Genç Hakem Hata Yapsın Diyen Çebi, 35 Yaşındaki Yasin Kol'u Affetmedi

Ali Bozkurt
15.08.2022 - 17:12 | Son Güncellenme: 15.08.2022 - 17:19

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçen sezon "Ben gençler hata yapsın diyorum" dedi. Ancak siyah beyazlı yönetim Alanya maçında hatalı bulduğu 35 yaşındaki Yasin Kol'un üstünü çizdi.

Genç Hakem Hata Yapsın Diyen Çebi, 35 Yaşındaki Yasin Kol'u Affetmedi

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği ancak 3-3 sona eren Corendon Alanyaspor maçındaki puan kaybının faturasını hakem Yasin Kol'a çıkarttı.


Siyah beyazlı kulüp bugün sert bir açıklama yaparak Kol'un bir daha maçlarına verilmemesini istedi. Beşiktaş yönetimi, Kol'un kendilerine karşı kasti hata yapmakla itham etti. Yasin Kol'un Emrecan Uzunhan oyundan atması başta olmak üzere verdiği kararlar Beşiktaş cephesinde tepki çekti.

Çebi: Hatayı genç hakem yapsın

Diğer yandan Beşiktaş'ın bugünkü açıklaması başkan Ahmet Nur Çebi'nin geçen sezon yaptığı açıklamayla ters düşüyor. Çebi, "Türk hakemlerine biz güveniyoruz. Ama bazı maçlar var ki önemli ve kritik maçlar, A-B-C hakemleri var, hiç bırakmıyorlar. Adları hep orada ve adları tecrübeli. Ben gençler hata yapsın diyorum. Bir hakem ataması yapılıyor, neden Ali değil de Veli geldi, cevabı yok. Eski bir hakem olarak her geçen gün kötüye gidiyorsan gençlere yer açmasını bileceksin" diye konuşmuştu. Çebi, geçen  sezon Cüneyt Çakır'ın da aralarında bulunduğu hakemlere yapılan operasyonu desteklediğini ama eksik kaldığını da açıklamıştı.

Trabzon bölgesi hakemi

Beşiktaş'ın maçlarına bir daha verilmemesini istediği Yasin Kol da Çebi'nin dediği gibi genç hakemlerde. Henüz 35 yaşında ve mesleği güvenlik görevlisi olan Yasin Kol, Trabzon bölgesi hakemlerinden. Yani Beşiktaş Başkanı Çebi'nin hemşehrisi. Kol, 2020-2021 sezonundan itibaren Süper Lig'de orta saha hakemi olarak görev yapmaya başladı. Fakat buna rağmen Çebi yönetimi tarafından hatalı bulunduğu için bir daha Beşiktaş maçlarına verilmemesi istendi.

İlgini Çekebilir
Herkesin konuştuğu Yasin Kol'un kararları doğru mu? İşte yanıtı...
Habere Git

Beşiktaş, Kol ile ligde gülemiyor

Yasin Kol geçen sezon Süper Lig'de 17 maçta düdük çaldı. Bu maçların ikisi Beşiktaş'ındı. Kol'un yönettiği Beşitaş-Atakaş Hatayspor maçı 1-1 sona ererken, bir diğer maçtaysa siyah beyazlılar Kasımpaşa'ya evinde 3-0 kaybetti. Yasin Kol, 2020-2021 sezonundaysa 8 lig maçında düdük çaldı.

Beşiktaş, Kol ile kupada güldü

Buna karşın Yasin Kol'un yönettiği iki kupa maçında kazanan taraf Beşiktaş oldu. 2020-2021 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş Tarsus İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup ederken, geçen sezon da aynı skorla Göztepe'yi yendi. Beşiktaş'ın yaptığı sert açıklamadan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) nasıl bir tutum alacağı merak konusu. Yasin Kol, 26'sı Süper Lig olmak üzere kariyerinde toplam 145 maça çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler