Çebi'den hakem operasyonu açıklaması: TFF'nin bütün kurulları istifa edin!

İsa Kethüda
18.05.2022 - 11:32 | Son Güncellenme: 18.05.2022 - 19:51

Basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi önemli açıklamalar yaptı. TFF başkan adayı olacak mı? Transfer, TFF, hakemler, Ali Koç. İşte detaylar...

Çebi'den hakem operasyonu açıklaması: TFF'nin bütün kurulları istifa edin!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, dün siyah-beyazlı kulübün olağan seçimli genel kurulunda başkan adaylığı için başvuruda bulundu. Çebi, bugün de saat 13.00'te Vodafone Park Basın Toplantı Salonu'nda Olağan Seçimli Genel Kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalarda buluyor. 

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle...

"Haklarını helal etmelerini istiyorum"

29 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde aday olmak için divan kuruluna başvurusunu yaptığını belirten Ahmet Nur Çebi, "Bir dönem daha bu görevi yamak istediğimi resmi bir dille divan kuruluna verdiğim dilekçeyle beyan etmiş oldum. Yaklaşık 30 aydan fazla bir süredir görev yapıyorum. Öncelikle bu süre içerisinde emek veren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza, karda kışta, pandemide yanımızda olan, değerli Beşiktaş camiasıyla, taraftarıyla, spor kamuoyuyla ilişkimizi sağlayan sizlere canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle beraber çalıştığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, en zor dönemde benimle beraber sırtlandıkları bu görevde Beşiktaş'ın menfaatlerini korumak adına davranışlarındaki hassasiyetlerinden dolayı tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve yanımda beraber olup birçok branşlarda desteğini esirgemeyen diğer Beşiktaşlı çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve huzurlarınızda haklarını helal etmelerini diliyorum." dedi.

"Çok sıkıntılı bir süreçte Beşiktaş'ın başkanı oldum" 

Göreve geldikleri dönemde kulüpte çok sıkıntılı durumlar olduğunun altını çizen Çebi, "Özellikle 2019 Ekim'in de ani olarak eski başkanın vermiş olduğu bırakma kararına istinaden yapılan seçimde Beşiktaş başkanı oldum. Hatırlarsınız o dönemleri. Geldiğimizde kulüpte çok sıkıntılı günler vardı. Bütün gelirler temlik edilmiş, kasaya bir kuruşun girmediği, ödemelerin 6 aydır yapılmadığı bir sürecin sonunda kendimizi çok zor ve sıkıntılı günlerde Beşiktaş'ın yöneticisi ve başkanı olarak bulundum. Özellikle bu süreçte yapmamız gerekenler önce konuları anlamak sonra sıkıntılı kontratları Beşiktaş'ın üzerindeki yükünü kaldırmak ve tüm bunları yaparken de sportif başarıyı kovalamak bizim için çok önemliydi. Kısacası gemiyi selametle ve sağlıklı bir şekilde yüzdürebilmek çok önemliydi. Biz bunu başardığımızı düşünüyorum. Özellikle biraz bilgi vermek istiyorum bizim sürecimizle ilgili. Neler oldu, neler yapabildik... Bunların tabii ki değerlendirmesi kamuoyu ve Beşiktaş'ındır. " ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
1959 öncesi için Beşiktaş'ın tavrı belli oldu... 4. yıldız mı geliyor?
Habere Git

"Keşke daha çok kişinin yarıştığı bir seçim olabilseydi"

28 ve 29 tarihlerinde mali idari genel kurul toplantısı ve 29 Mayıs'ta da seçimli olağan genel kurulun yapılacağını hatırlatan Çebi, "kurullarda Beşiktaş camiasının, Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan genel kurul üyelerimizin vereceği karar zaten yaptıklarımızın yapamadıklarımızın göstergesi olacaktır. Ancak sırası gelmişken belirtmek isterim ki, Beşiktaş'ın marka değerini daha yukarılara çıkarabilmek adına adaylar daha fazla olabilseydi. Keşke daha çok kişinin yarıştığı bir seçim olabilseydi. Bunu çok arzu ettik. Bunu defalarca söylememe rağmen seçim maalesef şu anki durum itibariyle bir arkadaşımızın ben de dahil 2 kişinin girdiği seçim haline gelmiştir. Diğer arkadaşa teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Bizim söyleyebileceğimiz Beşiktaş'a görev yapmak için talip olanlara saygı duymak ve içtenlikle teşekkür etmek." şeklinde konuştu.

"Borcun artmaması başarıdır"

Göreve geldikleri dönemde kulübün tespit raporlarında borcun 3 milyar TL olduğunu belirten Çebi, "Bizim geldiğimiz tarihlerde tespit raporlarında hatırlanacağı üzere borç 3 milyar TL'ydi. Sonuç itibarıyla o gün yine aynı raporlarının altında belirtildiği üzere 300 milyon daha bunun üzerine gelmesi kuvvetle muhtemel değil, kesinleşmiş olan ama ancak raporlara daha sonra girmesi söz konusu olan beklenilen borçlarda ilave edildiğinde ki daha sonra bunların 200 milyon TL'sinin tahakkuk ettiğini buradan size söyleyebilirim. Borç 3.3 milyar iken, şu anda borcun 4.5 milyar olduğunu görüyoruz. Aslında keyifsiz bir durum. Belirtmek istediğim bir durum var ki, geldiğimiz süre içerisinde ödenen kur farkı ve faizlerin toplamı 1.2 milyardır. Bunları koyduğunuz zaman 4.5 milyar TL zaten 3.3'ün üzerine eskiden kaynaklanan borçlardan ve yükümlülüklerden kaynaklanan faiz ve kur farklarını koyduğunuzda 4.5 milyar kaçınılmaz bir sonuçtur. Bu rakamın artmamasını biz başarı olarak görüyoruz. Bunun artmaması bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

"5 yılda değer kaybımız 1 milyar TL"

Dönemlerindeki gelirin 1.8 milyar, giderin ise 1.8 milyar olduğunu ifade eden Beşiktaş Başkanı Çebi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hemen hemen denk bütçeyi aslında bizler gerçekleştirdik sevgili dostlarım ama bizlerden kaynaklanmayan, daha önceki dönemlerden gelen bu sebeplerden faiz yükünden ve kur farklarından ortaya çıkan sonuç maalesef borcun arttığını göstermektedir. Özellikle belirtmek istediğim şu ki, geldiğimiz dönem içerisinde futbol takımında kadroya girmeyen birçok futbolcunun ve kadroya giripte hiçbir şekilde faydası olamayan futbolcunun yükünün 200 milyon TL olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Bu kontratlar ortalama 4.5 yıllık. Bunun karşılığını koyduğumuz zaman 5 yılda 200 milyondan bugünkü değeriyle kaybımız yaklaşık 1 milyar TL'dir. Neredeyse borcumuzun dörtte biri. Diğer dörtte biri de faiz yüküdür."

Bunlara bakıldığı zaman burayı çok sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalıştığımızı sizlere iletmek istiyorum. Arkadaşımızın verdiği not için teşekkür ediyorum. Borç 4.5 değil, 4.3. Yani artış aslında 1 milyar TL ve bu kur farkıyla ve faizle 1.3'ü koyduğunuzda aslında pozitif anlamda bir tasarruf edildiğini görebiliyoruz. Zaten 1.8 milyar TL gelir ve giderle bunu gerçekleştirmiş olduğumuz rakamla kayıtlarda zaten söz konusudur ve onu orada görmek mümkündür."

"Amatör sporlara büyük önem veriyoruz"

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü için amatör sporların çok büyük önemi olduğunun altını çizerek, "Kadın futbol takımımızın başarıları, hentbol takımımızın almış olduğu bu sene kupa, diğer branşlarda arkadaşlarımızın genç çocukları yetiştirmek için vermiş olduğu mücadele... Ve baştan beri söylediğim temiz hocalar, temiz formalar ve temiz tesislerde onları yetiştirmek ana amacımız dediğimiz politikamızdan sapmamız olmamıştır ve devam etmektedir. Geldiğimiz senenin başında 10 milyon Euro civarında olan amatörlerin zararı bir sonraki sene 5'e, ve en son geçen sene 2 milyon Euro'ya kadar indirilmiştir. Bunu Beşiktaş için neler yapıldığını, karşılığında bilançolara zaman içerisinde yansıyacağının bilinmesini çok önemsiyorum."

"Beşiktaş'ı zarar veren kontratlardan kurtardık"

Yönetim olarak sağladıkları tasarruflara değinen Beşiktaş Kulübü başkanı, "İçinde bulunduğumuz bu dönem içerisinde Beşiktaş'ın birçok sıkıntılı kontratlarından zarar veren, fayda sağlamayan kontratlarından, buna hizmet kontratları da dahil. Sadece sporcu değil. Birçoğundan, hatta tamamından kurtarmış bulunuyoruz sevgili arkadaşlar. Özellikle bağış ve 'Bırakmam Seni Kampanyası' ve diğer bağışlarla 10 milyon Dolar sağlanan bağış için, camiam adına bunları yapan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Yürüyen borçlarımızın içerisinden sildirdiğimiz değerli hizmet veren kardeşlerimizden, tasarruf ettiğimiz fedakarlık yapacağımız dediğiniz yaklaşık 6-7 milyon Euro civarında da indirim aldık. Yaklaşık bunların karşılığı 100 milyon alınan indirimler. Bugünkü karşılığı da 150 milyon lira da bağış kampanyasının verdiği desteklerle ve de vergi konusunda sırtımızda olan 200 milyon yükün hemen hemen büyük bir kısmından kurtulmuş olmak için verdiğimiz mücadelenin, almış olduğumuz sonuçlarının Beşiktaş'a ne kadar faydalı olduğunu alt alta koyduğunuzda mümkün olacaktır." diye konuştu.

"600 milyon TL tasarruf ettik"

Camianın sürekli konuştuğu eski başkanlardan Yıldırım Demirören'in de kulüpten alacağıyla ilgili uzlaşma sağlandığı ifa eden Çebi, "O günde söylediğim gibi; ister bağış kabul edin, ister uzlaşma kabul edin, ister fedakarlık kabul edin... Ayrıca bunların tasarrufu söz konusu olmuştur. Tüm bunları alt alta topladığınızda vergiden 200 milyon, satıcılardan bize hizmet verenlerden 100 milyon, ve de bağış yapılanlardan 150 milyon, Yıldırım Demirören'in silinen alacağı... Bunlar 500-600 milyon TL civarında Beşiktaş'ın menfaatleri icabı gerçekleştirilmiş olan faaliyetlerinin sonucudur. Uzun vadeli kontratlarla Beşiktaş'ı yük altına sokmayan sporcu kontratlarıyla, bir önce sokulmuş olan 5 yıllık milyonlarca Euro'dan kurtarmak için sabırla beklenilip onların ödemelerinin yapılmış olması herhalde verine mücadelenin başarılı olup olmadığını sizlerin takdirine bırakıyoruz. Başardığımız konuların da takdir edilmesini önemle istirham ediyorum camiadan. Aksi halde hiçbir şey yapılmamış, zarar verilmiş gibi anlatılmaya çalışılırsa bu olaylar çalışan yönetici arkadaşlara ve şahsımın motivasyonuna ve emeklerine büyük saygısızlık olur ve bundan sonra gelecek olanlara negatif katkı vermiş oluruz. Onun için başaranlara başardıkları konularda başardığını ifade etmekte imtina etmemeliyiz." şeklinde konuştu.

"Kimsenin alacağı yok"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu saatte hiçbir kimsenin Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nden ve Futbol A.Ş'sinden alacağı söz konusu değildir. Özellikle çalışanlarımızın, emekçi kardeşlerimizin gününde ödenen maaşlarını ödeyebilmek adına verdiğimiz mücadelenin karşılığını onların güler yüzleriyle görmekten son derece mutluyum. Bu da bizi motive eden diğer bir etken olmuştur."

"Ljajic'ler, Douglas'lar, ve bunun gibi birçok futbolcuyla imzalanan 3'er, 4'er milyon Euro'luk yıllık kontratlar, vergileriyle 5 milyon Euro, 5 yılda 25 milyon Euro, karşılığı 400 milyon Euro, 5 senede 2 trilyon. Baktığınız zaman bu borcun neden olduğunu, nasıl olduğunu görmemek mümkün değil. Camianın sürekli olarak üzerimizde baskı kurduğu geçmişle ilgili hesap sorulması demeyelim de, istenen bunların incelenmesiyle ilgili bir çalışmayı da bizim yönetim dönemimizde bunların yapılmış olması da bizim Beşiktaş camiasına vermiş hizmetin diğer bir parçasıdır. "

"Geçmiş döneme yönelik 20 tane dava açıldı"

"Bu çalışma pandemi nedeniyle geç tamamlanmıştır, istisnai durumlarla ilgili sayın genel sekreterimiz tarafından okunmuştur, ve bunlarla ilgili gerekli hukuki işlemler yapılmak üzere İçişler Bakanlığı'na, Beşiktaş AŞ ile ilgili SPK'ye gerekli yere dosyalarımız gönderilmiştir. Onlar incelerken bizim de kurmuş olduğumuz hukuk komisyonları vasıtasıyla hukukçularla yaklaşık olarak 20 tane dava açılmıştır, ve incelemeler devam edip en az bir bu kadar daha dava açılacağını beklemekteyiz. Bu sorumluluğu üzerimize alıp bunu yaparken bunu bizden isteyen camiadaki birçok insanın yanı sıra isteyenlerin bir kısmının bugün ise bu yapılmış olanı yapılmamış gibi kamuoyunda algı yaratması da özellikle sosyal medya üzerinden çok da sağlıklı değildir. Camiamın ve taraftarlarımızın sosyal medyada ne olursa olsun, adı muhalefet olsun diye yapılan yazılara itibar etmediklerini biliyorum. Kafalarında zerre şüphe varsa onları da ben söyleyeyim. Lütfen etmesinler."

"Stadın iskan sorunu çözüldü"

"Bu stadın iskanı yoktu sevgili dostlarım. Buranın iskanını da almak bize nasip oldu. Çok önemli bir şey. Çünkü işleteceksiniz, restoranlar, gelir sağlayacaksınız. İskan olmaması nedeniyle büyük sıkıntısını yaşadığımız bu iskan sorunu da çözülmüştür."

Sergen Yalçın dönemine teşekkür

"Pandemi gibi dönemde yaklaşık 3 tane kupa aldık. O dönemdeki hocalarımıza, futbolcularımıza buradan tekrar teşekkür ediyorum. En zor dönemde alınmış 3 tane kupa var. Ve Şampiyonlar Ligi'ne gittik, maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Hakem hatalarının vermiş olduğu zararlar, bir taraftan şanssızlıklar, direkten dönen toplar, yorgunluklar ve en önemlisi sakatlıklar tüm bunlar bu seneki başarımızı reelize etmemize engel olmuştur. Herkesin bildiği üzere geçen sene kurmuş olduğumuz kadro önemli ve kaliteli bir kadroydu. Maalesef talihsizlikler, şanssızlıklar, direkler, engellemeler adına ne derseniz deyin hepsi bir araya geldi. Ama önümüzdeki sene tüm bunlardan uzaklaşmış, daha da gençlere önem veren, daha ucuz maliyetlerle oynatabildiğimiz ve parlatıp çok büyük paralara satabildiğimiz Beşiktaş'ın borçlarını eritebildiğimiz bir süreç planlıyoruz. Gelecekle ilgili kısacası söylemek istediğim bu."

 

"Sabır göstererek Beşiktaş'ı hazırlayacağız"

Futbol takımımızda altyapı ve öz kaynağa dayalı gençlerle, ucuz maliyetli keşfedilmiş gençlerle futbol oynamak, maliyeti düşürmek ve bunların satışlarından sağlanacak gelirlerle de borçlarımızın azaltılabileceği bir süreci bu sezonu başlatmak istiyoruz. Seçildiğimiz takdirde benim camiaya gelecekle ilgili verebileceğim mesajım bu olacaktır. Bunu geçmiş dönemde ispat ettiğimizi; Ersin'ler, Rıdvan'lar, Serdar'lar, Güven'ler aklıma gelmiyor şu anda ama tüm bu çocuklarla nasıl bir başarı kovaladığımızı, gösterdikleri performansları göz önüne alırsak ve bunları önümüzdeki yıllarda desteklersek başarıya ulaşacağız. Kısacası sabır göstererek Beşiktaş'ı güzel günlere hazırlayacağız."

 

"Beşiktaşlıyım diyen herkese kapımızı açıyoruz"

"Bizden evvelki yaklaşık 3,5-4 senede 800 kişi üye yapılmış iken bizim dönemimizde 3.300 olduğunu belirtmek istiyorum. Kanunun müsaade ettiği, ben Beşiktaşlıyım diyen herkese kapımızı açıyoruz. Elemiyoruz, sen bizdensin öbür taraftansın demiyoruz. Bu bizim demokrat yaklaşımımızın dada bir göstergesi olmuştur. Aidat yatırılırken herkesin kendi aidatın yatırması gerektiğini ancak yakın akrabaların ve yaşlılara hoş görüyle yatırımlara bir müdahalemizin olmayacağı ama bunun dışındakileri kabul etmeyeceğimize dair vermiş olduğumuz mücadele maalesef bugüne kadarki disiplin kurulu tarafından gerekli desteği bulmamıştır. Birçok arkadaşımızın üyeliklerinde, aidatlarında atlatıldığını, düşürüldüğünü biliyoruz. Düştüğünü biliyoruz. Tüzük gereği aidatınızı 3 dönem üst üste yatırmamışsanız üyeliğiniz son bulur. Bu arkadaşlarımızın son bir kere olmak üzer eğer göreve devam edersem Eylül-Ekim-Kasım aylarında yapacağımız bir tüzük kongresinde bir kereye mahsus olmak üzere bir af getireceğimizi, tüzükle yapılacak değişiklikle söz konusu olacak. Bununla ilgili af çıkartmayı planlıyoruz. Bunu genel kurulun önüne sunacağız. Eğer kabul ederlerseler bu sorunu da çözmüş olacağız."

 

Rıdvan Yılmaz'ın transfer durumu

 
Ahmet Nur Çebi soru cevap bölümünde gelen, "Yeni sezon için nasıl bir transfer bütçeniz olacak? Yıldız golcü beklentisi var ne düşünüyorsunuz? Rıdvan Yılmaz için de teklifler olduğunu biliyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Uçuk-açık bütçeler yok. Yıldız almak kolaydır, parayı veriyorsunuz sonra borcu yapıyorsunuz sonra evinize gidiyorsunuz, sizden sonra gelenler bunun acısını çekiyor. Aslında olan kulübe oluyor. Bu sebeple hedefimiz yıldız almak değil, yıldız yaratmak olmalı. Bu amacımızı yavaşla  ve sabırla gerçekleştirmek istiyoruz. 20 kişilik kadronun içerisinde 3-4 tane creativ gençlerimize örnek olabilecek, futbol terbiyesiyle marka değeriyle katkı verecek olacak oyuncular olacaktır. Özellikle forvette bunu tercih ediyorum. Konu Rıdvan'a gelince onun yanında Ersin var, Serdar var. İnanın bunlarla ilgili kapımız çalınıyor. Ancak verdiğimle ne fayda sağlarız, aldığımızda parayı ne fayda sağlarınızın matematiğini çok düzgün yapmamız gerekiyor. Kafamızdaki rakamları almadığımız sürece hiçbir çocuğumuzu hiçbir yere gitmeyecek. Beşiktaş'ın altyapısından geldi, daha parlamadı falan yok, parladılar. Çok daha da iyi olacaklar. Ersin'in arkasından gelen kalecimizin son maçta göstermiş olduğu performans bizim Mehmet Ekşi hocayla ve altyapıyla beraber nasıl büyüyeceğimizi neleri planladığımızı dediklerimizi yaptığımızın ispatıdır."

"Spor yasasını yapanları eleştirmek haddimize değil"

"Durum geldiğim güde zor bugün de zor. Bu zorluk devam ediyor. Aslında tabloda değişen tek bir şey var, daha sağlıklı kontratlarımız var. Bundan sonra yapılabilecek olan daha sağlıklı sporcu kontratları olacak ama gelen yükün anası büyük parçası halen buz dağının aşağıda görünmeyen ağır sorun yerinde duruyor. Bu ağır sorun daha da büyümemesi ve hafifletebilmesi adına spor yasasının yapıldığını biliyoruz. Spor Yasası ihtiyaç olduğu için yapılmıştır. Spor kulüpleri bu hale getirilme durumuna geldiği için spor yasası gündeme alınmıştır.  Spor Yasası'nı yapanları eleştirmek haddimize değil. Çünkü bizler bunu hak ettik. Koskoca camiaları, yüz yıllık çınarları egolarımız şöyle ya da böyle çok büyük borcun altına soktuk. Bu borcun faizi bizim bütçemizin gelirimizin üzerindedir. Bu aslında yürütülebilir olmanın artık mümkün olmayacağı anlamına gelmiştir. Zaten biz de bu zorluk içerisinde buradayız. Öteki türlü olmuş olmasa bugün 2 tane aday değil 12 tane aday beklerdim maalesef adayların biraz da bundan çekindiğini düşünüyorum. Spor Yasası doğru, gerektiği için yapılacaktır. Bizi çok zorlayacaktır. Bu zorlama Beşiktaş'ın ve diğer kulüplerin daha sağlıklı idare edilebilmesi için yapılmıştır. Ama bazı konularda problemler var. Özellikle yöneticileri borç verip alabilmesiyle ilgili sınırlama gelmesi çok doğru değildir. Biraz daha geniş alanı daha rahat tutulmalıydı. Artı geçmişten gelen borçlarla ilgili yeni yöneticilerin sorumluluk almaması gerekli. Bunların yasada açık ve net olarak gösterilmesi gerekiyordu. Bunların telafi edileceğini düşünüyorum. Çünkü buraya sağlıklı iyi niyetli yöneticilerimiz var. Onların yolunu kapamamamız lazım bu yasalarla."

"Hakemler hakkında masaya yumruk vurmak bu işi çözmüyor"

 

Engellemeler kelimesini açabilir misiniz? Bu sezonki hakem performansınız nasıl değerlendirirsiniz? Beşiktaş'ın hakem hatalarıyla ilgili kaç puanı gitmiş olabilir?

"Hakemlerle ilgili elinizi masaya vurduğunuzda ve bağırdığınızda, her maç bittiğinde konuştuğunuzda eğer hakem problemini çözüyor olabilseydiniz bugün hakem problemi konuşulur olur muydu? 50 yılda her başkan, her yönetici, her takım, her maçın arkasından konuştu. Bu yeterli ispat değil mi? Demek ki hakemler hakkında konuşmak, masaya yumruk vurmak bu işi çözmüyor. Bir işin çözülebilmesi için sorunun olduğu yere gidip konuşacaksınız, elinizi masaya vuracaksınız orada vuracaksınız, sesinizi yükseltecekseniz orada yükselteceksiniz. Diğer türlü şova döner arkadaşlar. Ben Beşiktaş'ın menfaatlerini korumam gereken yerde görevimi yaptım. Yapmaya devam ettim. Ve çıktım bir kere konuştum. Dedim ki; TFF başkanının MHK başkanın istifasını istemekle bu sorun çözülmez. Sorun hakemlerin kendilerinde. Hatırlayın bu konuşmalarımı. Oradakiler gitmeli, yerine genç hakemler gelmeli, eğer hata yapılacaksa genç hakemler yapsın."

 

"Hakem müessesinin sil baştan yapılması lazım"

Eski hakemlerin hakkında konuşulanlar yaptıkları uygulamalarından dolayı yıprandılar ve bir operasyon yapıldı. ama eksik yapıldı. Beşiktaş'a zarar verenler kaldı bir kısmı. Çünkü listeyi ben vermedim, ben tamamının değişmesi gerektiğini söyledim. Bir şey eksik yapıldı ve yapılan bu eksiklikten dolayı gereken meyvesini veremedi. Önümüzde yeni bir sezon başlıyor. Hakemler yenilenmeli, eski olanlarla vedalaşılmalı, genç hakemlerin önü açılmalı. Demek ki ben gerekeni yapmışım. Eğer bu bir mesaj olmadıysa başka ne yapmalıydım, onu bilemiyorum. Türk futbolunun kurtulması için hakem müessesinin sil baştan yapılması lazım."

"TFF'nin bütün kurulları istifa edin!"

"İnşallah yeni gelen yönetim bunları düzeltir. Önümüzde bir TFF seçimi var, inşallah düzeltir. Hatta bu dönemde TFF'nin bütün kurumlarına sesleniyorum; İstifa edin. Hepsi taraflı. TFF'deki kurumlar, Tahkim dahil, PFDK dahil hepsi taraflı. Aklınıza hangisi geliyorsa. Hepsi taraflı. Dolayısıyla lütfen bu bir fırsattır. Hakemler ve kuruları değiştirelim. Kurullar başkalarının kurullarıdır. Tahkim'in verdiği kararı da gördük. Beşiktaş'ın maçının tekrarı gerekirken, evet demesi gerekirken puan kaybına sebebiyet vermemiş gibi hata vardır saçma sapan bir nedenle hakkımızı iade etmeyen Tahkim önümüzdeki haziran ayında yerinde olmaz. Buraları da yenilemekte fayda var. Artık daha genç yeni olan herkese şans tanımalıyız. Türk futbolunun kurtuluşu yönetimi dahil olmak üzere TFF'nin tüm kurullarının değişmesi lazım. Haziran sonunda koltuklarını bırakmış olmalarını diliyorum."

 

"TFF başkanlığı düşüncem yok"

"Haziran ayının ortasında yapılacak TFF seçimi. Beşiktaş'ın seçimi ise Mayıs ayının sonunda. Eğer TFF başkanlığını düşünseydim Beşiktaş başkanlığına aday olmazdım. TFF başkanlığı düşüncem yok. Hakem operasyonunu ben yapmadım. Ama yapılan operasyon benim ifadelerimin paralelinde olmuştur. Demek ki ben Beşiktaş için gerekli mücadeleyi yapmışım. Ama eksik yapıldı, tamamı yapılmalıydı. Sonrasında bu iş sulandırılmaya başlandı. Çiçek verenler, operasyon doğru değil diyenler ve geri dönüşlerinin sebebi olanlar çıkıp her maç hakemlerden mağdur oldum diyenlerdir. Artık söylediklerimizn arkasında durabilen yöneticiler ve liderlerle yol yürümekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bakalım gelecek sezon neler olacak göreceğiz. Yeni gelen TFF yönetimi, tüm kurulları ve eski hakemleri gönderirler."

Ali Koç'a 'şaklaban' demedim"

"Bütün ailelere ve başkanlara saygım var. O videoda arkadaki arkadaş 'Masaya yumruğunuzu vurun' dediği için ben 'Ben şıvmen değilim, şaklabanlık yapmam' dedim. Ali Bey'e bir başka bir kulübün başkanına asla böyle bir cümle kurmam. Koç ailesi de bizim için değerlidir. Rahmi bey hep yanımızdadır, eli hep üzerimizdedir

 

"Ali Koç bizim işimizi bize bıraksın"

"Ali Koç'un açıklamalarında sadece Beşiktaş maçından örnek vermesi beni zora sokabilecek bırakabilecek bir durum, ben bunu yanlış bulduğumu söyledim. Ali Koç zaten haksızlıklara, adaletsizliklere sesini yükselten bir arkadaşımız. Sadece bizim işimizi bize bırakmasını beklerdim."

Yönetim Kurulu'nda büyük değişiklik olacak mı?

 

"Onun gününe daha var ve arkadaşlarımla görüşüyorum. Hepsiyle mutlu ve huzurlu çalıştım. Hepsinden huzurlarınızdan helallik istedim. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Dolayısıyla bir kısmı olacak, bir kısmı kendiliğinden olmayacak. Dolayısıyla bunlarla ilgili o gün liste açıklandığında ki gündemimiz. Şu an bu konu hakkında konuşmak istemiyorum."

"Çocuklarımız değil menajerler yapıyor"

 

Gençlerle sözleşme imzalanmamasının arkasında farklı nedenler mi var?

"Gençlerle yapılacak sözleşmeler yapılır ama Beşiktaş'ın menfaatlerine zarar verecek şekilde yapılmaz. 2 telefon geldi seni istediler diye hakkın olanın 10 katını isteyemezsin. Bunu bizim çocuklarımız yapmıyor ama menajerler var, çok akıl hocaları var. Eğer biz bu çocukları iyi menajerlerle çalıştırabilirsek bu çocuklarımızın kontratları bu kadar çok uzatmazlar ve imzalarlar. Bizim ilkelerimize, bizim ücret politikalarımıza uymaları halinde bu imzaları biz alıp verebiliriz. Bizim şu anda arkadaşlarımızla yürüyen kontratlarımız var. Kontrat bitmeden 1-2 sene kala kontrat yapılma gibi bir mecburiyet yok. Dolayısıyla beklemeyi biliriz, bekletmeyi de biliriz."

Fan Token konusu

"Fan Token olayı son zamanlarda gündemde. Diğer kulüplerin bunlardan çok para kazandığını düşünürseniz bir bilgi eksikliğiniz var demektir. Bu paralar için hiç kimsenin canını yakacak acele edilmesini gerektirecek bir durum olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. Artı ben bunları delege ettim, onlar çalışmalarını yaptılar ve önüme getirdiler. Son noktayı koyması gereken kişinin ben olduğumu biliyorum ve bu noktayı şu saate kadar ben koymadım. Arkadaşlarım kendilerine düşen görevi yapmıştır. Bugüne kadar gündeme gelelerin hepsinde Beşiktaş'ımıza fayda sağlamasını az gördüğümüz hukuken büyük sorunların olacağını düşündüğüm için Beşiktaş taraftarının bunu aldığında mağdur olmasını olduğu takdirde de engel olamama ihtimalini biraz sık dokuyorum, ince eliyorum. Ayrıca kaçan bitiren yok. Hatta insanların bize bir liraya yaptığını bize şimdi 10 lira teklif geliyor. Beklemekle iyi yapmışız. Ama böyle bir algı neden yaratılıyor. Çünkü Çebi ve yönetimini suçlayacak hiçbir şeyleri yok." 

"Bunların söylediğine inanmayın"

"Abuk-subuk şeyleri konuşmak için bunları gündeme getiriyorlar. Bunlar Beşiktaş taraftarı değil bunların söylediğine inanmayın. Bunların her şeyi kendisi için. Beşiktaş taraftarına zarar verecek hiçbir şeyi yapmam. Token alacak diye arabasını satsın, sonrada arabasını sattığı arabasının yerine cebinde bir lira kuruş olmasın. Bana bunu kimse yaptıramaz. Beşiktaş bundan zarar etmemiştir, Beşiktaş kollanmıştır. Token'ı en uygun şekilde, taraftarıma zarar vermeyecek şekilde borsada yapılması için elimden geleni yapacağım. İstedikleri şekilde beni eleştirebilirler. Adamın cebindeki parayı çalmadım, adama zarar vermedim dolayısıyla suçlusun. Beşiktaş'ın öyle paraya ihtiyacı yok. Çok büyük maddi sıkıntı içerisinde olmama rağmen neden bunun yapmamış olabilirim ben. Demek ki bir sebebi var. Önce Beşiktaş taraftarı. Zarar verebilecek bir şey varsa tedbirli olmak zorundayım." 

