Çebi’nin kararı ‘yeni nesil hoca’

12.12.2021 - 16:28 | Son Güncellenme: 12.12.2021 - 21:58

Son dakika… Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yeni nesil bir teknik direktör getirmek istiyor. Masada 5 aday var. Son karar yarın verilecek.

Çebi’nin kararı ‘yeni nesil hoca’

KARTAL YİĞİT-AJANSSPOR

Sergen Yalçın'ın istifası sonrası yeni teknik direktör arayışına giren Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, uzun vadeli planla hareket edecek. Çebi, günü değil, geleceği kurtaracak bir teknik adam getirmek istiyor. Çebi, bu kritere uyan teknik direktör adaylarını belirlemesi için Beşiktaş AŞ Genel Müdürü Ceyhun Kazancı’ya tam yetki vermiş durumda.

Beşiktaş'ta 5 yabancı hoca masada

Kazancı da şu ana kadar masaya 5 isim getirdi. Portekiz, Alman, İspanyol, Hollandalı olan bu 5 isim içinden Beşiktaş'a maddi olarak da uyacak biriyle yarın akşama kadar imza atılması hedefleniyor. Böylece yeni teknik adamın Salı günü iş başı yaparak, takımı Fenerbahçe maçına hazırlaması hedefleniyor.

Yönetim yarın final toplantısı yapacak

Yeni hoca konusunda Başkan Çebi, dün akşam yöneticiler Erdal Torunoğulları, Emre Kocadağ, Kemal Erdoğan ve Mesut Urgancılar ile bir toplantı yaptı. Yönetim kurulu yarın da tam kadro toplanacak ve nihai kararı verecek. 50 yaş altı olan, genç yeteneklere önem veren ve başarıya aç bir teknik adam profilinde hemfikir olan siyah beyazlı yönetim, uzun soluklu bir hedef koymak istiyor.

Pahalı oyuncular gidiyor

Beşiktaş, bankalarla yapılan anlaşma gereği gelecek sezon 25 milyon Euro’luk bir takım bütçesiyle hareket etmek zorunda. Dolayısıyla yeni teknik direktör de bu şartı bilerek ve kabul ederek görev başı yapacak. Bu sezonun sonunda, kadro dışı olan Adem Ljajic ve Jeramin Lens başta olmak üzere Domagoj Vida gibi yüksek kontratlı oyuncuların sözleşmesi sona erecek. Kiralık oyuncular da düştüğünde takımda oluşacak eksiklikler için öncelik genç isimler olacak. Altyapıdan da A takım seviyesinde olan oyunculara şans verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler