Çebi düşünmeden Lucescu'yu getirmeli

02.02.2020 - 03:30 | Son Güncellenme: 02.02.2020 - 00:37

Çebi düşünmeden Lucescu'yu getirmeli

Sergen Yalçın, kompleksiz bir biçimde Mircea Lucescu'nun koordinatör olarak getirilmesini istedi. Öncelikle Yalçın'ı kompleksiz davrandığı için kutlamalı. Diğer yanıyla, takımı gençleştirmek, altyapıyı yeniden örgütlemek istiyorsa Ahmet Nur Çebi, bir futbol bilgesi olan Lucescu'yu kaçırmamalı.

KENAN BAŞARAN-ANALİZ

Beşikta'da Abdullah Avcı dönemi sadece 6 ay sürerken, yerine gelen kulübün efsanesi Sergen Yalçın, ilk maçına dün çıktı. Yalçın, Çaykur Rizespor karşısında 2-1'le galip gelip camiaya nefes aldırdı.

Yalçın da değişim için kazanmaları gerektiğini söyledi. Evet, Ahmet Nur Çebi ve ekibi de değişim iddiasıyla göreve geldi. Altyapıdan üstyapıya kadar, yeni bir düzen kurmayı hedefleyen Çebi, bir yandan da mali yapıyı düzeltmek için çabalıyor.

İşin sportif boyutunda Sergen Yalçın ile birlikte adı anılan bir isim de Mircea Lucescu...

Spor kamuoyuna ilk olarak Ajansspor'un duyurduğu 'Sergen Yalçın-Lucescu' modeli hâlâ masada duruyor.

Lucescu adı her nedense Türkiye futbol kamuoyunda alerji yaratıyor. Özellikle verdiği demeçlerle büyük tartışmalar yaratan Lucescu da bazı konularda 180 derecelik açılar çizdiği için haklı şekilde olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Fakat, 'hasta ve yaşlı olduğu' konusundaki argümanlar, saygı çerçevesini aşmış durumda. Bir yerli teknik adamın sağlığı konusunda bu kadar pervasız olabilir mi, Lucescu hakkında konuşanlar?

Hastalık iddiasını ortaya atanlar bugüne kadar bir belge sunabilmiş değil. Yaşı ise kendisine sunulmak istenen göreve mani mi, bundan da emin değilim. Zira A Milli Takım'da görev aldığı kısa sürede enerjisiyle beni şaşırttı.

Birincisi onu gündeme Sergen Yalçın getirdi. Lucescu'nun futbol koordinatörü olarak Beşiktaş'a gelmesini Yalçın talep etti. 100. yıl şampiyonluğunun iki mimarının özel bir ilişkisi var. Bu talep üzerine siyah beyazlı yönetim Lucescu ile görüştü.

Lucescu, gelirse tamamen altyapının örgütlenmesi ve genç oyuncularının kulübe kazandırılması için çalışacak. Yani kalkıp transfer döneminde A takıma oyuncu seçmeyecek.

YALÇIN'A DA TRANSFERE DE KARIŞMAYACAK

Rumen hoca "Sergen'e karışacak" algısının asla oluşmamasını istiyor. Çünkü, bundan ötürü onun zarar görmesini istemiyor. Sizin anlayacağınız öyle sahaya inmeye hiç ama hiç niyeti yok.

Lucescu, sınırları çizilir ve futbol altyapısının yeniden düzenleneceği bir yapıya samimiyetle sahip çıkılacağına inanırsa Beşiktaş'a gelmeyi istiyor. Yapılan görüşmeden heyecan duydu.

Ve Beşiktaş'a gelirse, Avrupa'dan geniş bir gurbetçi listesiyle gelecek. Milli takım için çalışırken elinde önemli bir futbolcu kaynağı oluştu.
Nitekim skorlara yansıtamasa da bugünkü milli takımın oyuncu havuzuna önemli katkılar sundu.

Gelecek gördüğü genç futbolcuları üç büyüklere de önerdi; "Alın oynatın" diye. Bunlardan biri de Zeki Çelik'ti örneğin. Ama kabul ettiremedi bu oyuncunun İstanbulspor'dan Lillle'e gitmesinde payı var.

KULÜP TAKIMI İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Avcı dönemindeki galibiyet serisine aldanan yönetim, bazı operasyonları erteledi. Oysaki para kadar zaman da bu yönetim için çok değerli.

Sergen Yalçın da alınan Rize galibiyetinin tüm sorunları çözmediğinin farkında. Beşiktaş'ın köklü bir değişime ihtiyacı var. Bu anlamda Mircea Lucescu bence eldeki en iyi seçeneklerden biri. Üstelik onun gelmesini bizzat isteyen de Sergen Yalçın.

Yalçın'ın bu kompleksiz tutumu bile bu projeyi denemeyi gerektirir.

Lucescu, futbol kültürü ve deneyimiyle bu ülkede birçok otoriteyi cebinden çıkartır.

Ben onun milli takımlar için ideal olmadığını savunan biriydim ki buna rağmen bir çok genç oyuncuyu havuza attı. 2-3 yıllık bir kulüp projesi için bence biçilmiş kaftandır. Parası olmayan yönetimler için özellikle, bilgi ve bilgelik en önemli kurtuluş yoludur...

Senin için hazırladığımız haberler