Alperen'li Houston ve Cedi'li San Antonio ilk maçta yenildi

İsmail Keles
26.10.2023 - 08:57 | Son Güncellenme: 26.10.2023 - 09:12

NBA'de Cedi Osman'lı San Antonio, Dallas Mavericks; Alperen Şengün'lü Houston Rockets ise Orlando Magic karşısında tutunamadı ve iki ekip de sezona yenilgiyle başladı.

Alperen'li Houston ve Cedi'li San Antonio ilk maçta yenildi

AJANSPOR - DIŞ HABER

Sezon öncesinin en çok konuşulan ekiplerinden San Antonio ile Dallas Maverecks, Almao City'deki yeni ismiyle Fronst Bank Center'da kozlarını paylaştı. 2022-2023 play-off'lara kalamayan iki ekibinin mücadelesinden gülerek ayrılan taraf Dallas Maverick oldu.

Victor Wembanyama ilk 5'te

Geçen sezonu 22-60 galibiyetle ve kulüp tarihinin en kötü üçüncü istatistiğiyle tamamlayan, Batı Konferansı'nın da en kötü derecesi rekorunu egale eden San Antonio, draft hakkında birinci sırayı aldı. Spurs da tercihini LeBron James'ten bu yana en iyi aday olarak gösterilen Fransız Victor Wembanyama'dan yana kullandı.

Dallas Mavericks yıldızı Luka Doncic'in sazı eline aldığı karşılaşmayı 126-119 galip tamamladı. Doncic, attığı 33 sayıya 13 ribaunt ve 10 asist ekledi ve sezon açılışını triple-double ile açtı. Dallas'ın galibiyetine önemli katkı yapan diğer isim ise 22 sayı kaydeden Kyrie Irving oldu. Grant Wililams 17 sayılık katkı yaparken; bench'ten gelen Tim Hardaway Jr 17, Dereck Lively ise 16 sayıyla oynadı.

Luka Doncic sezona triple-double ile başladı

Victor Wembanyama ilk 5'te başladığı maçı 15 sayı 5 ribauntla tamamladı. San Antonio'un en skorer ismi 23 sayıyla Devin Vassell oldu. Maça yedek başlayan Cedi Osman 12 sayılık katkı yaptı. 

Alperen'li Houston da üzüldü

Milli basketbolcu Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets, sezonun açılış maçında Orlando Magic karşısında tutunamadı. Alperen Şengün, 28:28 dakika süre aldığı maçı 14 sayıyla tamamladı. 

İlgini Çekebilir
Uzun arayışındaki Efes'e NBA'den fırsat doğdu!
Habere Git

Cole Anthony'nun 20 sayı sekiz ribauntla oynadığı maçta Orlanod Magic, Alperen Şengün'lü Houston Rockets'ı 116-86 mağlup etti. Anthony, 24 dakika süre aldığı maçta boyalı alandan 12'de 8 isabet sağladı. Franz Wagner 17 ve Paolo Banchero ise 12 sayıyla Orlando'nun galibiyetine katkı yaptı. 

Houston'da serbest oyuncu statüsüyle imza atan Fred VanVleet ve Dillon Brooks ilk maçlarında 14'şer sayı kaydettiler. Houston'ın pivotu ve milli oyuncumuz Alperen Şengün 14 sayı attığı karşılaşmada sekiz ribaunt aldı altı da asist yaptı. 

İlk beşte başlayan Alperen Şengün'den 14 sayı

Magic, maçta rakibine ribauntlarda 56-31 üstünlük sağlarken; Houston'ın yenilgisinin nedenlerinden biri de 18 top kaybıydı. Houston Rockets sonraki maçında San Antonio,, Orlando Magic ise Portland deplasmanına çıkacak. 

Senin için hazırladığımız haberler