"Cedi kendini aşıyor, Furkan kendini tutuyor"

08.05.2020 - 21:42 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 21:56

"Cedi kendini aşıyor, Furkan kendini tutuyor"

Başarılı basketbol yorumcusu Kaan Kural, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün Instagram hesabında canlı yayın konuğu oldu.

Kaan Kural, bu sene NBA draftlarına katılacaklarını açıklayan Türk basketbolcuların seçilme şanslarını değerlendirirken, Cedi ve Furkan hakkında da kişisel göüşlerini dile getirdi.

Trajik bir helikopter kazasında hayatını kaybeden NBA efsanesi Kobe Bryant'ın 81 sayı attığı Los Angeles Lakers - Toronto Raptors maçını canlı anlatan deneyimli yorumcu, o anlarda neler hissettiğini canlı yayında anlattı. Kaan Kural o maç için, "O maçı canlı anlatıyordum. Önce şok oldum. Uzun zamandır yapıyordum bu işi, birçok şey gördüm. Ama Kobe'nin 81 sayı attığı o maçta şok oldum. Mesela at yarışı anlatıcısısın, bir anda önüne unicorn çıkıyor gibi düşünün. Kobe'nin 50 attığı, 60 attığı birçok maçı anlattım ama 81 sayı çok farklı bir şey..." ifadelerini kullandı.

"Michael Jordan vardı, sonra Kobe geldi. Kobe aynı Jordan gibiydi. Zamanında Wilt Chamberlain vardı, Shaq geldi. diyerek "Onun gibi bir daha gelmez" denilen bir basketbolcunun olmadığının altını çizen Kaan Kural, şu an Brooklyn Nets forması giyen Kevin Durant'i ayrı tuttu. Başarılı basketbol yorumcusu, Durant için "O boyda bir oyuncunun bu kadar hareketli olması ve bu şut yeteneğine sahip olması hayret verici." dedi.

"Ömer Faruk dışında diğer isimlerin seçileceğini düşünmüyorum"

Bu sene NBA draftlarına katılacaklarını açıklayan Ömer Faruk Yurtseven, Şehmus Azer gibi Türk basketbolcular hakkında değerlendirme yapan Kaan Kural, "Ömer Faruk dışında diğer isimlerin seçileceğini düşünmüyorum. Ömer Faruk Yurtseven, bu sezon önemli bir çıkış yaşadı ama NBA'de artık onun gibi oyuncular değer kaybetti. Yırtıcı olması gerekiyor. Pota altında caydırıcı ve yıpratıcı olması gerek. 2. turda seçilebilir diye düşünüyorum ama NBA şansı yok gibi." şeklinde konuştu.

"Cedi kendini aşıyor, Furkan kendini tutuyor"

Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun en iyi olduğu sezonlarda, NBA'de en iyi 50 oyuncu arasında olduklarını belirten Kural, sözlerine "Dünyanın en iyi 50 oyuncusu arasına girmek gerçekten çok büyük bir başarı. 50 oyuncu arasına giremediğiniz zaman da başarısız olmuyorsunuz." diyerek devam etti.

Cedi ve Furkan'ın o seviyelere çıkması konusunda konuşan yorumcu, "Açıkçası özellikle Cedi'nin tavanının oralarda olmadığını söylemek lazım.  Cedi çok komple bir oyuncu, çok özel bir oyuncu ama bireysel yaratıcılığı kısıtlı. Tamamlayıcı bir oyuncu. Tamamlayıcı olduğunuz zaman da en üst seviyede değilseniz, rolünüz belli bir sınırda kalıyor. Yani iyi bir takımın 5. oyuncusu veya şampiyon takımın 6-7. oyuncusu, 15-25 dk aralığında bir oyuncu olabilir. Bence Cedi, gittiğinden beri o seviyeyi yakaladı ve artırarak gidiyor, çok büyük bir başarı. Ben en azından o potansiyelin biraz altında görüyordum, o potansiyelin üstüne çıktı.

Furkanın durumu çok farklı. Furkan çok özel bir yetenek. Olağan üstü bir potansiyeli var. Ama ona ulaşması çok zor. Çünkü yırtıcı bir karaktere sahip değil. Cedi tamamlayıcı olmasına rağmen lider gibi oynuyor, Furkan ise lider gibi oynaması gerekirken, daha çok tamamlayıcı gibi oynuyor. Cedi kendini aşıyor, Furkan kendini tutuyor gibi. Furkan'ın ilk 50 oyuncu arasına girme ihtimali düşük olsa da ilk 100 oyuncu arasına girebilir. Yani iyi bir takımın 3. oyuncusu olabilir Furkan. En azından tavanı orada. Fakat o tavana ulaşmak kolay değil." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler