Nihat Özdemir'den harcama limiti açıklaması! Beşiktaş ve Ahmet Nur Çebi...

27.07.2021 - 20:06 | Son Güncellenme: 27.07.2021 - 20:45

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'den limitte kolaylık istemişti. TFF Başkanı Nihat Özdemir Çebi'nin isteğini reddetti.

Nihat Özdemir'den harcama limiti açıklaması! Beşiktaş ve Ahmet Nur Çebi...

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin gelecek sezon için belirlediği harcama limitlerinin kendileri için yetersiz olduğunu belirtmiş, pek çok kez federasyon başkanı Nihat Özdemir'e bu konuda çağrıda bulunmuştu. 

Beşiktaş'ın harcama limiti ne kadar? 

TFF, Haziran ayı ortasında kulüplerin 2021-2022 sezonu harcama limitlerini açıkladı. Beşiktaş’ın limiti 309 milyon 158 bin lira olarak belirlendi. Yüzde 25 sapmayla birlikte rakamın 386 milyon 447 bin lira olduğu duyuruldu. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise, Kulüpler Birliği başkanlığını yürüttüğü dönem de dahil olmak üzere bu limitin siyah - beyazlılar için yeterli olmadığını belirtti. 

'Beşiktaş'a torpil yapın'

Çebi, bu konu hakkında Anadolu Ajansı'na yaptığı bir açıklamada Beşiktaş'ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini de hatırlatarak ''Limitlerimizi çok geriye çekiyorsunuz. Bu sene daha da çekecekler, bunu yapmayın. Özellikle Beşiktaş için hiç yapmayın, hatta torpil yapın. Çünkü biz ülke puanı açısından önemli şeyler yapmak istiyoruz. Zaten buna mecburuz. Bu bizim vazifemiz'' ifadelerini kullandı. 

Ahmet Nur Çebi'nin o sözleri:

 

 

Ortak yayında da dile getirdi

Süper Lig’in 4 büyük kulübü Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başkanları katıldığı Habertürk'teki programda da Çebi, ''Benim elimi kolumu bağlamışsınız, rakiplerimiz bana yumruk atıyor. Limit olayını böyle özetleyeyim'' sözleriyle bu konuyu yineledi.  

 

Özdemir: Limitler sadece Şampiyonlar Ligi değil, Süper Lig'de de kullanılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de Çebi'nin bu talebiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. A Spor'a konuşan ve kulüplere her türlü destekte bulundaklarını ifade eden Özdemir, ''Beşiktaş'ın sıkıntısı olduğunu kulüp başkanı sayın Çebi iletti ama bunu bir kulübe yapmamız mümkün değil. Sağlayacağımız limitler sadece Şampiyonlar Ligi'nde değil, Süper Lig'de de kullanılacak. Hakkaniyet ve eşitlik ilkelerini düşünerek, aldığımız kararla bu limitlere dikkat ederek harcama yapmalarını arzu ediyoruz'' şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler