Çebi, Ruiz örneğiyle açıkladı: "Aradaki fark nereye gidiyor?"

04.11.2020 - 08:57 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 09:03

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelen Dorukhan Toköz'ün geleceği hakkında konuştu. Fikret Orman dönemiyle ilgili konuşan Çebi, Victor Ruiz'le ilgili flaş bir hatırlatma yaptı. Menajerlerin işleri karıştırdığını söyleyen Çebi, Guti'nin Beşiktaş'ı icraya verdiğini de açıkladı.

Çebi, Ruiz örneğiyle açıkladı: "Aradaki fark nereye gidiyor?"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kulübün ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntıları anlatan Çebi, takımdaki geleceği merak konusu olan Dorukhan Toköz, eleştirilerin hedefindeki Adem Ljajic ve birçok konuda konuştu. Çebi, Guti'nin de Beşiktaş'ı icraya verdiğini açıkladı. İşte o açıklamalar...

"Maliyetler düşmedi, arttı"

Fanatik'te yer alan habere göre; Ahmet Nur Çebi, "Korona, sadece futbolu es geçti! Maliyetler düşmedi. Hatta arttı bile. Bu konuda en güzel yorumu hocamız Sergen Yalçın yaptı. Takımın maliyeti, olması gerekenden 3 katı fazla" dedi.

Ruiz'den örnek verdi: "Aradaki fark nereye gidiyor?"

Önceki yönetimin (Fikret Orman) yaptığı anlaşmaların kendilerini zora soktuğunu söyleyen Çebi, “Bizden önce alınan oyuncularda tuhaf bir durum var. Mesela Ruiz. Bizden 1.7 milyon Euro kazanıyordu. Şimdi Real Betis’te 400 bin Euro’ya oynuyor. Bir de oyuncular bizim ülkemizde vergi de ödemiyor. Aradaki bu fark, nerelere gidiyor!" diye konuştu.

"Menajerler karıştırıyor"

Fenerbahçe ile transferde adı anılan Dorukhan Toköz'ün geleceği hakkında ise Çebi, "Futbolcuların akıllarını menacerleri karıştırıyor. Özellikle de yabancıların... Mesela Tyler Boyd ve Cyle Larin... Parasal konularla ilgili bir sıkıntıları yok ama temsilcileri bu konuda çok farklı! Dorukhan konusuna gelince... Ona ‘git’ demiyoruz ama yıllık 1.5 milyon Euro vermemiz mümkün değil. 4 yıllık da anlaşma istiyor. 4 senede 60 milyon TL yani. Bu ekonomik olarak imkansız. Bizler, ismi değil kulübü yaşatmalıyız" açıklamasını yaptı.

Ljajic ve kadro dışı bırakılan oyuncular...

Ahmet Nur Çebi, son dönemlerde en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Adem Ljajic ve kadro dışı bırakılan oyuncular için, "Adem Ljajic’le konuştuk. Pozitif bir şekilde iyi olacağını söylüyor. Ancak henüz sahada göremedik. Bu kısım, teknik ekibin yetki alanında. Ancak bu oyuncunun aldığı paralar kendisine gitmiyor! Kadro dışı bırakılan oyunculara gelince... Lens, kariyerli biri. Belki düzelir diye her türlü şans verildi. Douglas’la 3 senelik sözleşme yapma mantığı felaket! Karius o kadar para kazandı, şimdi nerede! Geçmiş dönem transferleri belimizi en çok büken konuların başında geliyor" açıklamasını yaptı.

"Anlaşma yeniden düzenlenecek"

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma hakkında da Çebi, "Bankalar Birliği’yle yapılan anlaşma detayları yeniden düzenlenecek. Belki çok büyük değişim olmayacak ama belli oranda iyileştirmeye gideceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Şampiyonluğa inanıyorum"

Ahmet Nur Çebi geçmiş dönemle ilgili incelemenin yapıldığını ve zamanı geldiğinde detayları paylaşacaklarını açıkladı. Çebi, şampiyonluk konusunda da inançlı olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Kulübün asıl sahibi taraftarıdır. Şeffaf yönetim anlayışı ile olup biteni paylaşıyoruz. Eski başkan ve yönetimden hesap sorma olayı hep masaya konuyor. Bağımsız şirket, çalışmalarına devam ediyor. Bitince paylaşacağız. Gereken yapılacak. Ortada yanlışlık varsa durumu yasal yoldan ilgili makamlara taşımakta tereddüt etmeyiz. Bunların dışında saha sonuçları önemli. Bu sezon şampiyonluk istiyorum ve buna yürekten inanıyorum.”

"Guti, kulübü icraya verdi"

Beşiktaş Başkanı, bir dönem Beşiktaş forması giyen ve Şenol Güneş döneminde yardımcı antrenörlük yapan Guti Hernandez'in kulübü icraya verdiğini açıkladı. Çebi, "Aklımın almadığı bir konu da Guti... Neden alınmış bilemiyorum. Şenol hocaya sorulmuş mu, o ne demiş, nasıl kabul etmiş bilemiyorum. Net bildiğimiz, ‘alacağım var’ diyerek kulüp aleyhine şikayetçi olup icra takibi başlattığı..." dedi.

"İnanılır gibi değil"

Bu sezon sakatlıklar sebebiyle henüz randuman alınamayan isimlerden biri de N'Koudou oldu. Çebi, N'Koudou konusunda, "N’Koudou’nun bonservisinin yarısı 4.5 milyon Euro’ya alınmış. Diğer kulübü, ‘Bugün satıyoruz’ derse diğer yarısını alma mecburiyetimiz var. Bu kontratlar nasıl yapılmış inanılır gibi değil" diyor.

"Hocamızla aramızda sorun yok"

Ahmet Nur Çebi son olarak teknik direktör Sergen Yalçın ile iyi bir iletişimlerinin olduğunu ifade ederek, "Mevcut yönetimimizle yola devam edeceğiz. El ele, güç birliği içinde çalışıyoruz. Hocamız Sergen Yalçın’la bir sıkıntımız yok. Hepimiz, Beşiktaş’ın menfaatleri için aynı çatı altındayız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler