Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Uyarı

22.06.2023 - 13:12 | Son Güncellenme: 22.06.2023 - 13:41

TFF Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, seçimin tek adayı Mehmet Büyükekşi'ye tarihi bir çağrı yaptı...

Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Uyarı

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, uzun süredir gerilimli bir ilişki içinde oldukları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye genel kurulda eleştirilerde bulundu. TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Çebi,  Büyükekşi'nin gözlerinin içine bakarak eleştirilerini sıraladı. Çebi, haksızların sürmesi halinde Büyükekşi'ye karşı tavır almaya devam edeceklerini söyledi. Çebi'nin Atletico Madrid ile deprezedeler için oynadıkları maça gelmemesi nedeniyle eleştirince Büyükekşi, yanındaki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a dönüp gülerek bir şeyler söyledi. Koç ise herhangi bir tepki vermedi.  

Çebi'den Büyükekşi'ye çok sert ifadeler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir yıllık görev süresi boyunca verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini söyledi. Bu sözlerin ardından mikrofon başına geçen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi çok sert ifadeler kullandı.

"Eşit olmayan kararlar söz konusu"

Ahmet Nur Çebi, "TFF ile Beşiktaş arasındaki huzursuzlukla ilgili konuşmak istiyorum. Beşiktaş, rakiplerinden iki maç daha fazla deplasman maçı oynadı. Neden bu konu hiç değerlendirilmedi? Hakaret içermeyen açıklamalarımıza neden cezalar kestiniz? Eşit olmayan kararlar söz konusu." dedi.

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: ''Hak ettiğimiz yerde olacağız”
Habere Git

Çebi eleştirdi Büyükekşi gülerek Koç'a döndü

Deprem sürecinde yarım maçında Büyükekşi'nin desteğini görmediklerini ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Sayın Başkan, depremle ilgili maç yaparken yanımızda olmadınız. Ama şampiyonun maçında 1 saatten fazla orada yer aldınız" dedi. Bu sözlerin ardından Büyükekşi'nin yanındaki Ali Koç'a dönüp gülerek bir şeyler söylemesi dikkat çekti.

"VAR kayıtlarını açıklama cesareti gösterilemedi"

VAR kayıtlarına da değinen Ahmet Nur Çebi, "Sivasspor - Galatasaray maçında ofsaytımsı pozisyonun VAR kayıtları açıklanırken, futbolcumuz N'Koudou ve Beşiktaş konuya neden dahil edildi. Bir daha da VAR kayıtlarını açıklama cesareti gösterilemedi." dedi.

"Beşiktaş, umursanmayacak bir kulüp değildir sayın başkan"

Beşiktaş ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin sorun yaşadığını ifade eden Çebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle son 1 sene içerisinde TFF yönetimiyle Beşiktaş arasında bir huzursuz süreç yaşanmıştır. Bunu paylaşmak istiyorum. Sezon boyunca herkes ağladı. Sayın Başkan'ın bahsettiği adalet ve eşitlik prensipleri maalesef Beşiktaş için geçerli olmamıştı. Beşiktaş Kulübü, umursanmayacak bir kulüp değildir sayın başkan."

"Hakemlerimizin artık değişmesi lazım"

Süper Lig'den hakemlerin tamamen değişmesi gerektiğini ifade eden Çebi, "MHK, bir kulübümüz çıkıp diyor ki, şimdi ki MHK Başkanı devam ederse bu iş olmaz. Bunlar doğru şeyler değil. Federasyonlar ve yönetimleri hakemlerin kötü idare ettikleri durum ve ahvallerde çözümü MHK'yı değiştirerek, başkanı değiştirerek yolu yürümeyi bir formül olarak bulmuşlardır. Rica ediyorum Sayın başkanım. MHK başkanını değiştirerek çözüm olmuyor. Ben o günde söyledim. Hakemlerimizin artık değişmesi lazım. Bu insanların geçmişte yönettiği maçlardan dolayı her kulüple sorunları var. Birini atadığınız zaman öteki çıkıp diyor ki, onu niye oraya verdiniz, bunu niye buraya verdiniz." dedi.

"Bu bir cesaret işidir"

Mevcut hakemlerin de değişim için talepte olması gerektiğini dile getiren Çebi, "Bu arkadaşlarımız feragat etsinler. 85 milyonluk ülkeyiz. Bunların yerine 25-30 tane hakem çıkartamıyor muyuz? Aynı hakemler geliyorlar gidiyorlar ve bizlerden serzenişler bitmiyorlar. Bütün kulüp başkanları bir sezon boyunca susmadan her maçın sonunda beyanat veriyor. Lütfen Sayın başkan sizin döneminizde nasip olsun. Çözün bunu kökünden. Ne kadar rahat ve huzurlu çalışacağınızı o zaman göreceksiniz. Bu bir cesaret işidir. Yapın ve geçin bir kenara. Tahkim ve Kurullar size bağlı olmasın bizler seçelim." dedi.

Şenol Güneş: "Dünde vardı, bugün de olacak bunu biliyorum"

Ahmet Nur Çebi sonrası kürsüye gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen sezon başkanın seçildiği dönemde toplantıya katılma hakkım yoktu. Tabii uzun yıllardan beri delegeyim ama kural gereği TFF'nin çalışanı olduğum için bir sene dolmadan konuşma hakkım yoktu. Hem orada kısmı anlatmakta yarar var. Topluma bilgi vermek için yarar var diye düşünüyorum. Geriye gittiğimizde 55 yıl içerisinde; hukuksuzluğun, yanlışların, iyiliğin, doğruların olduğunu her zaman vardı, dünde vardı bugün de olacak bunu biliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler