Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı! Alexander Sörloth...

06.06.2022 - 09:12 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 09:26

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de transferi için uğraş verdiği yıldız futbolcu ile anlaşmaya vardı. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı! Alexander Sörloth...

Chelsea'den kiralanan Michy Batshuayi ile yollarını ayıran, Larin ile mukavele uzatma konusunda sorun yaşayan Beşiktaş, 2022-2023 sezonu öncesinde 2 forvet transferini gündemine almıştı.

Siyah-beyazlı kulübün transferde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye çalım attığı ve yıldız oyuncuyla anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Teknik direktör Valerien Ismael'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren ve önceliği forvet bölgesine veren Beşiktaş, yerli ve yabancı birçok futbolcuyla görüşme gerçekleştirmişti.

Öncelik Sörloth'ta

Yerli olarak Cenk Tosun ve Burak Yılmaz, yabancı olarak da Jordy Caicedo, Weghorst, Paul Onuachu gibi isimlerle görüşen siyah-beyazlılar'ın ilk tercihi ise 2019-2020 sezonunda Trabzonspor forması giyen ve Süper Lig'de 34 maçta 24 gol, toplamda da 49 karşılaşmada 33 gol atan Norveçli Aleksandr Sörloth olmuştu.

Transfer askıya alınmıştı

7 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında yıldız ismi kadrosuna katmak isteyen yönetim, oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Leipzig Kulübü'nden 11 milyon Euro cevabını alınca transferi askıya almıştı.

İlgini Çekebilir
G.Saray'dan ayrıldı Beşiktaş ile anlaştı!
Habere Git

Kazancı'ya görüştü, girişimler yeniden başladı

Ancak Sörloth'un sportif direktör Ceyhun Kazancı ile yaptığı görüşmenin ardından Kartal Norveçli golcü için yeniden düğmeye basmıştı. Kazancı'ya "Artık kiralık gitmek istemiyorum. Bonservisimi alın, sorun çıkarmam" diyen Norveçli golcünün istediği yıllık ücret konusunda indirime gittiği bildirildi.

Fenerbahçe'ye çalım! 3 milyon Euro'ya...

Sabah'ta yer alan habere göre;: Daha önce 3.5 milyon Euro talep eden 26 yaşındaki forveti siyah-beyazlıların yıllık 3 milyon Euro garanti ücrete ikna ettiği bildirildi. Fenerbahçe'nin de istediği Norveçli golcüyle anlaşmaya varan Beşiktaş, şimdi gözünü Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Leipzig'e çevirdi.

Leipzig'le fark 2 milyon Euro

Pazarlıklarda kapıyı 13 milyon Euro'dan açan, ardından 11 milyon Euro'ya inen ve son olarak da bonservis rakamını 10 milyon Euro'ya çeken Alman ekibi ile Beşiktaş'ın önerisi arasında 2 milyon Euro fark kaldı.

 

Siyah-Beyazlılar karşılıklı jestlerle orta noktada buluşup Sörloth transferini bitirmek için girişimlerini sürdürüyor. Kartal, bir an önce bu transfere nokta koyup, alternatif forvet, orta saha ve stoper takviyeleri konusunda da hamlelerini bir an önce gerçekleştirmek istiyor.

Kaynar yöneticilerden

Sörloth için limitlerini zorlayan Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, Norveçli golcünün transferi için yöneticilerin de maddi destek vermesini istemiş, 3 isim dışında olumlu yanıt almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler