Kayserispor'dan Ahmet Nur Çebi'ye Onur Bulut Transferi Cevabı

Orhan Gülek
31.03.2023 - 23:39 | Son Güncellenme: 01.04.2023 - 00:58

Son dakika spor haberleri... Kayserispor, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Onur Bulut transferine dair açıklamalara ağır cevap verdi. İşte detaylar

Kayserispor'dan Ahmet Nur Çebi'ye Onur Bulut Transferi Cevabı

AJANSSPOR - HABER

Kayserispor, transferi iki kulüp arasında kavgaya sebep olan Onur Bulut hakkındaki sözlerinden ötürü Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye tepki gösterdi. Kayserispor yönetimi, Çebi'nin sözlerini 'seviyesiz' olarak nitelendirdi.

"Sayın Çebi'nin bu seviyesiz söylemlerine..."

Kayserispor'un açıklamasında, "Sayın Çebi önceki söylemlerinde 'Futbolcuya zorla bir sözleşme imzalattırıldığını'; son açıklamasında ise 'Futbolcunun kandırıldığını' söylemektedir. Sayın Çebi'nin bu seviyesiz ve temsil ettiği camiaya yakışmayan iftira mahiyetindeki söylemlerine cevap vermeyi kendimize yakıştırmadığımızı ifade etmek isteriz." denildi.

Onur Bulut'un kandırıldığı iddiası reddildi

Onur Bulut'un kandırıldığı iddiasının reddedildiği açıklamada şu görüşler savunuldu:
"Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'nin Onur Bulut transferi hakkında yapmış olduğu son beyanatları üzerine açıklama yapma ve kamuoyunu aydınlatma mecburiyeti doğmuştur. Bir kere daha ve son kez ifade etmek isteriz ki Onur Bulut'un, Kulübümüzle olan mevcut sözleşmesini, 3 futbol sezonunu daha uzatan, dönem harici sözleşmenin imzalanması, futbolcunun, futbolcunun temsilcilerinin ve aile bireylerinin bulunduğu bir ortamda ve futbolcunun avukatının sürece dahil olduğu bir şekilde cereyan etmiştir."

İlgini Çekebilir
Onur Bulut'un Avukatı Ercan Sevdimbaş: "Transferde hukuki bir problem yok"
Habere Git

Çıkış hakkı bir taslaktı ve başkan imzalamadı

Açıklamada, futbolcuyla çıkış hakkına dair yapılan imzada başkanın imzası olmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Aynı süreçte, ayrıca futbolcunun 2022-2023 futbol sezonun ikinci yarısında alacağı ücreti de mevcut sözleşmesine nazaran 3 kat arttıran, bir tadil sözleşmesi daha imzalanmıştır. Ayrıca futbolcunun temsilcisi ile bir sözleşme imzalanmıştır. Bütün bu sözleşmeler Kayserispor Futbol A.Ş. münferit imza yetkilisi olarak Başkan Sayın Ali Çamlı tarafından imzalanmıştır. Çıkış Hakkı düzenlemesine konu sözleşme taslağı, kulüp profesyonelleri ve avukatları ile Onur Bulut ve avukatları arasında müzakere edilmiş ve fakat Kayseripor Futbol A.Ş.nin münferit imza yetkilisi olan Başkan Ali Çamlı tarafından söz konusu sözleşme taslağı hiçbir şekilde kabul görmediğinden imzalanmamıştır."

"Onur Bulut taslağın imzalanmadığını biliyordu"

Açıklamada, Onur Bulut ve yakınlarının, başkanın söz konusu taslağı imzalamadığını bildiği savunularak, "Gerek futbolcu, gerek futbolcunun temsilcileri gerekse futbolcunun aile bireyleri, Kayserispor Futbol A.Ş. başkanı Sayın Ali Çamlı'nın kendisine imza için sunulan sözleşme taslağını hiçbir şekilde kabul etmediğini ve neticede sözleşme taslağını imzalamadığını görmüştür ve bilmektedirler" denildi.

Açıklamada 'düşük zekâlılar' ifadesi kullanıldı

Onur Bulut'un kandırıldığı iddiasının ancak düşük zekâlılarca makul bulunacağı ifade edilen açıklamada, "28 yaşına gelmiş, defalarca sözleşme imzalamış profesyonel bir futbolcunun, yanında temsilcileri, aile bireyleri olduğu halde ve avukatının nezaretinde gerçekleşmiş bir süreçte; 'kandırılmasına' ya da 'zorla sözleşme imzalatılmasına' yönelik iddiaların ancak orta seviyeden düşük zekâsı bulunan insanlar tarafından makul bulunacağını da bu vesileyle söylemek isteriz" denildi.

"Nitelikli açıklamalar yapmaya davet ediyoruz"

TFF Hukuk Organlarına intikal etmiş hukuki ihtilaf konusunda daha detaylı bir açıklama yapmayı hukuka olan saygımızın bir sonucu olarak gerek duymuyoruz. Sayın Ahmet Nur Çebi'yi de konuya ilişkin telaşla yapıldığı belli olan bu mahiyetteki açıklamalar ile spor kamuoyunun zekasını test etmemeye, icra ettiği makama uygun makul ve nitelikli açıklamalar yapmaya davet ediyoruz."

Sözleşmesini feshedip Beşiktaş'a geldi

Kayserispor ile olan sözleşmesini feshederek, ara dönemde Beşiktaş'a transfer olan Onur Bulut, iki kulüp arasında bir kavganın da başlamasına neden oldu. Transferin ilk günlerinden itibaren karşılıklı açıklamalarla birbirlerine cevap veren kulüpler, son iki günde yine karşı karşıya geldiler.

Çebi tartışmaları yeniden ateşledi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son olarak bir canlı yayında Onur Bulut'a dair soruları yanıtladı. Onur Bulut konusunda iki kulübün de haklı olduğunu belirten Çebi, "Maalesef başkan ve yöneticilerinin çok hoş olmayan; UÇK'ya gitmek yerine kırıcı söylemlerde bulundular. Herkesin bildiği bir şey var: Odaya bir çocuğu alıp imza attırıyorsanız, sonra 'İmza yetkisi yok' diyorsanız bunun diğer adı kandırmaktır. 1 milyon Euro para getirmiş, 3 ay kalmış ayrılmasına hem de. Teşekkür edileceğine, yerden yere vurulmasına, dolandırıcı, yalancı gibi gösterilmesine içerledim. Umarım UÇK doğru kararı verir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler