Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi, Murat Sancak'ın FETÖ iddialarını cevapladı

16.02.2022 - 13:46 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 15:41

Son dakika: Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'i 'FETÖ'cü hakemleri temizleyin' diyen Murat Sancak'ın iddiası için savcılığı göreve çağırdı. İşte Çebi'nin açıklamaları

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi, Murat Sancak'ın FETÖ iddialarını cevapladı

AJANSSPSOR - HABER

Yeni sponsorluk anlaşması ve gelecek hedeflerin duyurulması için Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Karşı takımı rencide etmeyelim"

İlk olarak Kadın Futbol Takımı ile ilgili açıklama yapan Ahmet Nur Çebi, "Kadın futbol takımı idarecilerimize söyledim, 'Öyle her maç 5-6 gol atıp karşı tarafı rencide etmeyelim' dedim. 2-3 gol de yeter." ifadelerini kullandı.

"Kadın futbol takımını kurmaya zorladık"

Diğer kulüplerin kadın futbol takımları kurmasında öncülük ettiklerini dile getiren Çebi, "Fenerbahçe, Galatasaray ve diğerlerini kadın futbol takımını kurmaya zorladık. Buna sebep olduğumuz için son derece mutluyum." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zorladık!
Habere Git

Yönetime kadınlar dahil edilecek

Kadının iş hayatındaki önemini vurgulayan Çebi, Beşiktaş yönetimi içerisinde de kadınlara yer verileceğini açıkladı. Çebi, "İnşallah yöneticilerimiz arasına bir hanımefendi katarak, yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

 

10. yıl formasının geliri kadın futboluna

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı sponsorluğunun 10’uncu yılı için özel olarak tasarlanıp üretilen formaların satışından elde edilecek gelirle kız çocuklarının futbol eğitimine katkıda bulunulacak.

Süper Lig'in 25. haftasında oynanan ve 1-1 biten Adana Demirspor Beşiktaş maçının ardından Adana ekibinin başkanı Murat Sancak, maçın hakemi Ali Şansalan'ı hedef alarak şu ifadeleri kullanmıştı:

 ''Bugün az daha katliam olacaktı. Hakemlerin içerisindeki FETÖ'cüleri temizleyin'' 

 

 

"Adana Demirspor ve Beşiktaş camiaları özdeşleşmiştir"

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çebi "Adana Demirspor maçında yaşadığımız olaylar bizi son derece üzmüştür. Adana Demirspor ve Beşiktaş camiaları özdeşleşmiş, birbirlerini seven ve sayan, değer veren birbirine çok benzeşen taraftarı olan iki camiadır. Dolayısıyla bugüne kadar dostlukları en üst düzeyde yaşamış camialardır. Bu tribünlerde belki de nadir olarak atkıları taraftarımız tarafından boynuna takılmış bir camiadır."

"Kafalarında Beşiktaş ile ilgili başka bir şey mi var?"

Adana şehriyle Beşiktaş'ın sıkı bir bağının olduğunu dile getiren Çebi "Sayın başkanla beraber protokolde maç seyrediyoruz. Birden bire televizyonu kırması... Biz orada misafiriz... Önümüzde kalkılıyor, televizyonlar yerlere vuruluyor. Öyle bir durum oldu ki biz bu sezon hazırlık maçlarını yapmayı planlarken Adana Demirspor'un 65 derece sıcaklıkta onların tabiriyle "Güneşe kurşun sıktıkları" anlarda takımımızı Adana Demirspor camiasına sayfımız sevgimiz sebebiyle sezon açılışı için takımızı Adana'ya gönderdik. Peki o günden bugüne ne oldu da bu hale geldik. Adana ile maçımız başlamadan birgün önce sosyal medyadaki tatsız tutsuz yakışık almayan yazışmalar konuşmalar bunların sebebi nedir? Kafalarında Beşiktaş ile ilgili başka bir şey mi var? Beşiktaş siyasetiyle mi ilgileri var? Beşiktaş kendilerine ne zarar vermiş bunları bilemiyoruz." dedi.

"Kanal kanal gezerek konuşması, bir şovsa yakışık almadı"

 

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Fetö iddialarının savcılığa intikal edilmesi gerektiğini söyleyen Çebi "Biraz daha açık dille kamuoyuyla paylaşmayacaklarsa bile sayın başkanın benimle paylaşmasını rica ediyorum. Beşiktaş gerçekten büyük lokmadır. Türkiye'nin en eski kulüplerinden bir tanesidir. Saygı çerçevesinde bu söylenenlere yanıt vermeyi görev biliriz. Sayın başkanla maç izliyorduk, önümüzde televizyonu kırması... Biz, orada misafiriz. Bu tepkiyi siz gösterirseniz, taraftarınız da bize ağza alınmayacak küfürler eder. Bu hareketler için büyük üzüntü duydum. Sayın başkan işi şova dökmüştür. Maçtan önce başlayıp maçtan sonra da kanal kanal gezerek konuşması, bir şovsa yakışı kalmadı. Bir plansa veya bir gerekçesi varsa bunları bilmek istiyorum. FETÖ'den bahsediliyor. Böyle bilgileri varsa savcılığa başvurmasını bir Türk vatandaşı olarak istiyorum. Bunu çok önemsediğimi belirtmek istiyorum." dedi.

"Bunun kocaman bir yalan olması yakışı kalmamıştır"

Öte yandan Şenol Güneş iddialarına da cevap veren Çebi "Adana Demirspor Başkanının, Beşiktaş'ın Şenol Güneş ile imza attığını söylemesi ve bunun kocaman bir yalan olması yakışı kalmamıştır. Murat Sancak'ın bunu neden yaptığını kamuoyunda çıkıp açıklaması gerekiyor. Bizim tarafımızdan da kendisine böyle görev verilmemiştir. Sanıyorum dünya futbol tarihinde başka bir kulübün başkanı bir başka kulübün teknik direktörüyle ilgli açıklama yapıyor. Ben Beşiktaş'ta yalan söylemiyeceğim dedim. Şenol Güneş hocayla bu güne kadar bir kelime konuşulmamıştır,bırakın anlaşma yapılmasını..." dedi.

Ahmet Nur Çebi'den Şenol Güneş sorusuna net cevap

Ajansspor muhabiri Kartal Yiğit'in "Önümüzdeki sezon için de Şenol Güneş kesinlikle yok diyebiliyor musunuz?"  sorusuna  cevap veren Ahmet Nur Çebi "Mayıs ayında seçim var. Kim gelecek? Nasıl yapacak belli değil. Şu ana kadar Şenol hocayla çalışmayı düşünmedim. Bundan sonrası için de planım yok. Şenol Güneş hocamıza biz değerimizi verdik, kıymetlidir dedik. Ancak hocamızla devam edeceğimizi söyledik. Hatta 'bitti' diye de bir kelime kullandım. Yani nokta bunu konuşmak istemiyorum diye... Hala spor kanallarında gündemine degiştirmek, belki Beşiktaş'a zarar vermek için bunlar söyleniyor. İnsanlar bana şunu mu söyletmeye çalışıyorlar 'Önümüzdeki sene Şenol hoca ağzıyla kuş tutsa bu takımda olmaz" Kendisiyle gerçekten de konuşmadım." dedi.

"Beşiktaş'a zarar vermek istiyorlar"

 

Mevcut teknik direktör Önder Karaveli ile yola devam edeceklerini söyleyen Çebi, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bizim hocamız var, ben hocamla devam edeceğim. Hocamızın da aldığımız maç sonuçlarıyla değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Hocama güvenim sonsuz, güvenmeye devam ediyorum. Şenol Güneş ile bir görüşmemiz, bir anlaşmamız, telefon konuşmamız bile olmamıştır. Mayıs ayında seçim var. Bu seçimden sonra buraya kim gelecek, nasıl olacak, hiçbiri belli değil. Sezon devam ediyor. Böyle bir sezon içinde, gelecek sezonun teknik direktörü hakkında konuşmam. Net söylüyorum, Şenol Hoca ile çalışmayı düşünmedim. Bundan sonra da planımda yok. Neyin, ne getireceğini bilmiyorum. Önümüzdeki sezon planlamamda, bugün için Şenol Hoca yok. Ben bunu açıklamama rağmen, sürekli aynı konu önüme geliyor. Hocamız geleli 1,5 ay oldu. Beşiktaş'a zarar vermek istiyorlar. Bir de bunun arkasında başka kulübün başkanı da var! Vay Türk futbolunun haline vay..."

"Elinizdeki en ufak bir delili bile yetkililere vermezseniz kusur işlemiş olursunuz"

TFF, hakem camiasında Fetöcüler olduğunu iddia eden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan belgeleri isterken, başsavcılığa da başvuruda bulunduğunu açıkladı.

TFF'nin bu talebini de değerlendiren Çebi TFF'nin açıklamalarından haberim yoktu. Bunlar çok ciddi iddialar. Türkiye'nin savcısı var hakemi var. Heleki böyle bir terör örgütünden şüphe ediyorsanız elinizdeki en ufak bir delili bile yetkililere vermezseniz kusur işlemiş olursunuz. Dolayısıyla bizim ve federasyonun çağrısına sayın başkan gereğini yapacaktır. Hakem hataları başka, ama bu Fetö olayı başka bir şey.

O zaman biz de şöyle espiri yapalım. Beşiktaş'la ilgili şeyleri bilmiyorum ama Adana Demirspor ile ilgili size bilgi verebilirim. Hocaları seneye Trabzonspor'a gidiyor. Balotelli, Juventus'a gidiyor" dedi.

"Yüzde 50 gerçekleştirebildik"

 

Kulüplerin büyük bir ekonomik kriz içinde olduğunu ve  altyapıya ağırlık verdiklerini dile getiren Çebi, şöyle konuştu:

 

"Türk futbolunun içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle altyapıya ağırlık veriyoruz.  Daha çok  gençlere dayalı, daha ekonomik bütçelerle, kazandırdıklarımızı satarak elde edeceğimiz bonservis bedelleriyle kulüp bütçesine katkı yapacak bir politika izlemek zorundayız. Bunu geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne gittiğimiz için yüzde 50 gerçekleştirebildik."

Ahmet Nur Çebi'den Burak Yılmaz ve Cenk Tosun transferi açıklaması

Takımda yüksek ücret alan futbolcularla ve son dönemde adı sık sık siyah beyazlı ekiple anılan Burak Yılmaz ve Cenk Tosun transferiyle de konuşan Çebi "Yükü ağır olan sözleşmelerle anlaşma sağlayamazsak yollarımızı ayıracağız. Bunların yarı fiyatına 3-4 tane kreatif bulmaya çalışacağız. Geri kalanı ise genç ve altyapıdan tercih edeceğiz. Bu nedenle Önder hocanın varlığı çok eleştirilse bile çok önemli. Artık Beşiktaş'ın da bütçesini toparlama zamanının geldiğini söyleyebiliriz. Burak Yılmaz'la ilgili bir tasarrufumuz yok. Cenk sezon sonunda İstanbul'da oynamak isterse kucaklayacağız onu." açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler