Çebi: "Sergen hocayla aramızı bozmaya çalışanlar var"

27.05.2021 - 19:04 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 19:59

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, hem şampiyonluğu hem transferi hem de teknik direktör Sergen Yalçın ile olan son durumu değerlendirdi.

Çebi: "Sergen hocayla aramızı bozmaya çalışanlar var"

AJANSSPOR-HABER

Sezonu çifte şampiyonlukla kapatan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarına devam ediyor. A Spor'a bir röportaj veren Çebi, "Bu kupaların hepsinde emeği geçen çok insan var. Hepsine buradan candan teşekkür ediyorum. Yönetimim, futbolcularım, hocalarım, doktorlarım, Ümraniye’de onlara hizmet edenler. Hepsine candan teşekkür ediyorum. Bu kupalar buraya kolay gelmedi" dedi.

Çebi: Bu kupayı bütün kadınlara hediye ediyorum

Şampiyon olacaklarına çok inanç duyduğunu belirten Çebi, "Özellikle kadınlarımızdan da çok mutluyum. Bu kupayı bütün kadınlara hediye ediyorum. İki kupayı beraber götürdük. Kolay değildi. Biliyorsunuz zaten pandemiden dolayı sıkı bir maç trafiği vardı. Türkiye Kupası’nı almak için oynadığımız maçlar… Dolayısıyla sakatlıklar ve yorgunluklar artmaya başladı. Fazla maç oynamamızdan kaynaklanan yorucu bir sezon geçirdik. Hocamız Sergen’in, futbolcularımızın her birinin emeklerine, doktorlarımızın emeklerine sağlık" diye konuştu.

'Aileme hiç zaman ayıramadım'

Ailesine hiç zaman ayıramadığını vurgulayan Başkan Çebi, "Oraya ayrılan zaman sıfır. Onlara da burada candan teşekkür ediyorum. Özellikle eşim günlerce beni göremedi. Haber alamadı. Kardeşim Tayfun beye, kız kardeşim Arzu hanıma. 'Bu iş kolay değil, kolay mı sandın?' diyen babama teşekkür ediyorum. Karşılığını fazlasıyla aldık. Burada görev almak gururdu, onurdu. Bizim için Allah’ın lütfu da diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

'Galatasaray alkış sözlerimi motivasyon aracı yaptı'

Çebi, Galatasaray derbisinden önce Fatih Terim ile yaşadığı alkışlama polemiğine şu sözlerle yanıt verdi: "Galatasaraylılar orada art niyetli olmadığımı biliyordu. Ama onu motivasyon amacı olarak kullanmak istediler. Önce Galatasaray’ı övüyordum, sonra yermem doğal olamaz. Fatih hoca sadece bir sportmen. Sporun içinden gelmiş birisi. Kupa kazanan birisini alkışlayacağını düşündüm. Ben o niyetle söylemedim. Antalyaspor bizi alkışladı mesela. Biz olsaydık biz de alkışlardık. Karşı taraf şampiyon olmuşsa onları alkışlamamak kendimize ihanet olur."

'Beşiktaş'ı şampiyon yapmayacaklar' iddiası hakkında 

Şampiyonluk yarışı sırasında konuşulan iddialara değinen Çebi, "O günlerde 'Beşiktaş’ı şampiyon yapmayacaklar' gibi ifadeler vardı. Böyle şeyler kasıtlı ve bilinçli şekilde varsa tepkim tabii ki sert olmak zorunda. Biz neden burada oturuyoruz? Bu camianın şerefi ve namusu bize emanet edildi. Ben kasıtlı ve bilinçli bir engelleme olduğunu ifade ettim. Hala geçerli. Ne zaman olursa olsun müsaade etmemeye kararlıyım. Böyle bir şey var ise ve ben bunu anlarsam, bunu ben değil hangi kulübün başkanına söyleseniz dahi kimse kabul etmez. Bu olursa, “Herhalde biz de burada boşuna oturmuyoruz” diye konuştu.

Çebi'den Beşiktaşlılara: Şampiyon sensin

Çebi sözlerini şöyle sürdürdü: "Pandemi döneminde seyircisiz, gelirlerin neredeyse yarıya yakınının ortadan kalktığı bir vaziyet içerisinde mücadele etmek, maç kazanmak; kupaları kazanmak çok önemliydi. Bu kupalar zor günlerde kazanılmış; hem pandemi hem de ondan önceki sıkıntıları olan bir kulübün bu kupaları müzeye getirmesi tarihi olaydır. Bunu tarih yazacaktır. Bu kupalar bütün camiamıza aittir. Her Beşiktaşlıya şunu söylemek istiyorum. “Şampiyon sensin…”

'Fenerbahçe'yi 10 kişiyle yendiğimiz derbiyi unutamam'

Yola çıkarken yönetim de dahil, hocamız da dahil 2 kupayı da alacağız diye yola çıkmıştık. Biri olsun diğeri olmasın fikri ve zikri biz de hiç oluşmadı. Hocamızın da isteği vardı. Valla beni en mutsuz eden maç, Karagümrük’le oynayıp burada mağlup olduğumuz maç; en sevindiğim mutlu olduğum maç da Fenerbahçe’yi 10 kişi kalmamıza rağmen mağlup etmemizdi. Şampiyonluk yolundaki iddiamızı gösterdik."

'Avrupa'da başarı istiyoruz'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, önümzdeki sezon için şu yorumu yaptı: "Hırsın ve isteğin olduğu her yerde inancın olduğu her yerde başarı muhakkak geliyor. Dolayısıyla bu sezonda Avrupa kupalarında başarılı olmak istiyoruz. Biz Beşiktaş olarak ayrı bir sorumluluk da hissediyoruz. Ülke puanının düştüğünü biliyoruz. Öncelikli vazifemiz Beşiktaş ve ülke puanlarına katkı verecek şekilde Avrupa’da puan almamız gerektiğinin bilincindeyiz.

 

Çebi: Çok zor günler bizi bekliyor

Tekrar söylüyorum; TFF’nin ve Bankalar konsorsiyumunun önümüze koyduğu tasarruf çerçevesinde “lisans yönetmeliği” dedikleri “şu kadar parayla transfer yapabilirsiniz…” cümlelerinden ötürü işimiz hiç kolay değil. Çok zor günler bizi bekliyor. Bütçemizi dikkatli kullanmamız gerekiyor. İyi futbolcuları iyi fiyatla bulup oynatmak ciddi meziyet istiyor. Bu sezon bunu gösterdik."

Ghezzal, Rosier ve Aboubakar'ın durumu

Çebi, sözleşmeleri sona eren Ghezzal, Rosier ve Aboubakar hakkında "Bizim için bu sezon çok değerli işler yaptılar. Mümkün olduğu kadar A Takım’ı muhafaza etmek birinci hedefimdir. Bunu buradan söylemek istiyorum. Dolayısıyla onlarla görüşmelerimiz başladı ve devam ediyor. Ama kendimi baskı altında hissederek abuk subuk transferlerle Beşiktaş’ı yoracak transferler yapmayacağımı, dikkatli olacağımı Beşiktaş taraftarına buradan söylemek istiyorum" açıklaması yaptı. 
 

Transferde Ghezzal örneğini hatırlayın

Rachid Ghezzal'a ayrı bir paragraf açan Çebi, "Evrakları motorsikletle TFF’ye son saniyede yetiştirilmiş bir futbolcumuzdur. Dolayısıyla nelerle konuştuk olmadı. En son önümüze o geldi ve oldu. Sonuç itibariye şampiyonlukta büyük katkı verdi. Bu çerçeveden baktığımızda onu örnek alalım ve onu hatırlayalım. Bunlar olmasa başkaları olacaktır. Çünkü yüksek fiyatla aldığınız oyuncuların parasını ödeyemiyorsanız 2 ay sonra hiçbir şey ifade etmiyor. Parasını ödeyebileceğiniz oyuncuları getirin" dedi.

 

Çebi Atiba hakkında ise, "Hocalık yapma niyeti yok. Korkarım 60-70’e kadar futbol oynayacağım derse bir şey diyemem galiba. Atiba’nın her zaman maça çıkabilme gibi özel bir durumu var" ifadelerini kullandı.

'Sergen hocayla aramızı kimse bozamaz'

Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın konusunda, "İnşallah Sergen hocayla kimse aramızı bozmaz. Çünkü hocayla aramızı bozmaya çalışan çok insan var. Bu sezonun hocanın zekası, cesareti, aklı ve dik duruşu vardı. Ben futbolcuların paralarını buldum, ödedim ve getirdim. Ama taraftar “Bırakmam Seni” dedi. Taraftar, bu şampiyonluktaki en önemli etkendi. Biz güzel işler yaptık. Abdullah Avcı’yla da yaptık. Sergen Yalçın’la da yaptık. Ama önemli olan aile olabilmek. Aile hissiyatını veremezseniz sporda başarı gelmiyor" açıklamasında bulundu. 

Beşiktaş'ın transfer stratejisi

Çebi, transferde ne yapacakları sorusuna da şu yanıtı verdi: "Transfer için çok erken. Hocanın dinlenmesi gerekiyor. İnşallah hoca dinlenip gelir biz bunları onunla konuşacağız. Zaman zaman da mevcut futbolcularla ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz. Öyle 1 saniyelik iş değil o. “Giderken size rapor verdi mi?” diyorlar. Günlerce konuştuğumuz konular işte. Bazı konuşulmuş isimleri (Mandzukic) bir daha konuşmak istemiyorum. Dön geriye bir daha konuş hiç tarzım değildir. Benim için biten bitmiştir. Bir yenisiyle olmaya çalışırım. Mühim olan yıldız olma potansiyeli olan oyuncuyu bulup oynatmaktır. Hazır yıldız almak yöneticilik değildir."

