Çebi'den net mesaj: "Önümüzün kesildiğini hissedersem..."

25.02.2021 - 11:12 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 23:15

Beşiktaş haberleri... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi gündeme dair açıklama yaptı. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacakları konusunda konuşan Çebi, devre arasında yapılan transferlerin durumu, yayıncı kuruluş beIN Sports ve yabancı hakem talebiyle ilgili neler söyledi? İşte açıklamalar...

Çebi'den net mesaj: "Önümüzün kesildiğini hissedersem..."

AJANSSPOR-HABER 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yabancı hakemlerle ilgili açıklamasının yanlış yönlere çekildiğini ifade eden siyah-beyazlıların 1 numaralı ismi, teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesi, şampiyonluk yarışı, transfer çalışmaları ve Kulüpler Birliği dönemine istinaden konuştu. Detaylar haberde... 

"TFF yeni oyuncu transferine yol açtı"

Hürriyet Gazetesi'ne bir röportaj veren Ahmet Nur Çebi, '24 kişilik kadroda olmayan yabancıların pandemi nedeniyle listelere eklenmesini istemiştiniz. TFF’nin kararıyla bazı takımlar iki yeni transfer yaptı. Konuyla ilgili düşünceniz nedir?' sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Biz takımlara yeni finansman yükü gelmemesi ve 9 oyuncunun pozitif çıkması halinde hükmen mağlubiyet riski oluşmaması için zaten sözleşmesi olan yani ücreti ödenen ancak 24 kişilik listede yer almayan oyunculardan dördünün daha sadece bu sezon için listeye alınmasını istedik. TFF bambaşka bir karar alarak yeni oyuncu transferine yol açtı ve bazı kulüplerimizin daha da fazla finansal yük altına girmesine neden oldu."

Sergen Yalçın ile sözleşme için anlaşma sağlandı mı?

Yakın zamanda Sergen Yalçın ile 2+1 yıllık yeni sözleşme için anlaşma olup olmadığı sorusuna Çebi, "Bu konunun tekrar tekrar gündeme gelmesinde, getirilmesinde art niyet arıyorum. Şampiyonluğa hedeflenen takımımızın, hocamızın ve bizlerin huzurunu bozmak için bu yollara başvuranlar başarısız olacaklardır. Hepimiz Beşiktaş’ın şampiyonluğu için kenetlenmiş vaziyetteyiz" yanıtını verdi. 

Kiralık oyuncuların bonservisi alınacak mı?

Bilindiği üzere Cenk Tosun, Mensah gibi isimlerin siyah-beyazlı takımda kalıp kalmayacağı merak ediliyor. Beşiktaş Başkanı, 'Kiralık oyuncularınızın bonservisini almayı düşünüyor musunuz?' sorusuna da yanıt verdi. Çebi, "Mevcut kadromuzda başarılı olan kiralık futbolcularımız var. Bu oyuncular ile ilgili olarak önümüzdeki sezon planlamalarımızı teknik direktörümüz Sergen Yalçın ile birlikte yapıyoruz" dedi.

Avrupa'da başarı konusu

"Biz büyük bir aileyiz. Aileyi zor günlerde birlikte tutmak, ailenin tüm bireylerine sahip çıkmak önemli. Kulübün tüm çalışanlarıyla, yönetim kuruluyla bunları şu ana dek başardığımıza inanıyorum. Başarının şifresi de bir olmak, birlik olmak, ‘biz’ olmak" açıklamasını yapan Ahmet Nur Çebi, Avrupa'da başarılı olup olamayacakları konusunda, "Tabii ki mümkün. Bu hedeflerimiz zaten olmazsa olmaz. Ancak her şeyi planlı programlı yapmalı. Bunun için öncelikle darmadağın olmuş ekonomimizi düzeltmeliyiz" açıklamasını yaptı.

Mali ve idari reform vurgusu

Beşiktaş Başkanı, önlerindeki 3 hedefi açıkladı. Çebi bu konuda, "Öncelikle mali ve idari reformlarını tamamlamış, şampiyonluklara alışmış bir Beşiktaş vücuda getirip, emekli olmak ve ailemle birlikte emekliliğin tadını çıkartmak" görüşünü paylaştı.

Orman dönemi için yapılan araştırma ne durumda?

