Beşiktaş, Ceyhun Kazancı ile anlaştı

İsa Kethüda
14.07.2021 - 23:32 | Son Güncellenme: 15.07.2021 - 21:16

Beşiktaş haberleri... Beşiktaş, Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ile anlaştı. Kazancı için ya sportif direktör veya idari direktör sıfatı kullanılabilir

Beşiktaş, Ceyhun Kazancı ile anlaştı

AJANSSPOR-ÖZEL

Beşiktaş taraftarları yeni sezon için transferler beklerken başkan Ahmet Nur Çebi yönetimi de bu talebe cevap vermek için çalışıyor. Dış transferde Salih Uçan ve Mehmet Topal ile resmi olarak sözleşme imzalayan yönetim, milli oyuncu Kenan Karaman ile de anlaşma sağladı. Yönetim ayrıca iç transferde Gökhan Töre, Necip Uysal, Utku Yuvakuran ve Atiba Hutchinson ile de yeni mukavele yaptı. Bunların yanısıra başkan Çebi'nin çok önem verdiği konulardan biri de kurumsal yapı.

Passolig'den Beşiktaş'a transfer

Başkan Çebi, Ümraniye'ye yeni bir transfer gerçekleştirdi ancak bu isim bir futbolcu değil. Bir yönetici. Çebi, adını henüz tam olarak koymasa da yeni sportif direktör ile el sıkıştı. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Beşiktaş ile anlaştı. Başkan Çebi, uzun süredir düşündüğü pozisyon için Kazancı ile anlaştı. Siyah beyazlıların dün gerçekleştirilen yeni sezon forma lansmanına da katılan Kazancı, burada da başkan Çebi ile uzun uzun sohbet yaptı. Resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Ne Önder Özen ne Emre Belözoğlu

Passolig'de başarılı bir dönem geçiren Kazancı'nın unvanı resmi açıklamayla birlikte duyurulacak. Kazancı için ya sportif direktör veya idari direktör sıfatı kullanılabilir. Ancak Kazancı'nın görev tanımı belirlendi. Ümraniye'de çalışacak olan Kazancı, futbol takımının saha tarafına karışmayacak. Yani Türkiye'de daha önce örnekleri görülen sportif direktörler gibi çalışmayacak. Örneğin ne daha önce Beşiktaş'ta sportif direktörlük yapan Önder Özen ne de Fenerbahçe'de geçen sezon bu işi yapan Emre Belözoğlu gibi çalışacak. Kazan, futbol takımının bütçesinin oluşturulması, yönetilmesi ve alınması kararlaştırılan futbolcuların sözleşmelerinin hazırlanmasıyla sonucu bağlanması konularında yetkili olacak.

Galatasaray Lisesi mezunu ama Beşiktaşlı

Galatasaray Lisesi'ni bitiren ama aileden Beşiktaşlı olan Ceyhun Kazancı, Boğaziçi Üniversitesi'nde siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler bölümünde okudu. 2011 yılında Procas Sportif Danışmanlık Menajerlik'te çalışan Kazancı, 2012 yılında IMG Doğuş'ta stat ve arena projesinde direktörlük yaptı. 2015'te Asset Sportif'te 1 yıl genele menajer asistanlığı yapan Kazancı, 2016'de geçtiği E-Kent Geçiş Sismeleri ve Biletleme Teknolojileri şirketinde genel müdür olarak 5 yılın üzerinde çalıştı.

Başarılı bir kariyere sahip

Ceyhun Kazancı'nın futbolseverlerce tanınması Passolig ile birlikte oldu. 2016 yılında Passolig'in genel müdürü olarak çalışmaya başlayan Kazancı, Beşiktaş'tan teklif alıncaya kadar bu kurumda başarılı işlere imza attı. Kazancı, yeni sezonla birlikte Beşiktaş için çalışmaya başlayacak.

Çaykur Rizespor'da genel sekreter

 

Beşiktaş'ın futbol yönetimindeki yeni profesyonel yöneticisi Ceyhun Kazancı, halihazırda Çaykur Rizespor'un da yönetim kurulunde genel sekreter pozisyonunda. Kazancı, Beşiktaş ile henüz resmi olarak sözleşme imzalamış olmasa da yarın Rizespor yönetiminden ayrılmak üzere istifasını verecek. Kazancı, 26 Haziran'da Çaykur Rizespor'un yeni başkanı olan Tahir Kıran'ın listesinde asbşkan ve genel sekreter olarak yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler