. Faiz yükünden kurtulmamız gerekiyor Bağış kampanyasıyla bunu başarabiliriz.

Biliyordun da geldin diyorlar. Burası böyle olmasa gelmeyecektim zaten. İyi gitse bana ne gerek var

Biz bunları anlatırken başarılı olamayacağız diye bir şey demiyorum. Söz veriyorum başarılı olacağız. Yanımda olun yeter.

 

Stadyum 160 milyon Dolar'a bitmiş 100 bin Doları'ı konuşuyoruz. Çatı 17 milyon Euro'luk, 100 bin Dolar'ı konuşuyoruz. Art niyetli olduklarını düşünüyorum. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Bazen 1 TL verenin 10 bin TL'den daha fazla faydası olur. Enerji vermek lazım artık. TV'lerde abidik gubidik düzenlenmiş programlarda yer almak yerine burada size anlatmak istedim.

Denetleme kafanızdaki her şeyi çözecek. Her şeye bakılacak da hukuki altyapıya TCK ne der bilemiyorum. Orada aklanabilirler ama vicdanlarda aklanamazlar. Vcdanlar her şeyi değerlendirebilecek. En büyük ceza vicdanlarda verilebilir. Tarih kitapları okutuluyor insanlara. Geçmişin konuşulmasından korkmayalım.

Denetim Kurulu'nun istifasıyla ilgili herkes talepte bulunabilir yaptıklarından rahatsızlarsa istifa edebilirler. Aksi durumda genel kurul gereğini yapar. Genel kurul zamanı geldiği zaman gerekeni yapacaktır. Ona biz karar veremeyiz. Sürekli gündeme getirip onları yıpratmanın bir anlamı yok. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu amaca hizmet edelim. 

Sayın başkanın imzası olmadan Beşiktaş'ta hiçbir şey yapılmadı. Çekleri veren de alan da belli. Soru; paralar nerede diye sorulmuyor. Kim aldı diye soruldu. O benim haddim değil.

Gereğini yapmak için sonuna kadar gideceğimiz konusunda söz verebiliriz. Fulya'da bir otopark konusu var. Bu paraya verin, 6 ay ya da 1 yıl anlaşma olsun dedim. 15 yıllık anlaşma yapılmış. Başkan TV kanalında hem anlaşmayı istemiyor hem de parayı alıyor dedi. 15 yıllık anlaşma yapmışsın, almayayım sizde kalsın mı diyeyim?

İlk 4 ayda bizi şeffaf gibi görmeyebilirsiniz ama biz konuları anlamaya çalışıyoruz. Anlayalım ki size anlatalım. Birlik beraberlik ve divanın desteğini bekliyorum.

Zekeriya Bey konusu gündeme geldi hepimiz kızgınız ama ben kendisiyle süekli temas halindeyim. Beni dinleyen anlayan, Beşiktaş olarak üzüntü çektiğini hissettiğim bir ağabeyimdir.

Senin için hazırladığımız haberler