Çebi, 'Son on yıla dair yapılan özel amaçlı bir inceleme var. Bu inceleme ne zaman bitecek? Konuyla ilgili neler yapacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Daha önce de birkaç kez söyledim, pandemi nedeniyle ilgili firma fiili olarak gerekli incelemeleri yerinde yapmakta çok zorlandı. Bu nedenle de hazırlamaları gereken rapor gecikti. Raporu teslim alınca hukukçularımızın yönlendirmeleriyle daha önce söylediklerimizi yerine getireceğiz. Konuyla ilgili kimsenin endişesi olmasın."

Bağış kampanyasında son durum ne?

"Gelecekte yönetimsel olarak doğru işler yapmak için geçmişte yaşananları unutmamakta fayda var. Bugün yanlış yapıp yarını sıkıntıya sokmamak için dünü iyi bilip yapılan yanlışlardan ders çıkarmak gerek” diyen Çebi, düzenledikleri bağış kampanyaları hakkında bilgi verdi. Çebi, "70 milyon civarında katkı sağlayan tüm Beşiktaşlılar’a bir kez daha teşekkür ederim. Taahhütlerini yerine getirenlere ayrıca teşekkür ederim. Kampanya devam ediyor, tüm taraftarlarımızın ve değerli iş insanlarımızın Kartal Pençesi Kampanyası’na desteklerini bekliyoruz. Herkes sanal stadyumda yerini alıp, tüm dünyaya Beşiktaş ailesinin büyüklüğünü göstermeli" dedi.

Yayın ihalesiyle ilgili fikri: "Mücadelemiz rakamı yukarı çıkarmak olmalı"

Ahmet Nur Çebi, bu yılki yayın ihalesine ilişkin öngörülerini anlattı. 'Rakamlar ne düzeyde gerçekleşir?' sorusuna Çebi, "Şu andaki rakamdan aşağı olmaması gerektiği aşikar. Asıl mücadelemiz bu rakamı olabildiğince yukarı çıkarmak olmalıdır" cevabını verdi. 

"Kurtuluşu tüm kulüplerimiz için sağlamak zorundayız"

Ve Kulüpler Birliği Başkanı olarak Çebi, bazı önemli konulara temas etti. "Kulüpler Birliği'nde başkan seçildiğinizde ilk işimiz Spor Yasası demiştiniz. O konudaki çalışmalar ne durumda ve Kulüpler Birliği ile ilgili diğer projeleriniz neler?" sorusuna da Çebi şöyle cevap verdi:

"Kulüpleri kollayan, koruyan bir yasa için Kulüpler Birliği olarak bir komisyon oluşturduk. Bu komisyondaki arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Farkındaysanız Kulüpler Birliği Vakfı belki de tarihinin en güçlü yönetim kuruluna sahip. Tüm kulüplerin sorunları aynı. Beşiktaş ile birlikte tüm kulüplerin dertlerine derman olacak uygulamaları hayata geçirmek ve kurtuluşu tüm kulüplerimiz için sağlamak zorundayız.

Kadın futbolunu özendirmek, alt ligleri futbolcu yetişir hale getirmek, rezerv lig uygulamasını başlatmak, kulüplere zarar veren yöneticilerin bu zararların sorumluluğuna katlanmasını sağlamak ve Süper Lig A.Ş.’nin kurulması gibi fark yaratacak projelerimiz var."

"Beşiktaş'ın önünün kesildiğini hissedersem taş üstünde taş bırakmam"

Çebi, Kulüpler Birliği Başkanı olarak medyadan beklentilerinin sorulması üzerine de çarpıcı ifadeler kullandı. Çebi, "İlişkilerimizde açık ve net olmalıyız. Yapmış olduğum açıklamalar isteyerek ya da istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek cımbızlanmamalı. Farklı anlamlara ve spekülasyonlara yol açacak yönlendirmeler yapılarak camialar karşı karşıya getirilmemeli. Ben Beşiktaş Başkanı olarak da Kulüpler Birliği Başkanı olarak da herkes için adalet istiyorum. Beşiktaş’ın önünün saha dışı unsurlar tarafından kesileceği algısının yaratılması ne kadar yanlışsa gerektiğinde benim bu konuda aksiyon almama Kulüpler Birliği Başkanı unvanımın engel olamayacağı da bir o kadar açıktır. Bu bağlamda daha önce söylediğim deyimi tekrar hatırlatmakta yarar var; Beşiktaş’ın önünün kesildiğini hissedersem taş üstünde taş bırakmam" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler