Çebi'den Sergen Yalçın'a şampiyonluk kontratı

09.06.2021 - 00:27 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 14:46

Beşiktaş ve Sergen Yalçın ne zaman sözleşme yenileyecek? Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'tan istediği maaş ve başkan Çebi'nin yeni sözleşme teklifi belli oldu. Detaylar haberimizde...

Çebi'den Sergen Yalçın'a şampiyonluk kontratı

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş taraftarı, bir yandan çifte kupayla kapatılan sezonun mutluluğunu yaşarken diğer yandan da heyecanlı bir beklenti içine girdi. Siyah - beyazlılar, günlerdir teknik direktör Sergen Yalçın ile sözleşme imzalanmasını bekliyor. Süreç uzadıkça da spekülasyonlar artıyor.

Başarıya endeksli kontrat

Sergen Yalçın'ın adı kulislerde Fenerbahçe ve Galatasaray ile bile anılıyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın geçen hafta İstanbul'da bir görüşme yapmıştı. Görüşmenin ardından Yalçın yeniden tatil yaptığı Çeşme'ye döndü. Geçen sezon 7 milyon Lira'ya çalışan Sergen Yalçın, siyah - beyazlı yönetimden 3 milyon Euro talep etti. Ancak bu tutar pazarlığa açıktı. Nihayetinde Yalçın 2.5 milyon Euro seviyesine inmiş durumda. Çebi ise başarılı teknik adama başarıya endeksli bir kontrat önerdi.

Ahmer Nur Çebi'nin Sergen Yalçın'a sözleşme teklifi

Çebi, Yalçın'a 1 milyon 300 milyon Euro'luk bir sözleşme önerdi. Ancak, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıya göre de bu rakam artabilecek. Çebi, Süper Lig'de şampiyon olunması halinde 500 bin Euro, Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkılması halinde de 500 bin Euro daha önerdi. Yani hedeflere ulaşılması halinde 2.3 milyon Euro'luk bir teklif verildi Yalçın'a...

Yalçın, sezon sonu verdiği röportajda uzun vadeli kontratlara inanmadığını belirterek, "Beni kontrat değil, başarı korur" demişti.

Gelecek hafta yine görüşecekler

Çebi ve Yalçın, gelecek hafta bir kez daha görüşecek ve bu kez nihai bir kararın çıkması bekleniyor. Diğer yandan Yalçın, devam edecekmiş gibi de tatilde gelecek sezonun takım planlamasına dair çalışmaları sürdürüyor. Transfer komitesi üyelerinden yönetici Erdal Torunoğulları, Çeşme'ye giderek Yalçın ile transfer listesi üzerinde çalıştı.

Cenk Sümer Slovakya'da

Diğer yandan Sergen Yalçın'ın geride kalan sezonda en iyi anlaştığı isimlerden biri olarak adını zikrettiği icra kurulu ve transfer komitesi üyesi Cenk Sümer de yaz kampı yapılması planlanan Slovakya'ya gitti. Sümer, 5-15 Temmuz tarihleri arasında planlanan kampın ön hazırlıkları için incelemeler yapacak. Ancak Sümer'in bazı transfer girişimleri için de temaslarda bulunacağı öğrenildi.
 

Senin için hazırladığımız haberler