Çebi: Dorukhan hiçbir yere gidemez!

24.10.2020 - 12:01 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 12:09

Son dakika transfer haberleri... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gelecek sezon Fenerbahçe'ye gideceği iddia edilen Dorukhan Toköz için konuştu. Daha önce 'Allah yolunu açık etsin' diyen siyah beyazlıların başkanı, milli oyuncuyu bırakacak mı? İşte sorunun cevabı.

Çebi: Dorukhan hiçbir yere gidemez!

Erdal CÖMERT - ÖZEL

Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Beşiktaşlı Dorukhan Toköz'ün kariyerine nasıl devam edeceği tartışmaları sürüyor. Ajansspor'un dün verdiği habere göre 24 yaşındaki milli futbolcu, siyah beyazlılarla anlaşamazsa rotasını Fenerbahçe'ye çevirecek. Tarafların prensip anlaşmasına vardı.

Buna karşın, Beşiktaş yönetimi de Dorukhan'daki stratejisini değiştirebilir.

"Dorukhan hiçbir yere gidemez"

Başkan Ahmet Nur Çebi, oyuncuyu takımda tutmak için özel olarak devreye girecek. Dorukhan ile yeni sözleşme imzalanması görüşmelerini bizzat Çebi yönetecek. Yapacağı birebir görüşmede oyuncuyu ikna edeceğinden emin olan Çebi, "Dorukhan hiçbir yere gidemez" dedi.

"Beşiktaş'ta top oynamak istiyorsa sözleşme imzalayacaktır

Çebi, geçen hafta yeni transferlerin imza töreninde yaptığı konuşmada "Dorukhan Toköz, Beşiktaş'ta top oynamak istiyorsa sözleşme imzalayacaktır. Oynamak istemiyorsa da Allah yolunu açık etsin" sözlerini sarfetti.

Yüksek kontratlar devri bitti

Beşiktaş'tan yıllık 350 bin Euro'ya oynayan Dorukhan Toköz'ün menajeri, geçen ocak ayında eski Başkanı Fikret Orman'ın kendilerine yıllık 1.8 milyon Euro'dan yeni sözleşme sözü verdiğini belirterek, yeni yönetimin bunu hayata geçirmesini istemişti.

Ancak gerek kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntı gerekse de arkasında patlayan pandemi süreci, bu talebin karşılanmasını mümkün kılmadı. Çebi, tüm oyunculardan indirim talep ederken, Toköz'e bu rakamı vermelerinin mümkün olmadığını dile getirdi. Çebi yönetimi, maksimum 1.5 milyon Euro olarak belirlediği transferdeki tavan fiyat nedeniyle Caner Erkin ve Gökha Gönül'ü bile takımda tutmak için girişimde bulunmadı.

Bulut, teklif iddialarını reddetti

Dorukhan Toköz, kulüple yeni sözleşme konusunda yaşanan sıkıntıdan sonra menajerlik yetkisini Ahmet Bulut'a verdi. Bulut da yaptığı son açıklamada yeni sözleşme için kimseyle görüşmediklerini savundu.

800 bin TL yetiştirme bedeli ile transfer edilmişti

Eskişehirspor'dan 2018 yılında 800 bin lira yetiştirme bedeli ödenerek alınan Dorukhan Toköz, siyah-beyazlı formayla 52 maça çıkartı. 3 gol atan oyuncu, geçen sezon geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kaldı. 7 kez ay-yıldızlı formayı giyen Toköz, 1 de gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler