Çebi’den Fenerbahçe'ye yanıt: “O gün siz değil, Beşiktaş doğrandı!”

20.05.2021 - 21:53 | Son Güncellenme: 20.05.2021 - 22:02

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyon olurken mücadele verdikleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a çarpıcı göndermelerde bulundu

Çebi’den Fenerbahçe'ye yanıt: “O gün siz değil, Beşiktaş doğrandı!”

AJANSSPOR-HABER

Şampiyon Beşiktaş’ın başkanı Ahmet Nur Çebi, sezonu değerlendirirken ezeli rakiplerine çok konuşulacak yanıtlar verdi. Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın konuğu olan Çebi, öncelikle Fenerbahçe derbisi öncesi yaşanan tartışmalara değindi.

'Fenerbahçe kalecisi atılmadı, Ankara'da 3 puanı aldı'

Beşiktaş Başkanı, “Fenerbahçe maçında vay ben hakemi etki altına almışım. O gün hakem Beşiktaş'ı doğradı, kaleciyi (Altay Bayındır) atması lazım, atılmadı, Fenerbahçe'de o kaleci arkadaşımız gidip Ankara'da 3 puanı aldı geldi. O maçta darbeyi biz yedik" diye konuştu.

'Derbilere yabancı hakem istedim'

Çebi şöyle devam etti: "Bu sezon hakemlere verdiğim not 10 üzerinden 6-7’dir. Ben bir şeyler anlatırken konu anlaşılsın diye tepeden anlatıyorum, cımbızlanıyor. Hakemler sahaya çıktığında biri diyor ki, 'Şu eski Beşiktaşlı, şu eski Fenerbahçeli...'. Bu sebeple derbilerin özellikle yabancılar tarafından yönetilmesini istedim."

Çebi ile Terim'in alkış polemiği

Ardından Galatasaray derbisinden önce söylediği “Fatih Terim tabii bizi alkışlayacak sözlerine açıklık getiren Çebi şu yorumda bulundu:

'Fatih hoca eline gelen malzemeyi kullandı'

"Fatih Terim alkışlamayacak mıydı? Sporun etik değerlerinde var, orada sporculuk önemli ve birbirlerini alkışlamak gibi bir ritüellerinin olması zaten doğal. Kazanırsak alkışlamayacak mıydın? Niye kızdın? Benim söylemimden Galatasaraylı futbolcular motive olmuşlar. Değerli hocam iyi niyetle olduğunu anlamıştır ama elime malzeme geldi, bunu kullanayım demiş olabilir, Fatih hoca bunu yapmıştır."  

Senin için hazırladığımız haberler