"Ben hiçbir hocayı göndermedim"

"Sergen Yalçın'ın, Önder Karaveli'nin de arkasında durdum. Ben göreve geldiğimden beri hoca göndermedim. 'Arkandayız' dememize rağmen gitmek isteyen hocalarımızla yollarımızı ayırdık. Valerien Ismael'in arkasında durmaya kararlıyım. Ben hiçbir hocayı göndermedim. Abdullah Avcı dahil... Gitmek isteyene gidin dedik sadece. Arkalarında durmamızı taahhüt etmemize rağmen. Valerien Ismael'in bugüne kadar kaçırdığı daha bir tane U-19 maçı yok. Nasıl oynamak istediğini oradaki hocalarla paylaşıyor. Kendisi gitmek istemediği sürece arkasında duracağım. Gençlerle, çalışarak ve teknik kapasitesiyle bu işi başarabileceğini düşünüyorum."

"Vida'ya pazarlıklarımız sürüyor"

Vida'yla pazarlık ediyoruz. Eski kontratı bittiği için valizini topluyor olabilir. Anlaşamayıp, ayrılma ihtimaline karşın nezaketen bunu yapıyor olabilir. Beşiktaş'ın çıkarlarına uymayan hiçbir transferi yapmayacağımı buradan beyan ediyorum."

 

"Atiba ile devam etmeyi isterim"

"Atiba Hutchinson çok değerli. Eğer yabancı durumunda bizi zorlayacak bir durum söz konusu olmazsa ve kendisi de arzu ederse, onunla yola devam etmeyi istiyorum. Ama Domagoj Vida falan... Onların şartları çok ağır. O şartlar yumuşamadıkça bizimle birlikte olamazlar."

"Trabzonluyum, Trabzonsporlu değilim"

"Trabzon'da doğdum. Trabzonsporlu değilim ama Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum. Bir trafta 30 yıllık Divan Kurulu üyesi 60 yıllık Beşiktaşlıyım. Ahmet Nur Çebi'nin hiçbir hatasını bulamadıkları için verdikleri tepkilerdir. Yazıklar olsun. Beşiktaş varken Trabzonspor benim aklıma bile gelmez."

"Pjanic için pişman değilim"

"İtalya'ya gittiği gün izin günüydü. Bizim bunlara müdahale etme şansımız yok. Pjanic ile ilgili pişman olduğumu söyleyemem. Tavır ve davranışlarıyla bir ağabey gibiydi. Son derece mütevazı ve hürmetkar bir tavrı vardı. Performansı yeterli olmadı. O günkü Beşiktaş camiasının coşkusunu unutmak mümkün değil."

"Cenk Tosun bizim evladımız ama"

"Cenk Tosun bizim evladımız. Onunla ben görüştüm ancak ücret konusunda aramızda çok büyük fark. İster miyim? Kendi şartlarımda evet."

 

Tayfur Bingöl cevabı

"Tayfur Bingöl, Beşiktaş'a oynamak istediğini söyledi ama 28 yaşında, bizim planlamamıza göre yaşlı. Söyledikleri için teşekkür ederim. Bakalım, belki gündemimize alabiliriz."

Yabancı sınırı

"Yabancı sınırı konusunda 8+3 belki tamam ancak bundan fazlası zarar. Yerli oyuncu teşvik eden bir sistem olmasını anlayabiliyorum ancak yerli oyunculara isten fahiş fiyatların da bir dengeye oturtulması gerekiyor."

 

Abdullah Avcı'nın tazminatı

"Abdullah Avcı'ya bir tazminat ödendi. Ona ödenen tazminatla, diğer hocalarımıza ödenen arasında pek bir fark yok. Avcı'nın tazminat alması doğru değildi ama Beşiktaş'ın bir kaybı söz konusu olmamıştır."

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar başvurusu

Bir kuralara dayanıyorsa ve herkese eşit olarak davranılıyorsa bence uygulanmalı. Birinin işine yarıyor bu taraftan tutalım, birinin işine yaramıyor öbür taraftan çekelim denirse olmaz. Hak, adalet söz konusuysa elbette olsun. Ancak laf olsun diye de olmasın.

Senin için hazırladığımız haberler