Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Atatürk için Özür Diledi

Akın Ungan
28.05.2022 - 18:09 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 18:49

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kupa aldıklarında Ankara'ya gitmelerine rağmen Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmedikleri için özür diledi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Atatürk için Özür Diledi

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ın mali ve idari genel kurulunda kürsüye çıkarak eleştirileri yanıtlayan Başkan Ahmet Nur Çebi, geçen sezon şampiyonluk kupasıyla Anıtkabir'e giderek Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmedikleri için özür diledi.

Beşiktaş'ta olağan idari ve mali genel kurulunda, oylama öncesi kürsüye çıkan üyelerden Murat Ural, Başkan Ahmet Nur Çebi'ye eleştirilerde bulundu. Ural, Beşiktaş'ın 3 kupa aldığında Cumhurbaşkanı'nın kabulü için Ankara'ya gidip, Anıtkabir'i ziyaret etmemesinden dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

"Anıtkabir'e gitmemesi çok üzmüştür"

Murat Ural, "Birileri Fenerbahçe Cumhuriyeti diye pankart açarken, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz diye pankart açmış camiayız. Camiamızın geçen sezon 3 kupa aldıktan sonra Ankara'da Cumhurbaşkanı'nın kabulüne çıkıp, Anıtkabir'e gitmemesi, ben ve birçok Beşiktaşlı'yı çok üzmüştür." ifadelerini kullandı.

"Kupayı alıp, oraya gidememem eksikliğimdir"

Ahmet Nur Çebi ise Murat Ural'ın eleştirisine özür dileyerek karşılık verdi. Çebi, "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıyım. Kupayı alıp, oraya gidememem eksikliğimdir. Çok özür diliyorum. Programda bir sıkışıklık vardı, plansız oldu. İlk seçildiğim gün, ilk gittiğim yer Atatürk'ün anıtıydı. O, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olmasa hiçbirimiz bu sandalyelerde oturamazdı." dedi.

"Twitter çocukları yüzünden görev yapmak istemiyorlar!"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kongre üyelerinin ardından kürsüye gelerek şu açıklamaları yaptı: "Bu gördüğünüz arkadaşlarımla aynen yola devam edeceğim. Sadece yerleri değişik olacak. Buradaki arkadaşlarım sırf bu Twitter çocukları yüzünden görev yapmak istemiyorlar! Bir de alkışlıyor arkadaş... Çok mutlu ya..."

"Çin'deki virüsü de ben mi getirdim!"

Çebi, "Raporlarda yazanı doğru okumayı öğrenemedik. 4.9 milyar borç var diyorlar ama kasadaki 600 milyonu yok sayıyorlar. Şekerbank hisselerini yarın alıyoruz, borç ödendi. 1 milyar 822 milyon gelir var. Pandemi gibi bir dönem yaşadık, kimse buralara gelmedi. Çin'deki virüsü de ben mi getirdim!" diyerek sitem etti.

Sözlerine devam eden başkan, "+1 milyar kendi dönemim yazar. 1 milyar 230 milyon bizden kaynaklanmayan borç. Bu borçlar eskiden geliyor. Sanki biz yapmışız gibi ibra etmeyin diyorlar. Sen etme kardeşim, sen edersen ben ibra olmayacağım! Bu arkadaş yıllar evvel geldi dedi ki nolur Beşiktaş'a başkan olun. Şimdi gelmiş, bana en ateşli muhalefet yapıyorsun. Sırf sivrilmek için yapıyorsun! Artık bundan sonra birlik beraberlik varsa, ben varım. Borcumuzun toplamı artışta 1 milyar 300 milyon TL. Bunları görün, atmayın, tutmayın!" ifadelerini kullandı.

"Avcı bile bunun kadar itiraz etmedi"

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı'nın görev yaptığı dönemde yol ayrımıyla ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Çebi, şu ifadeleri kullandı: "Abdullah Avcı'dan bahsetti... 29 milyon lira ödenecekken 31 milyon TL ödenmiş. -2 milyon zarar etmişim. Avcı'nın üzerine getirdiğimiz hoca ile kazandığımız kupanın geliri 30 milyon Euro!"

Çebi, "Kadro dışı bırakılan futbolcular bizim dönemimizde alınmadı. Bunların nasıl alındığını siz de biliyorsunuz. Bunların karşılığı 60 milyon Euro. Bunların hesabını o gün soracaktınız, bugün değil! 1 milyar TL sebep olan sözleşmelere biz imza atmadık. Gelen hoca 2 sene evvel geldi." şeklinde konuştu.

"Senin cesaretin, yüreğin olacak, buraya gelip başkan olacaksın, o zaman imzayı alacaksın. Avcı bile bunun kadar itiraz etmedi." diyerek kendisine ağır eleştirilerde bulunan Tamer Mert'e yanıt veren Çebi, "Avcı'ya nasıl yardımcı olalım dedim. Bana yardımcı olamazsın, benim enerjim bitti dedi. -2 milyon TL zarar yazacak diye koca camia o hocayı tutmaz." açıklamasını yaptı.

Çebi, Abdullah Avcı konusunu, "Başkanlık cesaret işidir! Bir tane altyapıdan hoca getirdik, adamı perişan ettiler sosyal medyadan. Adam geldi, başkanım ölmek üzereyim, yaşayamıyorum dedi. Ne diyecektim? Üzerine hoca getirmeyecek miydim? Gelen hoca da çok iyi. Seneye göreceksiniz, nasıl başarılı oluyor bu kulüp... 4 tane kupa aldık. Yakıştıramıyorlar bize. Ne futbolcular vardı tıkır tıkır ödenmediği için başarılı olamadı." sözleri ile kapattı.

"Ben sizin başkanınızım, bana el hareketini yapamazsın!"

Tamer Mert'e cevap vermeye devam eden Ahmet Nur Çebi, "Mahkemeye veremezsiniz dediler. Ben Beşiktaş başkanıyım, Cumhuriyet Başsavcısı değilim. Gereken yerlere dosyaları verdik dedim. Dosyalar inceleniyor. Beşiktaş'la ilgili bu dosya, İçişleri Bakanlığı'nda müfettişlerimiz tarafından inceleniyor. Bu dosyayı ben çekmeceye atmadım. 20 tane dava açtık diyoruz. Az evvel sevgili kardeşim ne yaptınız diyor. O dinlemiyor ki onun niyeti başka! Ben sizin başkanınızım, bana el hareketini yapamazsın!" diyerek sert çıktı.

Özür diledi

Daha önce kongrede yaşanan arbededen dolayı özür dileyen Çebi, "Birisine yanlış yapılmışsa özür dileriz. Az evvel sevgili kardeşime bir yanlışlık yapıldı. Özür diliyorum. Ben Beşiktaş başkanıyım" ifadelerini kullandı.

"2 yıldan beri ekiyoruz, biçiyoruz"

Maddi çözümün altyapıdan yetişen oyuncular olduğunu dile getiren Çebi "Giderleri azaltmanın tek yolu ana maliyet kaleminiz olan Futbol takımının giderlerini düşüreceksiniz. Tek yolu var, o da altyapıdan yetişen çocuklar. Hepsi çok iyi geliyor. Fırat Fidan'a bir kez daha çok teşekkür ediyorum. 2 yıldan beri ekiyoruz, biçiyoruz. Sözleşme imzalanmamış, imzalarlar. Zaten Beşiktaş'ı sevmeyip sözleşme imzalamayan çocuklar evine." dedi.

"Bana güvenin, güvenmek zorundasınız"

Token konusunda güvenmelerini isteyen başkan Ahmet Nur Çebi "Token konusu Beşiktaş'ın çok daha iyi olanı yapması için sabırla beklediğim bir süreç. Mesut Urgancılar bu işi yapmıyormuş gibi imaj yaratıldı. Buna imza atacak kişi Ahmet Nur Çebi'dir. Hiçbir Beşiktaş taraftarına zarar vermeyeceğim. Battığı iddia edilen token piyasasından madur olmuş arkadaşların parasıyla Beşiktaş'ın kasasını doldurmam. Ama yapacağız. Bana güvenin, güvenmek zorundasınız." dedi.

"Fikret Orman'ı disiplin kuruluna gönderdik"

Fikret Orman'ın disiplin kuruluna gönderilmemesiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Çebi "Az evvel Fikret Orman'ı disiplin kuruluna göndermediniz diye bir tabir vardı. Biz gönderdik. Gelen cevap... O zaman düzgün bir disiplin kurulu seçeceksiniz! Herkesin yasal haklarını kullanmasına karşı bir duruşumuz var dedim. Zaten bu davada haklıysak bunu istinafa göndermemekle karşı tarafa koz veriyorsunuz. Herkes gider adliyenin kapılarında mücadelesini verir. Orada 500 milyon kazanılırsa kazanılır, kaybedilirse kaybedilir. Yargı, Yargıtay'ın son üst kurulunda bitiyorsa kişilerin oraya kadar gitmesinden yanayım." dedi.

İlgini Çekebilir
Seçim öncesi Çebi-Çimen el ele
Habere Git

"Eğer seneye bu hakemlerden biri burada olursa..."

Başkan, "Benim Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir ile bir işim yok. Ben hakemlerle ilgili mücadelemi verdim. Eksik olabilir veya yanlış olabilir. Ama onların bize zarar verebileceği hissine kapıldım. Ben tamamının gönderilmesini söylemiştim. Bütün kurullar değişsin. Eğer seneye bu hakemlerden biri burada olursa, o dediğinizin 10 katını yapacağım." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş kongresinde kavga çıktı
Habere Git

"Doğru stratejideyiz, doğru gidiyoruz"

Kampanyalarla Beşiktaş'a destek sağladıklarını ifade eden Çebi "Bırakmam Seni Kampanyası'nda el açtıysam da Beşiktaş taraftarına açtım. Bunda sorun yok ki. Zor dönemde o kampanyanın büyük desteği oldu. Bazı iş adamlarımız hiç ilgi göstermediler. Onlara tekrar sesleniyorum amatörlere destek versinler. Doğru stratejideyiz, doğru gidiyoruz. Bize güvenmenizi ve yanımızda olmanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler