Çebi ile Sergen Yalçın o imzayı çoktan attı

Eren Tuncay
05.06.2021 - 11:18 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 12:57

Beşiktaş son dakika transfer. Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın görüştü. Taraflar sözleşme yerine yeni sezon kurulacak takımı konuştu. İşte detaylar...

Çebi ile Sergen Yalçın o imzayı çoktan attı

Erdal CÖMERT

Beşiktaş'ta günlerdir beklenen görüşme dün gerçekleşti. Başkan Ahmet Nur Çebi ile teknik direktör Sergen Yalçın dün sabah biraraya geldi.  Perşembe günü yapılması planlanan görüşme, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralında yaptığı değişiklik (8 artı 6) nedeniyle sarktı. Çünkü Çebi, bu konuyu görüşmek üzere çarşamba günü federasyona gitti.

Yeni sezonu konuştular

İlk görüşmede beklendiği üzere taraflar sözleşme konuşmadı. Çebi de Yalçın da yeni sezon hedefleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Çifte kupayla kapatılmış bir sezonun ardından aynı çizginin nasıl korunacağı konuşuldu. Şampiyonlar Ligi'nde nasıl bir hedef konulacak, bu masaya yatırıldı. Hedef ve transfer politikasını elbette kulübün mali durumu belirliyor.

Limitler yol haritasını çizecek

Ahmet Nur Çebi, geçen sezona göre daha iyi bir takım bütçesi için federasyon ile de sıkı müzakereler içinde. Çebi, limitlerin Avrupa'da ülke puanının da gözetilerek yeniden ele alınması gerektiğini federasyon yönetimine iletti. Ki Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede de bu konu gündeme getirildi. TFF'nin limitler yeni bir hesaplama düzeni yapıp yapmaması Beşiktaş'ın yol haritasında önemli olacak.

Çıtayı düşürmek istemiyor

Başkan Çebi de Sergen Yalçın da yeni sezonda çıtayı düşürmek istemiyor. Bunun için de ortaya hem akıl hem de doğru planlanmış bir takım bütçesi koyulması konusunda hemfikir. Şampiyonlar Ligi geliri nedeniyle Çebi, kemerleri çok fazlı gevşetme niyetinde değil. Ancak, takımın daha da güçlendirilmesi gerektiğini de kabul ediyor.

Transferde Yalçın kriteri

Yalçın da kulübün mali çizgileri doğrultusunda hareket etmeye geçen sezon olduğu gibi yine riayet edecek. Onun önem verdiği temel konu, oyun anlayışı ve sistemine göre transfer politikası yürütmek. Yalçın, "Tüm transferleri ben yaparım" dayatması içinde asla değil. Onun hassasiyeti şu: Masaya bir şekilde gelmiş oyuncu mali kriter kadar oyun sistemine uyum. Yani eğer sistemine uymuyorsa, fırsat transferi diye kimsenin alınmasını istemiyor.

İlk hedef Rosier ve Ghezzal, Aboubakar ise...

Geçen sezon sıkışmış takvimden ve düşük limitlerden ötürü çok rahat hareket edilemedi. Ancak bu sene hem zaman hem de limit açısında biraz daha iyi durumda yola çıkılacak. Taraflar öncelikle Rachid Ghezzal ve Valentine Rosier'in gelecek sezon da takımda olmasını istiyor. Bunu yönetim ve Yalçın da istiyor elbet. Kiralık olarak 1 yıl takımda oynayıp şampiyonlukta önemli bir pay  sahibi olan ikili için şartlar zorlanacak. Ama bu ikili takımda tutulamazsa B planları da hazır. Yalçın, yeni sezonda iki üst düzey santrforla yola çıkmak istiyor. Bunlardan birinin Aboubakar olmazı çok zayıf. Aboubakar, ancak Beşiktaş'ın istediği şartları kabul ederse kalabilecek.

Sözleşme açıklaması yapıldı!

Elbette herkes Sergen Yalçın'ın sözleşmesini merak ediyor. Neden imzalanmadı, neden dün yapılan görüşmede anlaşma ilan edilmedi? İki taraf da aylardır bu konuda bir sorun olmadığını defalarca söylese de medya, sanki bir sorun varmış gibi davranıyor. Sergen Yalçın şampiyonluk sonrası bile "Ayrılmam söz konusu değil" dedi. Şurası muhakkak: Çebi, Yalçın'a geçen sezona göre elbette çok daha iyi bir kontrat sunacak. Ama bunun için öncelikle gelecek sezonun limitlerinin kabaca da olsa şekillenmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın takım harcama limitleri belli olunca, Yalçın ile zaten prensipte sağlanmış anlaşma kağıda da rakamlarla dökülecek. Yeni sezonda bu takımın en yüksek ücretini Sergen Yalçın alacak.

Erol Bulut 1.1 milyon Euro alıyor

Fenerbahçe'de sezonu tamamlayamayan Erol Bulut, gelecek sezon Gaziantep FK'dan yıllık 1.1 milyon Euro alacak! Çifte şampiyonluk yaşatan Sergen Yalçın'ın en azından bu tutarın altında kalması mümkün değil, mantıken. Sergen Yalçın geride kaldığımız sezonda; yani Beşiktaş'ı hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon yaparken 7 milyon lira aldı.

Alaçatı'ya döndü

Sergen Yalçın dün sabah saatlerinde Ahmet Nur Çebi ile İstanbul'da yaptığı görüşmenin ardından tatiline devam için tekrar Çeşme Alaçatı'ya döndü. Menajeri Hakan Korkmaz, Yalçın ile dün bu pozu paylaştı.

Öte yandan Sergen Yalçın, arkadaşlarıyla da bir aradaydı.

Senin için hazırladığımız haberler