'Dorukhan'a Avrupa izni verdim'

Takımda kalıp kalmayacağı merak edilen Dorukhan Toköz'le ilgili soruya Çebi'den şu cevap geldi: "Dorukhan benden izin aldı. Ankara dönüşünde sohbet ettik. 'Oğlum niyetin ne?' dedim 'Başkanım ben Avrupa’da oynamak istiyorum. Sanki bu fırsat ayağıma geldi. Bir de bu Avrupa Şampiyonası’nda da oynamak istiyorum' dedi. Ben de 'Bundan gurur duyarız' dedim. Bulabiliyorsan topunu dışarıda oyna ve başarılı ol. Bize başarılı olma sözünü ver dedim. Elimizi öptü, öyle ayrıldık. Kapımız ona açık. Caner de gitti, Gökhan da gitti, bize hizmet ettikleri dönemler oldu, minnettarız. Bugün yoklar, yerine başkaları oynadı. Mühim olan kulüplerimizdir, futbolcular gelecekler ve gidecekler."

Ersin'e, Rıdvan'a, Larin'e teklif var

Başka futbolcularının da teklif aldığını açıklayan Ahmet Nur Çebi, "Ersin’e var, Rıdvan’a var, Larin’e var... Futbolculara talep var. Ama çocuklar bize şimdilik lazım. Şimdi değerlendirelim. Sonra düşünürüz. Önce almayı planlıyoruz. Sonra satmak olabilir. Ama önce almak üzerine düşüneceğiz. Vida ile sözleşme yenilemeyi düşünüyoruz. O da planlar arasında var. Bizim de transfer listelerimiz, isimlerimiz var. 1 yıl boyunca araştırılan, bulunan isimler var. Hepsini 1-2 hafta sonra gündeme alacağız çünkü TFF, bu seneki limitleri açıklamadı. Onu bilmeden nereye gideceğim ben?" 

'Kulüpler Birliği Başkanlığım hakkında söylemler rahatsız etti'

Çebi, "Kulüpler Birliği Başkanlığı yapıyorsam, burada bunu Beşiktaş‘a zarar verme pahasına yaptığım söylenmemeli. Bu tür söylemler oldu ve bu beni aşırı rahatsız etti. Benim için tabii ki Türk futbolu çok önemli ve diğer kulüpler de önemli ama bir yandan da Beşiktaş Başkanlığı da yaptığım için Beşiktaş’ın menfaatlerini koruyacağıma dair kimsenin şüphesi olmamalı" dedi.

Süper Lig'deki takım sayısı ne olacak?

Çebi, Süper Lig'deki takım sayısının gelecekte ne olacağı konusunda, "Geçen sene pandemi vardı ve bu devam da ediyor. İnsanımızın 'çok da adaletli olmayabilir' şeklinde bir deyişi vardı. Pandemi nedeniyle lige ara verilmesi, ligin oynatılmaması vesaire negatif bir katkı vermiş olabilir. Bir de Türkiye’de Anadolu takımlarının da motivasyona ihtiyacı olması nedeniyle bu karar alındı. Ama bunun zorluklarını gördük. Takdir çoğunluğundur. Çoğunluğun alacağı karar neyse, tabii federasyon son onayı verecek. Kalsın diyenler var. Çok yorulduk diyenler var. Aslında en sağlıklı 18-22 arasında bir rakamda kalmaktır" dedi.

'Aboubakar'a zam yaparız ama abartmayız' 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi çok tartışılan Aboubakar'ın durumu hakkında "Şimdi Aboubakar’la görüşmelerimiz devam ediyor. Aboubakar’ın bizde çok uygun bir sözleşmesi var, vardı... Muhakkak başarıyla beraber bunun biraz artırılması gerekiyordu ama abartmadan. Burada kantarın topuzu kaçmamalı. 29 maçta kalmasının sebebi sakatlık kaynaklıydı. Doktorlarımız bana böyle söyledi. Sivas maçında oynamasından ötürü sakatlığı bir daha nüksetti. Onun attığı gollerle de şampiyonlukta onun da payı olduğunu kabul etmek zorundayız" dedi.

Şampiyonluğun en güçlü adayı yine Beşiktaş'tır

Ligde yarı final oynayan Beşiktaş Basketbol Takımı'nı övüp oyuncularına teşeklkür eden Ahmet Nur Çebi, futbolda yeni sezonla ilgili "Bu sezon da şampiyonluk sözü vermeyeceğim ancak inansınlar ki şampiyonluğun en güçlü adayı biz olacağız. Geçen sezon verdiğim söz üzerimde baskı oluşturdu. Baskı olmadan çalışmayı tercih ederim. Avrupa’da da yarışa devam edeceğiz. Bu kadar yükü nasıl kaldıracağız bilmiyorum. 8 tane sakatımız vardı. Cenk Tosun, Oğuzhan, Gökhan, Ljajic… O yüzden bu kupalar çok özeldi. Dördüncü kupayı da almayı Allah inşallah 'Şampiyon sensin" diyerek sözlerini tamamladı

Senin için hazırladığımız haberler